ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

November 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Fentanyl

Ένωση Συνοριοφυλακής Αριζόνας: Τυχεροί αν σταματήσουμε το 5 τοις εκατό των χαπιών Fentanyl που έρχονται πέρα ​​από τα σύνορα

10 Feb, 2022

«Αν σταματήσουμε έστω και το 5 τοις εκατό αυτού που έρχεται πέρα ​​από τα σύνορα, είμαστε τυχεροί», είπε ο Judd , αναφερόμενος σε μια ερώτηση σχετικά με τα χάπια Fentanyl .

Οι πράκτορες της συνοριοφυλακής είναι τόσο απασχολημένοι με την αναχαίτηση μεγάλων ομάδων παράνομων αλλοδαπών που, σε μια περιοχή της Αριζόνα, μόνο τέσσερις πράκτορες είναι διαθέσιμοι για να περιπολούν ένα τμήμα των συνόρων μήκους 150 μιλίων.

«Τώρα που 150 μίλια συνόρων χρειάζονται κανονικά περίπου 75 με 90 πράκτορες – είχαμε τέσσερις πράκτορες εκεί έξω», είπε ο Judd, πρόεδρος του National Border Patrol Council.

Ο Judd  κατέθεσε σε ανεπίσημη ακρόαση του Σώματος στο FreedomWorks στην Ουάσιγκτον την 1η Φεβρουαρίου.

«Τα καρτέλ ελέγχουν τα σύνορα αυτή τη στιγμή», είπε. «Μας υπαγορεύουν ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις μας. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί».

Η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε στα σύνορα έχει αντίστοιχα πέσει, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Customs and Border Protection.

«Αν σταματήσουμε έστω και το 5 τοις εκατό αυτού που έρχεται πέρα ​​από τα σύνορα, είμαστε τυχεροί», είπε ο Judd , αναφερόμενος σε μια ερώτηση σχετικά με τα χάπια Fentanyl . «Και αν δεν υπάρχει κανείς εκεί για να τα εντοπίσει και να τα συλλάβει, τα καρτέλ θα το σπρώξουν μεταξύ των πυλών εισόδου όταν ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να συλλάβουμε αυτό το ναρκωτικό».

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του οικονομικού έτους 2022, οι πράκτορες κατάσχεσαν 316 λίβρες θανατηφόρου Fentanyl  που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των πυλών εισόδου — περισσότερο από τριπλάσιο από αυτό της ίδιας περιόδου του οικονομικού έτους 2021.

Στις πυλών εισόδου, όπου κατασχέθηκαν τα περισσότερα ναρκωτικά, οι πράκτορες έχουν κατασχέσει μέχρι στιγμής 2.390 λίβρες Fentanyl  το οικονομικό έτος 2022, σε σύγκριση με 10.183 λίβρες την ίδια περίοδο το οικονομικό έτος 2021. Δύο χιλιοστόγραμμα Fentanyl  μπορεί να είναι θανατηφόρα δόση.

Οι κατασχέσεις κοκαΐνης, ηρωίνης και μεθαμφεταμίνης έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά αυτό το οικονομικό έτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του οικονομικού έτους 2021.

Περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί, ποσοστό ρεκόρ, πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 12μηνο που έληξε τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η φαιντανύλη ενεπλάκη σε σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων.

Η φαιντανύλη είναι ένα συνθετικό οπιοειδές που είναι 50 έως 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη, είναι εξαιρετικά εθιστικό και θανατηφόρο. Οι αγοραστές μπορεί να μην γνωρίζουν ότι τα ναρκωτικά που αγοράζουν περιέχουν παράνομη φαιντανύλη.

Η ουσία παρασκευάζεται συχνότερα στο Μεξικό με τη χρήση χημικών που προμηθεύονται από την Κίνα και διακινούνται μέσω των νότιων συνόρων από μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών. Η φαιντανύλη αναμιγνύεται με άλλα ναρκωτικά για να αυξήσει την ισχύ, καθώς και συμπιέζεται σε πλαστά χάπια για τον πόνο που είναι φτιαγμένα για να μοιάζουν με μπλε συνταγογραφούμενα χάπια Oxycodone και είναι κοινώς γνωστά ως «Mexican oxys».

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2021, οι αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν το ρεκόρ 1,7 εκατομμυρίων χαπιών Fentanyl  στο Scottsdale της Αριζόνα.

