ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

CDC

CDC : Δεν εξετάζεται ο εμβολιασμός για πτήσεις εσωτερικού

29 Dec, 2021

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον  COVID-19 για πτήσεις εσωτερικού δεν εξετάζεται επί του παρόντος από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), επιβεβαίωσε την Τρίτη η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky.

«Σίγουρα, οι εσωτερικές πτήσεις ήταν θέμα συζήτησης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που επανεξετάζουμε αυτή τη στιγμή», είπε ο Walensky στο NPR όταν πιέστηκε για το θέμα.

Η Walensky εξήγησε επίσης την απόφαση του CDC να μειώσει τον προτεινόμενο χρόνο απομόνωσης για τους μολυσμένους Αμερικανούς στο μισό – από 10 ημέρες σε πέντε εάν είναι ασυμπτωματικοί.

«Στηριζόμενοι σε επιστημονικές μελέτες 2 ετών , η συντριπτική πλειονότητα της μετάδοσης συμβαίνει περίπου δύο ημέρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων και τρεις ημέρες μετά.  Έτσι, σε αυτό το παράθυρο των πέντε ημερών είναι πραγματικά όταν συμβαίνει αυτή η μετάδοση».

Η Walensky αναγνώρισε ότι αν και η μετάδοση μπορεί να συμβεί μετά την πέμπτη ημέρα απομόνωσης, το CDC έλαβε την απόφαση να μειώσει τον προτεινόμενο χρόνο απομόνωσης για μολυσμένους Αμερικανούς, επειδή αναμένει έναν «πολύ μεγάλο» αριθμό κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Omicron του νέου κοροναϊού.

«Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε τις κρίσιμες λειτουργίες της κοινωνίας ανοιχτές και λειτουργικές. Αρχίσαμε να βλέπουμε προκλήσεις με αυτό, στις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών και σε άλλους τομείς», εξήγησε ο διευθυντής του CDC.

Τα σχόλιά της έρχονται μια ημέρα αφότου ο ειδικός σε θέματα μολυσματικών ασθενειών Δρ Άντονι Φάουτσι πρότεινε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να εξετάσει «σοβαρά» τις απαιτήσεις εμβολίων για τα εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια.

Προς το παρόν απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού μόνο για μη πολίτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και αρνητικό τεστ COVID-19 εντός 24 ωρών από την αναχώρηση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα αρνήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να σχολιάσει εάν ευνοεί μια τέτοια εντολή. Ο Μπάιντεν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει απόδειξη  εμβολιασμού για τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού.

Οι πτήσεις εσωτερικού στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν πλήγμα λόγω προβλημάτων προσωπικού εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19, με τις ακυρώσεις πτήσεων να συνεχίζουν να προκαλούν χάος στα ταξίδια διακοπών σε όλη τη χώρα. Περισσότερες από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από αεροπορικές εταιρείες τη Δευτέρα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων που προκλήθηκαν από την παραλλαγή του κορωνοϊού Omicron.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.