ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 30, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

διακοπή καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος -ΝΙΚΟΤΙΝΙΑΣΗ

26 Oct, 2021

Διακοπή καπνίσματος

Οι περισσότεροι καπνιστές κάποια στιγμή έχουν αποφασίσει να κόψουν το τσιγάρο αλλά σίγουρα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι.

 

Δυστυχώς η νικοτίνη είναι και αυτή μια εξαρτησιογόνος ουσία όπως

η καφεϊνη η κοκαϊνη η ηρωίνη κλπ. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διακοπεί χωρίς ειδικούς η απλής μεθοδικότητας και δύναμης του κάθε καπνιστή.

Υπάρχουν όμως κάποιες οδηγίες για αρχή που μπορούν να έχουν σύντομα και ανώδυνα αποτελέσματα.

Ας αρχίσουμε πρώτα με τα θετικά αυτής της διαδικασίας έτσι για να πάρετε λίγο κουράγιο και ελπίδα ότι και εσείς μπορείτε να τα καταφέρετε.

Ξέρετε ότι από τα πρώτα 20-30΄ αλλάζει η πίεση και οι σφυγμοί του αίματος και φυσικά προς τα κάτω; Στο πρώτο 24ωρο έχετε μεγάλο ποσοστό μείωσης καρδιακής προσβολής. Σε δύο τρείς μέρες αρχίζουν η όσφρηση και η γεύση να είναι πιο έντονες και θα δείτε πόσα μπορεί να αλλάξουν στη ζωή σας. Στην πρώτη εβδομάδα θα παίρνετε περισσότερο οξυγόνο στούς πνεύμονες που αυτό σημαίνει καλύτερη οξυγόνωση των αγγείων του εγκεφάλου.

Αργότερα θα μπορείτε να κινήστε πιο γρήγορα χωρίς να κουράζεστε η να γυμνάζεστε εφόσον οι πνεύμονες θα δουλεύουν τουλάχιστον 30-40% περισσότερο. Μετά σιγά σιγά θα αισθάνεστε ότι έχετε διαρκέστερη αναπνοή, δεν θα κουράζεστε εύκολα και το βασικότερο μειώνεται ο κίνδυνος καρκίνου των πνευμόνων πάνω από 50%.

Αν όλα αυτά δεν σας δίνουν κίνητρο για να ζήσετε όχι μόνο περισσότερο αλλά και με ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας τότε τι ;

Ας πάμε τώρα με τη σειρά στην έναρξη της διαδικασίας διακοπής καπνίσματος.

Αρχικά σκεφτείτε πότε θα είσαστε σε μια καλή ψυχολογική κατάσταση να ορίσετε τη μέρα που θα κάνετε την αρχή. Μετά πετάξτε όλα τα τασάκια από το σπίτι και αποφύγετε να καπνίζουν οι άλλοι μπροστά σας. Όταν φτάσετε στο σημείο να τα καταφέρετε μην μπείτε στον πειρασμό έστω και για μία φορά να κάνετε ούτε μια ρουφηξιά γιατί θα πάνε όλα χαμένα! Αργότερα θα δείτε ότι θα μπορείτε πλέον να είσαστε με την παρέα σας τους καπνιστές και δεν θα σας απασχολεί τίποτα. Μόνο τότε θα έχετε καθαρίσει από όλο αυτό. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια μη διστάσετε

να ζητήσετε από κάποιον ειδικό όπως, γιατρό, φαρμακοποιό η ακόμα και ψυχολόγο. Αν πάλι σας δυσκολεύει αυτή η κατάσταση υπάρχουν ομάδες επίσης που και αυτές επηρεάζουν θετικά την όλη διαδικασία η ζητήστε κάποια υποκατάστατα στο φαρμακείο.

Βρείτε καινούρια χόμπι, ενδιαφέροντα, ασχοληθείτε με τα κοινά αν σας αρέσει, τις τέχνες, εκδρομές αρκεί νά αλλάξετε παραστάσεις .Πηγαίνετε σε ένα εναλλακτικό χώρο και αντί καφέ πιείτε τσάι η χυμό ,διαβάστε ένα βιβλίο ,η ακόμη εκεί μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό .

Οι πρώτοι μήνες είναι πιο δύσκολοι γιαυτό μην απελπίζεστε αν ξεφύγετε καμιά φορά,συμβαίνει συχνά στους περισσότερους καπνιστές και ξαναπροσπαθούν.

Μπορεί ακόμα να αισθάνεστε άσχημα η ότι έχετε κατάθλιψη ,η να πάρετε βάρος.

Προσοχή μη σας πάει πίσω τίποτα από όλα αυτά,απλά ζητήστε βοήθεια εκεί που νομίζετε καλύτερα

και όλα θα περάσουν διότι το στερητικό σύνδρομο είναι μες στο πρόγραμμα.

Ο dr Bach έ χει κάποια ανθοϊάματα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος.

AGRIMONY – GENTIAN – MIMULUS – LARCH – WALNUT.

Για όσους ξέρουν από ρεφλεξολογία η ωτοβελονισμό, πιέστε στο σημείο που είναι οι ενδορφίνες, σημείο κατάθλιψης το 64 σημείο εξάρτησης ,101 και 40,4 και 2 σημείο όρεξης. Είτε με βελονάκια είτε με πίεση με ρεφλεξολογικό εργαλείο η σου τζοκ, η ακόμα και με στυλό μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα σημεία για 30 δευτερόλεπτα το καθένα έως 3 φορές την ημέρα. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά δουλεύουν συμπληρωματικά και θα έχετε καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία και δύναμη θέλησης και μην παραιτείστε από οποιαδήποτε απόφαση πάρετε στη ζωή σας !!!

photo https://doctorspetroupoli.com/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This