«Δεν έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέες επιχειρήσεις, πολιτικές ή προγράμματα από τότε που ανέλαβε αυτή η διοίκηση για να βοηθήσει τη Συνοριοφυλακή να σταματήσει εγκληματικά καρτέλ και τα κέρδη που αυτά παράγουν», είπε ο Judd . «Επιτρέψαμε στα εγκληματικά καρτέλ να δημιουργήσουν έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος των πολιτών των ΗΠΑ που πεθαίνουν με ρυθμό ρεκόρ το 2021».

Σε ένα κατηγορητήριο για τη διαχείριση των συνόρων από την κυβέρνηση Μπάιντεν, ο Judd  είπε ότι το ηθικό του πράκτορα της Συνοριοφυλακής είναι «στο ναδίρ» και ότι περισσότεροι πράκτορες έχουν εγκαταλείψει την υπηρεσία τον περασμένο χρόνο από όσους προσλήφθηκαν.

«Πηγαίνουμε σπίτι κάθε μέρα ηττημένοι. Νιώθουμε ότι ο χρόνος μας χάνεται. Ο μόνος μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τους πολίτες αυτού του μεγάλου έθνους — δεν μας επιτρέπεται να το κάνουμε αυτή τη στιγμή».

Απογοητευμένοι πράκτορες της Συνοριοφυλακής αντιμετώπισαν τον Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, και τον Ραούλ Ορτίθ, τον Αρχηγό Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ, σε πρόσφατες συναντήσεις κατά μήκος των συνόρων.

«Για να θριαμβεύει το κακό σημαίνει να μην κάνουν τίποτα οι καλοί άνθρωποι. Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ», είπε ένας πράκτορας, σύμφωνα με ένα βίντεο που διέρρευσε. «Οι καλοί άντρες δεν κάνουν τίποτα. Επιτρέπετε σε παράνομους αλλοδαπούς να αποβιβάζονται στις κοινότητές μας».

Ο Judd  είπε: «Θα έλεγα οπωσδήποτε ότι αυτή η κυβέρνηση βοηθά και υποκινεί στη λαθρεμπορία ατόμων, ώστε να τους επιτρέπει να κάνουν ψευδείς αιτήσεις ασύλου».

Είπε στους νομοθέτες ότι η υπηρεσία δεν χρειάζεται περισσότερη χρηματοδότηση ή πόρους και ότι η άμεση συνοριακή κρίση μπορεί να διορθωθεί μέσω πολιτικής.

«Θα υποστήριζα ότι πρέπει να ξεκινήσουμε με την παράνομη μετανάστευση, διότι εάν μπορούμε να ελέγξουμε την παράνομη μετανάστευση, τότε μπορούμε να κυνηγήσουμε τα καρτέλ και τα κέρδη τους», είπε ο Judd . «Αλλά όσο τα χέρια μας είναι συνεχώς δεμένα με τα εκατομμύρια – επειδή εκατομμύρια άνθρωποι περνούν παράνομα τα σύνορα – θα δίνουμε πάντα το πάνω χέρι στα καρτέλ να συνεχίσουν να διασχίζουν τα προϊόντα τους και να δημιουργούν τεχνητά κενά στα σύνορά μας. κάλυψη.”

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέλυσε πολλές βασικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των συνόρων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τραμπ, διατάσσοντας το πάγωμα της απέλασης και την κατασκευή του συνοριακού τείχους, καθώς και το πρόγραμμα «Παραμονή στο Μεξικό», το οποίο συνέβαλε σε Πτώση 80 τοις εκατό στο «catch-and-release» απαιτώντας από τους αιτούντες άσυλο να περιμένουν στο Μεξικό μέχρι την τελική δικαστική τους απόφαση.

Μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Αύγουστο του 2021 απαιτούσε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να επανεκκινήσει το πρόγραμμα Παραμονή στο Μεξικό. Ωστόσο, ο Judd είπε ότι λιγότεροι από 100 λαθρομετανάστες την ημέρα καταγράφονται αυτή τη στιγμή, ωστόσο περίπου 5.000 έως 7.000 τέτοιοι μετανάστες συλλαμβάνονται σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι αποφυλακίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιμένουν μια μελλοντική ημερομηνία δικαστηρίου που μπορεί να οριστεί χρόνια στο μέλλον.

«Δεν είμαστε καν ταχυδακτυλουργοί», είπε ο Judd . «Στην πραγματικότητα διευκολύνουμε, γιατί όταν απελευθερώνουμε αυτά τα άτομα… τους δίνουμε de facto νομικό καθεστώς να είναι εδώ. Τους ανταμείβουμε για την παραβίαση των νόμων μας».

 

Photo: The Epoch Time

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This