EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Hunter Biden

Hunter Biden : Η μυστική υπηρεσία δεν μπορεί να εντοπίσει αρχεία ταξιδιών πολλών ετών

28 Feb, 2022

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USSS) λέει ότι δεν μπορεί να εντοπίσει αρχεία ετών για αρχεία επικοινωνιών, σύμφωνα με πράκτορες που φρουρούν τον Hunter Biden, τον γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Hunter Biden ήταν προστατευόμενος της Μυστικής Υπηρεσίας από τις 29 Ιανουαρίου 2009 έως τις 8 Ιουλίου 2014 και ταξίδεψε εκτενώς εκείνη την περίοδο, μεταξύ άλλων στη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με έρευνα του Κογκρέσου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο γερουσιαστής Chuck Grassley (R-Iowa) και ο Ron Johnson (R-Wis.) αναζήτησαν αρχεία από τη Μυστική Υπηρεσία για τους ρόλους των νομοθετών ως μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας και της Μόνιμης Υποεπιτροπής Ερευνών, αντίστοιχα.

Η Μυστική Υπηρεσία παρείχε 261 σελίδες με μεγάλη επεξεργασία σχετικά με τα ταξίδια του Hunter Biden, αλλά δεν παρείχε κανένα αρχείο από το 2010, το 2011 ή το 2013.

«Η έλλειψη επικοινωνίας του USSS αυτά τα χρόνια εγείρει ερωτήματα, δεδομένου ότι τα ταξιδιωτικά αρχεία του USSS δείχνουν ότι ο Hunter Biden έκανε ταξίδια στην Κίνα και άλλους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Μεξικού», έγραψαν οι Grassley και Johnson σε επιστολή τους. στον διευθυντή του USSS James Murray τον Ιανουάριο.

Ο Murray απάντησε ότι μια αναζήτηση για τα αρχεία «δεν έδωσε επικοινωνίες για τα έτη 2010, 2011 ή 2013».

Η USSS και ένας δικηγόρος του Hunter Biden δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Ο Murray είπε ότι η Μυστική Υπηρεσία και η μητρική της υπηρεσία, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, «παραμένουν προσηλωμένοι στη συνεργασία με το Κογκρέσο για να ανταποκριθούν στις ευθύνες επίβλεψής του και να ανταποκρίνονται στα αιτήματα για πληροφορίες».

Ο Chris Farrell, διευθυντής ερευνών και ερευνών για το Judicial Watch, είπε στους The Epoch Times ότι είναι «πολύ απίθανο» το USSS να έχασε τα εν λόγω αρχεία.

«Δεν θα εκπλαγώ αν υπήρχε πολιτική πίεση στην υπηρεσία να αποκρύψει τα αρχεία γιατί θα ήταν πολιτικά επιζήμιο για τον Πρόεδρο Μπάιντεν», είπε ο Φάρελ.

Το Judicial Watch, ένας από τους πιο παραγωγικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αναζητούν στοιχεία, έχει επίσης αναζητήσει τα ταξιδιωτικά αρχεία του Hunter Biden από τη Μυστική Υπηρεσία και έλαβε μερικά από αυτά μέσω ενός αιτήματος του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας. Αυτά τα αρχεία έδειχναν τις χώρες και τα εδάφη που επισκέφτηκε ενώ βρισκόταν υπό την προστασία της υπηρεσίας.

Τα αρχεία που αναζητούν τώρα οι γερουσιαστές και το Judicial Watch θα έριχναν περισσότερο φως στις ενέργειες του νεότερου Μπάιντεν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, σύμφωνα με τον Φάρελ.

Τόσο το Judicial Watch όσο και οι γερουσιαστές Grassley και Johnson λένε ότι ο Hunter Biden χρησιμοποίησε τη θέση του πατέρα του ως αντιπροέδρου για να ωφεληθεί προσωπικά, ακόμη και να εργάζεται ενώ ταξιδεύει με τον πατέρα του.

«Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται πάντα την ακριβή αναπαραγωγή ή τις ίδιες λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι είναι λογικό, δεδομένου του μοτίβου και της πρακτικής, να βλέπαμε περισσότερα από τα ίδια—πολλές περιπτώσεις όπου ο Χάντερ ταξίδευε με τον πατέρα του και ουσιαστικά αξιοποιούσε τον πατέρα του, και τη θέση του πατέρα ως αντιπρόεδρο για το προσωπικό του όφελος», είπε ο Φάρελ.

Η Judicial Watch θα μπορούσε να καταθέσει μήνυση για τα αρχεία.

Ο Hunter Biden, ο οποίος αυτή τη στιγμή ερευνάται από εισαγγελέα των ΗΠΑ, και ο Τζο Μπάιντεν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

 

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους στα τέλη του 2021 ότι δεν θα απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τον Hunter Biden επειδή «δεν είναι υπάλληλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

 

Center for Strategic & International Studies, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This