ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 21, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ματίνα Παγώνη,σχολεία,Κυβέρνηση

Η εκτίμηση της Ματίνας Παγώνη για τα φετινά Χριστούγεννα και τα σχολεία

14 Sep, 2021

Η εκτίμηση της για τα φετινά Χριστούγεννα έκανε η Ματίνα Παγώνη η οποία εξέφρασε τους φόβους της για την Μεταλλάξη Δέλτα ειδικά τώρα που άνοιξαν τα σχολεία.

Η Ματίνα Παγώνη έκανε τις προβλέψεις της για τα φετινά Χριστούγεννα και το πως θα τα περάσουμε φέτος, που μεταξύ άλλων, διατύπωσε τους φόβους της για το άνοιγμα των σχολείων στη σκία της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με τις δήλώσεις την προέδρο της ΕΙΝΑΠ πιστεύει ότι δεν θα είμαστε ελεύθεροι ούτε και φέτος τα Χριστούγεννα: «πιστεύω ότι δεν θα είμαστε ελεύθεροι όπως θα θέλαμε να είμαστε».

Επίσης προσθέτει ότι: «Μας νίκησε ο κορονοϊός τον Αύγουστο. Αν δεν ήταν η Μετάλλαξη Δέλτα δεν θα ήμασταν έτσι και ούτε θα είχαμε 1 στα 5 παιδιά με κρούσμα κορονοϊού»

Eίπε ακόμα η Ματίνα Παγώνη η οποία εκτίμησε ότι «σε 20 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα από τα σχολεία». «Το φοβάμαι πολύ (σ.σ. το άνοιγμα των σχολείων) γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στη μετάλλαξη Δέλτα»

Σύμφωνα με την ίδια μας λέει ότι:  «πρέπει να πάνε τα συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία. Δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά στα εμβολιαστικά θα πηγαίνουμε εμείς σε αυτά για να εμβολιαστούν» προσθέτοντας ότι «είναι πολύ μικρά τα ποσοστά των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί».

Εξήγησε την συνέχεια ότι: «Αυτό οφείλεται στον προβληματισμό που έχουν οι γονείς για το εμβόλιο αυτό».

Ματίνα Παγώνη

Εκτίμησε ότι όσο αφορά για τις μάσκες για το πότε θα σταματήσει η χρήση της και απαντάει ότι:  

«μέχρι την άνοιξη του 2022 γιατί δεν ξέρουμε πόσες μεταλλάξεις θα έχουμε, πότε θα τελειώσουμε με την μετάλλαξη Δέλτα και πότε θα φτάσουμε το +80% στους εμβολιασμένους»

Επίσης υπολογίζει ότι: μπορεί να έχουμε παιδιά στη ΜΕΘ αλλά δεν θα έχουν τα ίδια συμπτώματα όπως οι μεγάλοι με υποκείμενα νοσήματα»

Προσθέντοντας ότι οι μεγαλοί της φόβοι είναι ότι: «η ενδοοικογενειακή διασπορά καθώς η ομάδα άνω των 60-70 δεν έχει φτάσει στο ποσοστό εμβολιασμού που περιμέναμε».

Αναφέρθηκε επίσης και στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού απο υγειονομικούς και μας περιγράφει την δυσαρεσκεία τους που βλέπει τέτοια πράγματα, και ότι θα γίνουν γρήγορες κινήσεις για τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι: «Είναι κρίμα όταν οι υγειονομικοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό επί ενάμιση χρόνο, κάποιοι να παίρνουν πλαστά πιστοποιητικά από την Βουλγαρία. Είναι πάνω από 200 άτομα. Διέπραξαν απάτη και πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να γίνουν γρήγορα.»

Κλήθηκε πάντως να απαντήσει και ο Κυριακός Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr και ήταν κάθετος και ότι δεν θα έχουμε νεο lockdown: «Έχω πει ότι δεν θα πάμε σε νέο lockdown. Επίσης, είναι λάθος τα όποια ελαφριά περιοριστικά μέτρα σε περιοχές οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορίας 4, όπως δύο περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και η Ζάκυνθος να χαρακτηρίζονται ως lockdown. Δεν είναι lockdown»

Πάντως η Κυβέρνηση και οι ειδικοί φοβούνται τρία πράγματα τώρα που άνοιξαν τα σχολέια ότι:

– Να υπάρχει μεγάλη διασπορά κοροναϊού στα σχολεία

– Να μεταφέρουν ασυμπτωματικά παιδία του κοροναϊο στο οικογενειακό περιβάλλον και κυρίως σε ευπαθείς ομάδες

– Να σταματήσουν οι γονείς να στέλνουν τα παιδία σχολεία σε περίπτωση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων στην τάξη

Έτσι δίνουν στα σχολεία περισσότερο βάρος στα τέστ του κοροναϊού κυρίως απο τους ανεμβολίαστους μαθητές, γιατί πιστεύουν ότι είναι πιθανόν φορείς του κοροναϊού 

Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αναφέρει ότι: «τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία είναι ενεργά στις ηλικίες κάτω των 17 ετών είναι περίπου 5,5 χιλιάδες, όμως ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος».

Πάντως μέσα απο τις δηλώσεις απο τον καθηγητή πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκη μας αναφέρει ότι ανησυχεί πολύ με αυτή την κατάσταση και ότι επαναλειτουργεία των σχολείων στην πανδημία, θα φανεί στις 25 Σεπτεμβρίου: «Εμείς πιστεύουμε ότι το 25% – 30% των παιδιών θα έρθει σε επαφή με τον ιό. Αν υποτεθεί ότι έχουμε μια μεταδοτικότητα συγκεκριμένη με τον ιό Δέλτα, αυτό σημαίνει ότι το 1/3 αυτών των παιδιών θα μολυνθεί, δηλαδή γύρω στις 30 με 50 χιλιάδες παιδιά θα μολυνθούν».

Επίσης δηλώσεις έκανε και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων ότι:

«Αν νοσήσουν όλα τα παιδιά θα έχουμε απώλειες. Σε χώρες που δεν ελήφθησαν τα μέτρα που ελήφθησαν στην χώρα μας και υπήρξε εξάπλωση, είχαμε απώλειες, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, 500 παιδιά έχασαν την μάχη με τον κοροναϊό. Εμείς αυτό το αποφύγαμε, την δύσκολη περίοδο όταν ακόμη δεν είχαμε το εμβόλιο. Τώρα που το έχουμε, θα είναι πολύ μεγάλη αδικία αν δεν το αποφύγουμε».

Photo: parapolitika.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.