ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

September 27, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Debbie Lesko

Debbie Lesko : Οι Ρεπουμπλικάνοι εισάγουν τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών» για την προστασία των βιολογικών γυναικών

20 May, 2022

Debbie Lesko. Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες πιέζουν για τη θέσπιση μιας «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Γυναικών» που θα ενσωματώνει στη νομοθεσία την προστασία των βιολογικών γυναικών.

Το νομοσχέδιο ορίζει το φύλο ως το βιολογικό φύλο ενός ατόμου κατά τη γέννηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, «γυναίκα» και «κορίτσι» αναφέρονται σε ανθρώπινα θηλυκά και οι όροι «άνδρας» και «αγόρι» αναφέρονται σε άνδρες.

Η αναγνώριση των βιολογικών διαφορών μεταξύ των φύλων είναι σημαντική για την «προστασία δραστηριοτήτων και οργανώσεων διαχωρισμένων ως προς το φύλο», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την βουλευτή Debbie Lesko (R-Ariz.), η οποία παρουσίασε το νομοσχέδιο έξω από το Καπιτώλιο στις 19 Μαΐου. Το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία της χρήσης του «μητέρα» και του «πατέρα» στον γραπτό νόμο για την «προστασία των οικογενειών και την ενίσχυση των γονέων», πρόσθεσε.

«[Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να γίνει διάκριση μεταξύ των φύλων όσον αφορά τους αθλητές, τις φυλακές, τα καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας, τις τουαλέτες και άλλους χώρους, ιδιαίτερα όπου εμπλέκονται η βιολογία, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα», αναφέρει το νομοσχέδιο.

Μια συνοδευτική έκδοση του νομοσχεδίου εισήχθη στη Γερουσία από τους γερουσιαστές Cindy Hyde-Smith (R-Miss.), Cynthia Lummis (R-Wyo.) και Ted Cruz (R-Texas).

«Οι συνάδελφοί μας στα αριστερά προσπαθούν να διαγράψουν τις γυναίκες», είπε η Debbie Lesko. «Είτε αφαιρούμε τη λέξη «μητέρα» από το γραπτό νόμο είτε επιτρέπουμε σε βιολογικούς άνδρες σε καταφύγια γυναικείας ενδοοικογενειακής βίας, οι Δημοκρατικοί διαγράφουν τις γυναίκες και τους χώρους που είναι μοναδικά δικοί μας».

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης πέντε άλλοι νομοθέτες που συνηγορούν στο νομοσχέδιο.

Η βουλευτής Diana Harshbarger (R-Tenn.) είπε ότι ηγείται της προσπάθειας για την αποσαφήνιση των βιολογικών διακρίσεων φύλου «σε μια εποχή που οι μελλοντικές γενιές των γυναικών ηγετών μας το χρειάζονται περισσότερο».

«Είναι απογοητευτικό και εξοργιστικό να βλέπεις μερικούς από τους ηγέτες του έθνους μας να απορρίπτουν τα μοναδικά βιολογικά χαρακτηριστικά που κάνουν μια γυναίκα.

Στη συνέντευξη Τύπου, η Harshbarger περιέγραψε ότι είναι γυναίκα ότι σημαίνει «την απίστευτη τιμή να είσαι σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, γυναίκα ιδιοκτήτρια επιχείρησης και τώρα βουλευτής». Ο καθορισμός του τι είναι γυναίκα, είπε, «δεν είναι τόσο δύσκολο».

«Ως φαρμακοποιός, επιτρέψτε μου να ορίσω μια γυναίκα για εσάς», είπε στη συνέντευξη Τύπου. «Τα θηλυκά είναι το φύλο που έχει την ικανότητα να γεννήσει παιδιά ή να παράγει αυγά. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει έναν άνθρωπο ικανό να γεννήσει έναν άλλο άνθρωπο».

«Αν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι, ακολουθήστε την επιστήμη. Οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, γεννιούνται με μήτρα και ωοθήκες και έχουν έμμηνο ή ωοθηκικό κύκλο, που σημαίνει ότι μπορούν να γεννήσουν», πρόσθεσε.

Η βουλευτής Mary Millier (R-Ill.) είπε ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο εκ μέρους των πέντε κορών της, οι οποίες, όπως σημείωσε, είναι «όλες γυναίκες».

Η Vicky Hartzler (R-Mo.) επικαλέστηκε το παράδειγμα του παραμυθιού του Hans Christian Andersen «The Emperor’s New Clothes», όπου όλοι έγιναν «ανόητοι» βλέποντας τον αυτοκράτορά τους να περπατά γυμνός στους δρόμους—«μέχρι που ένα νεαρό αγόρι μίλησε και έκανε την προφανή ερώτηση : “Γιατί ο αυτοκράτορας δεν φοράει ρούχα;”

«Νιώθω ότι ζούμε σε αυτήν την ιστορία σήμερα», είπε. «Κάποιος πρέπει να μιλήσει και να δηλώσει το προφανές και να ξυπνήσει τους πάντες».

Οι συζητήσεις για τη δικαιοσύνη επικεντρώθηκαν από τότε που η Lia Thomas, μια τρανσέξουαλ αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στο πρόγραμμα κολύμβησης ανδρών μόλις το 2019, έσπασε τρία ρεκόρ γυναικών στην ελεύθερη κολύμβηση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Aimee Arrambide, εκτελεστική διευθύντρια της ομάδας υπέρ των αμβλώσεων Avow Texas, κατέθεσε σε ακρόαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν έγκυες και να κάνουν αμβλώσεις.

Ο βουλευτής Jim Banks (R-Ind.), πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Μελέτης, της μεγαλύτερης ομάδας συντηρητικών νομοθετών στην Ουάσιγκτον, ανέφερε τη μαρτυρία ως ένα παράδειγμα αυτού που θεωρούσε ως προσπάθεια της αριστεράς να αρνηθεί τις βιολογικές διαφορές των ανθρώπων.

«Αλλά η άρνηση της πραγματικότητας είναι δύσκολη και οι Αμερικανοί είναι δύσκολο να ξεγελαστούν», είπε στη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι ένα νομοσχέδιο του συναδέλφου του, εκπροσώπου Greg Steube (R-Fla.) για τον αποκλεισμό των τρανς μαθητών από τον αγώνα στα γυναικεία αθλήματα έχει λάβει 183 υπογραφές από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής, 35 ψήφοι υπολείπονται από τις 218 που απαιτούνται για να αναγκαστεί η ψηφοφορία στο βήμα της Βουλής.

Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This