ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Greg Abbott,Ντελ Ρίο,Αϊτή

Ο κυβερνήτης Greg Abbott σκέφτεται να χρησιμοποιήσει εφεδρικό πλάνο για το κλείσιμο των σημείων εισόδου. Χιλιάδες Αϊτινοί φτάνουν στο Ντελ Ρίο

17 Sep, 2021

Χιλιάδες μετανάστες, κυρίως άνθρωποι από την Αϊτή που εγκατέλειψαν την αστάθεια στη χώρα τους μετά από μια δολοφονία και έναν καταστροφικό σεισμό, συγκεντρώθηκαν κάτω από μια διεθνή γέφυρα στο Ντελ Ρίο αναζητώντας καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφερόμενος στον σερίφη της κομητείας Val Verde, Joe Frank Martinez, το Texas Tribune ανέφερε ότι ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα σύνορα αυξήθηκε από περίπου 2.500 το Σάββατο σε περισσότερους από 8.400 την Πέμπτη – το 70% των οποίων, είπε ο Martinez, ήταν Αϊτινοί.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης Greg Abbott (R) είπε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου του Τέξας θα κλείσουν έξι σημεία εισόδου από το Μεξικό, αλλά λίγο αργότερα ανέτρεψε αυτήν την εντολή.

Ο κυβερνήτης Greg Abbott (R) είπε ότι ενεργούσε κατόπιν αιτήματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και σε δήλωσή του “η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πλέον ανατραπεί σε μια διαφορετική στρατηγική που εγκαταλείπει την ασφάλεια των συνόρων”.

Αλλά αυτή δεν είναι η ιστορία που είπε ένας εκπρόσωπος τελωνειακών και περιπολικών συνόρων στην The Texas Tribune, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρχε ποτέ σχέδιο για το κλείσιμο των σημείων εισόδου που λειτουργούν.

Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος Tony Gonzalez (R-San Antonio), ο οποίος εκπροσωπεί την περιοχή 23 που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος των συνόρων μέσω του Δυτικού Τέξας, δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στο Twitter που δείχνουν τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που ζητούν βοήθεια.

Ο Γκονζάλες βρέθηκε στα σύνορα την Πέμπτη εκφράζοντας υποστήριξη στους πράκτορες που προσπαθούν να χειριστούν την κατάσταση.

“Οι πράκτορες συνοριακών περιπολιών κάνουν ό, τι μπορούν. Ο Θεός να τους ευλογεί για το έργο που κάνουν για να το αντισταθούν, αλλά υπάρχουν χιλιάδες- υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες μετανάστες που έχουν έρθει”

Source: NBC Miami

Photo:World Travel & Tourism Council, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.