ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Dr. Risch

Dr. Risch: Αντισώματα από εμβόλια παρεμβαίνουν αντί να εξουδετερώνουν λόγω αλλαγών στην πρωτεΐνη

21 Jul, 2022

Τα αντισώματα που προκαλούνται από τα εμβόλια για τον COVID-19 παρεμβαίνουν στο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων καθώς εμφανίζονται νεότερες παραλλαγές του ιού, είπε ο Dr. Risch.

Τα δύο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια στις Ηνωμένες Πολιτείες, που παράγονται από την Pfizer και τη Moderna, λειτουργούν στέλνοντας αγγελιοφόρο RNA στα μυϊκά κύτταρα, όπου παράγουν ένα κομμάτι της πρωτεΐνης ακίδας από τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Η πρωτεΐνη ακίδας πυροδοτεί την παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία πιστεύεται ότι βοηθούν στην πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, που προκαλεί τον COVID-19, και καταπολεμούν την ασθένεια εάν κάποιος μολυνθεί.

Αλλά τα εμβόλια βασίζονται στην πρωτεΐνη ακίδας από την αρχική παραλλαγή του ιού, η οποία εκτοπίστηκε νωρίς στην πανδημία. Από τότε, μια σειρά από νεότερα στελέχη έχουν γίνει κυρίαρχα σε όλο τον κόσμο, με το τελευταίο να είναι το BA.5.

«Τα εμβόλια παράγουν μόνο ένα πολύ στενό εύρος αντισωμάτων στην πρωτεΐνη ακίδας», σε σύγκριση με την ευρύτερη έκθεση που βιώνεται όταν κάποιος μολυνθεί, είπε ο Risch, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale.

«Το πρόβλημα με αυτό είναι, φυσικά, ότι όταν η πρωτεΐνη ακίδα αλλάζει λόγω νέων στελεχών του ιού, η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να παράγει αντισώματα που σχετίζονται με τα νέα στελέχη μειώνεται σε σημείο που μπορεί να είναι σχεδόν αναποτελεσματική για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους», πρόσθεσε.

Αυτό οδηγεί στην ενεργοποίηση των αντισωμάτων από τα εμβόλια που δεν δεσμεύονται αρκετά ώστε να εξουδετερωθούν.

 

«Αυτό σημαίνει ότι γίνονται παρεμβατικά αντισώματα, αντί για αντισώματα που εξουδετερώνουν», είπε ο Risch. «Και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι έχουμε δει αυτό που ονομάζεται αρνητικό όφελος -αρνητική αποτελεσματικότητα εμβολίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- σε διάστημα τεσσάρων έως έξι έως οκτώ μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου, που βλέπει κανείς το όφελος των εμβολίων να γίνεται αρνητικό».

Ορισμένες πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τον COVID-19 μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της κλινικής δοκιμής της Pfizer σε μικρά παιδιά. Ορισμένα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο δείχνουν επίσης  υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ των εμβολιασμένων. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να παρέχουν κάποια προστασία καθώς περνά ο χρόνος μετά την εμβολιασμό, αλλά η προστασία μειώνεται σημαντικά. Η έρευνα ασχολείται με την παραλλαγή Omicron, η οποία έγινε κυρίαρχη στα τέλη του 2021, και τις υποπαραλλαγές της.

Υπήρχαν σχετικά λίγες αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδας καθώς εμφανίστηκαν οι αρχικές παραλλαγές, πράγμα που σήμαινε ότι τα εμβόλια εξακολουθούσαν να παρέχουν ένα αρκετά καλό όφελος, είπε ο Risch. Αλλά το Omicron ξεκίνησε με περισσότερες από 50 αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδας και υποπαραλλαγές του Omicron όπως το BA.5 έχουν προσθέσει περισσότερες.

Επισήμανε τα δεδομένα που αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου τον Μάρτιο – οι αξιωματούχοι σταμάτησαν να αναφέρουν τα δεδομένα μετά από αυτό—καθιστώντας τα άτομα που είχαν λάβει τόσο μια σειρά αρχικού εμβολιασμού όσο και έναν αναμνηστικό εμβολιασμό ότι είχαν τριπλάσιο ποσοστό συμπτωματικής μόλυνσης από τα μη εμβολιασμένα άτομα .

«Μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων mRNA, φαίνεται ότι παρέχουν όφελος έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης για… τους περισσότερους ανθρώπους για ίσως 10 έως 12 εβδομάδες», είπε ο Risch.

«Μετά την πρώτη αναμνηστική, την τρίτη δόση, αυτή μειώνεται σε έξι έως οκτώ εβδομάδες. Μετά την τέταρτη αναμνηστική, μπορεί να είναι τόσο σύντομο όσο τέσσερις εβδομάδες πριν η αποτελεσματικότητα εξασθενήσει και αρχίσει να γίνεται αρνητική».

Image: The Epoch Times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This