ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 1, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Clay Higgins

Clay Higgins: Γνωστοί και ύποπτοι τρομοκράτες που εισέρχονται στις ΗΠΑ με πρωτοφανή νούμερα  

27 Jun, 2022

Γνωστοί και ύποπτοι τρομοκράτες εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε άνευ προηγουμένου μεγέθους αριθμούς εν μέσω αύξησης της παράνομης μετανάστευσης, σύμφωνα με τον βουλευτή Clay Higgins (R-La.).

Σε συνέντευξή του στο NTD , ο εκπρόσωπος της Λουιζιάνα δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέχει «παράλογα» στοιχεία για τον πραγματικό αριθμό γνωστών και υπόπτων τρομοκρατών που εισέρχονται στην Αμερική μέσω των συνόρων της.

Ο Clay Higgins, ένας παρασημοφορημένος αξιωματικός επιβολής του νόμου, είπε ότι πιστεύει ότι αυτός ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος εν μέρει λόγω του αριθμού των υπόπτων τρομοκρατών που απέφυγαν επιθετικά την αλληλεπίδραση με τις αρχές επιβολής του νόμου στα σύνορα, οι οποίοι αναφέρονται ως «φυγάδες».

Τα σχόλια του Χίγκινς έρχονται αφότου οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας συνέλαβαν 50 άτομα που ήταν στη λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών του FBI από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022.

Αυτός ο αριθμός ήταν μόλις 15 το οικονομικό έτος 2021, το οποίο περιελάμβανε αρκετούς μήνες υπό τη διοίκηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Προς τα τέλη του περασμένου έτους, είχα υπολογίσει ότι είχαμε χάσει περίπου 250 γνωστούς και ύποπτους τρομοκράτες, οπότε οι συνολικοί αριθμοί τώρα που μας λένε ότι μπορούν να ξεπεράσουν τις  περίπου 700.000 οι «φυγάδες» είναι είναι χαμηλός αριθμός», είπε ο Χίγκινς.

«Από τη σκοπιά μου, με δεδομένα που μου παραδίδονται από τα σύνορα και από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, και από τους επίσημους αριθμούς που παραδίδονται στο Κογκρέσο από επίσημες διαδικασίες συλλογής δεδομένων με το Τελωνείο και την Συνοριακή Περίπολο, νομίζω ότι είναι λογικό οι Αμερικανοί να κάνουν ένα βήμα πίσω και να πουν: «Θεέ μου, έχουμε κάπου μεταξύ 500 και 1.000 γνωστούς και ύποπτους τρομοκράτες [που] έχουν εισέλθει στη χώρα μας πέρα ​​από τα νότια σύνορά μας από τότε που ο Πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του. ‘ Αυτό θα πρέπει να ξαφνιάσει κάθε Αμερικανό πολίτη ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις», είπε ο Clay Higgins.

«Συντηρητικοί αριθμοί»

Εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός των υπόπτων τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, ο Χίγκινς έδειξε την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία είπε ότι χρησιμοποιεί «συντηρητικούς αριθμούς» όταν πρόκειται να εκτιμήσει πόσοι είναι.

Ο νομοθέτης πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι είναι πολύ δύσκολο να πιαστούν οι «φυγάδες» επειδή τρέχουν και κρύβονται από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολα, σύμφωνα με τον Χίγκινς, επειδή μεγάλο μέρος της επιβολής του νόμου στα σύνορα έχει απομακρυνθεί από την κύρια αποστολή τους για την ασφάλεια των συνόρων για την επεξεργασία παράνομων αλλοδαπών, δίνοντας στους «φυγάδες» περισσότερες ευκαιρίες να δραπετεύσουν.

«Λοιπόν, οι άνδρες που αποφεύγουν την επιβολή του νόμου, εξετάζουμε αληθινούς αριθμούς πιθανώς ενός εκατομμυρίου, αλλά μας έχουν πει 700.000», είπε ο Χίγκινς. «Έτσι, χρησιμοποιώντας έναν αριθμό 700.000 και υπολογίζοντας ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτού του αριθμού θα ήταν γνωστός ή ύποπτος τρομοκράτης, που ταιριάζει με τα ιστορικά δεδομένα, θα μπορούσατε να δείτε 700 γνωστούς και ύποπτους τρομοκράτες που έχουν περάσει στη χώρα μας».

«Είναι ένας εκπληκτικός αριθμός, θα πρέπει να μας φοβίσει όλους, θα πρέπει να μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη δράση για να αντιμετωπίσουμε τις αποτυχημένες συνοριακές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν για να επιμείνουμε στην παραίτηση του υπουργού [Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας] [Alejandro] Mayorkas και να υποσχεθούμε στον αμερικανικό λαό ότι αν ο Mayorkas δεν παραιτηθεί, θα τον παραιτήσουμε», συνέχισε ο βουλευτής.

Ο Χίγκινς πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ατόμων που αποφεύγουν την επιβολή του νόμου στα σύνορα εργάζονται για μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών και επεσήμανε τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων από φαιντανύλη στην Αμερική.

 

Θάνατοι από φαιντανύλη

Σύμφωνα με στοιχεία της μη κερδοσκοπικής ομάδας  Families Against Fentanyl  που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα φέτος, οι θάνατοι από το ισχυρό συνθετικό οπιοειδές έχουν υπερδιπλασιαστεί σε 30 πολιτείες σε μόλις δύο χρόνια. Σε 15 πολιτείες έχουν τριπλασιαστεί.

Το φάρμακο είναι πλέον η νούμερο ένα αιτία θανάτου για Αμερικανούς ηλικίας 18 έως 45 ετών, σύμφωνα με το Families Against Fentanyl.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών νωρίτερα φέτος είπε ότι οι έμποροι  βάζουν φαιντανύλη σε ψεύτικα συνταγογραφούμενα χάπια όπως το OxyContin, το Percocet, φάρμακα που χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στους τοξικομανείς, προκειμένου να τους κάνουν πιο εθισμένους και να αυξήσουν τις επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

Μιλώντας για τις «αποδράσεις» που απέφυγαν την επιβολή του νόμου στα σύνορα, ο Χίγκινς είπε: «Έχουν εισχωρήσει στις σκοτεινές εσοχές των εγκληματικών δικτύων σε όλη τη χώρα και δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται. Δεν ξέρουμε τι κάνουν».

«Αλλά δεν διέσχισαν τον κόσμο ως γνωστός ή ύποπτος τρομοκράτης, συνδεδεμένος σε τρομοκρατικά δίκτυα για να περάσουν στη χώρα μας. ένα δύσκολο και προκλητικό ταξίδι… μόνο για γέλια, δεν ήρθαν εδώ μόνο για περιήγηση στα αξιοθέατα.»

«Δεν είναι καθόλου καλό. Δεν ξέρουμε τι ποιοι είναι. Αλλά είναι σοβαρό πρόβλημα. Και συγκεκριμένα προκλήθηκε και επιτρέπεται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν. Και ο γραμματέας Μαγιόρκας. Σκοπεύουμε να τους κάνουμε να  λογοδοτήσουν και τους δύο», είπε ο νομοθέτης.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This