EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
IRS

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι νέοι φορολογικοί κανόνες του IRS αποτελούν «Διπλό πλήγμα» για τις οικογένειες

30 Jan, 2023

Αφού η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων IRS εξέδωσε αρκετές εκδόσεις προειδοποιώντας για πιθανές χαμηλότερες επιστροφές φόρου αυτήν την περίοδο υποβολής αιτήσεων, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι θα μπορούσε να ασκήσει πίεση σε ορισμένες οικογένειες που μπορεί να είχαν προβλέψει μια διευρυμένη πίστωση φόρου για παιδιά.

Η χρηματοοικονομική εμπειρογνώμονας Lynnette Khalfani-Cox είπε στο NPR στις 22 Ιανουαρίου ότι υπάρχουν «τέσσερις κύριοι λόγοι» που θα κάνουν τις αποδόσεις του 2022 να είναι μικρότερες.

«Το πρώτο είναι: όχι άλλοι έλεγχοι κινήτρων. Το δεύτερο είναι ότι αυτό που ονομαζόταν ενισχυμένη παιδική πίστωση – αυτό έχει φύγει», σημείωσε. Ένας τρίτος λόγος είναι ότι η φορολογική έκπτωση της εποχής της πανδημίας για φιλανθρωπικές κρατήσεις τελείωσε για φέτος, είπε, σημειώνοντας ότι ο τέταρτος λόγος είναι επειδή ορισμένα άτομα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν φόρους επί των επενδυτικών κερδών.

Ο Joe Buhrmann, οικονομικός σχεδιαστής και ανώτερος σύμβουλος οικονομικού προγραμματισμού στο eMoney Advisor, είπε στο CNBC την Παρασκευή ότι οι μικρότερες επιστροφές χρημάτων αυτή τη σεζόν και ο σχετικά υψηλός πληθωρισμός θα μπορούσαν να είναι μια «διπλή έκπληξη» και «δυσάρεστη έκπληξη» για μερικούς ανθρώπους, δηλαδή τις οικογένειες.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που εφαρμόστηκαν για τους φόρους του 2021 επανήλθαν σε προηγούμενα επίπεδα, δήλωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων ( IRS ). Η πίστωση φόρου παιδιού μειώθηκε σε μέγιστο ποσό 2.000 $ ανά παιδί.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, μια βασική μέτρηση που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του πληθωρισμού, αυξήθηκε κατά 5% τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι χαμηλότερο από την αύξηση 5,5 τοις εκατό από έτος σε έτος που παρατηρήθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

«Αυτά είναι χρήματα από επιστροφές», σημείωσε ο Buhrmann, αναφερόμενος στις φορολογικές ελαφρύνσεις για τα παιδιά.

«Αλλά μια ολόκληρη δέσμη φορολογουμένων έλαβε πράγματι αυτό που ονομάζεται πίστωση επιστροφής χρημάτων ανάκτησης», είπε επίσης ο Khalfani-Cox. «Και έλαβαν 1.400 $ ανά άτομο για τους φόρους του 2021», αυξάνοντας την επιστροφή φόρου ή μειώνοντας τον λογαριασμό τους. «Αλλά τώρα αυτό έχει φύγει», παρατήρησε.

Τι λέει το IRS

Σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων, το IRS είπε ότι ορισμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναμένουν μικρότερη επιστροφή χρημάτων λόγω της λήξης των πληρωμών στήριξης που σχετίζονται με την πανδημία και των αλλαγών στις πιστώσεις παιδιών.

Για παράδειγμα, η πίστωση φόρου παιδιού είναι ένα όφελος που θα συρρικνωθεί όταν οι γονείς υποβάλουν τους φόρους τους για το 2022. Κανονικά, οι γονείς λαμβάνουν περίπου 2.000 $ για κάθε παιδί τους, αλλά το 2021, το επίδομα αυξήθηκε σε 3.600 $ για κάθε παιδί κάτω των 6 ετών και 3.000 $ για ανήλικα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Η IRS έχει ήδη εκδώσει ειδοποιήσεις για δυνητικά μικρότερες επιστροφές φόρων, σημειώνοντας τον Νοέμβριο ότι «οι φορολογούμενοι δεν θα λάβουν πρόσθετη πληρωμή τόνωσης με επιστροφή φόρου το 2023, επειδή δεν υπήρξαν πληρωμές οικονομικού αντίκτυπου για το 2022».

Επιπλέον, είπε ο οργανισμός, θα είναι πιο δύσκολο να διεκδικήσετε έκπτωση για φιλανθρωπική συνεισφορά σε φορολογική δήλωση του 2022.

«Το IRS προειδοποιεί τους φορολογούμενους να μην βασίζονται στη λήψη ομοσπονδιακής επιστροφής φόρου το 2022 έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ειδικά όταν πραγματοποιούν μεγάλες αγορές ή πληρώνουν λογαριασμούς», ανέφερε η υπηρεσία. “Ορισμένες επιστροφές ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετο έλεγχο και μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.”

Πώς να λάβετε τη φορολογική πίστωση παιδιών στα 2.000 $

Οι οικογένειες μπορούν ακόμα να διεκδικήσουν την πλήρη πίστωση φόρου παιδιών ύψους 2.000 $ όταν υποβάλουν τη δήλωση τους για το 2022. Ωστόσο, μόνο έως και 1.500 $ της πίστωσης επιστρέφεται, σημείωσε η TurboTax σε πρόσφατη έκδοση. Η αυξημένη πίστωση φόρου παιδιού ήταν πλήρως επιστρεπτέα σύμφωνα με τους κανόνες του 2021.

Για το φορολογικό έτος του 2022, «ένα παιδί πρέπει να ήταν κάτω των 17 ετών (δηλαδή, 16 ετών ή μικρότερο) στο τέλος του φορολογικού έτους για το οποίο διεκδικείτε την πίστωση», λέει η φορολογική εταιρεία. Και το παιδί πρέπει να είναι είτε δικό σας παιδί, είτε υιοθετημένο είτε θετό παιδί είτε ανάδοχο.

Ο γονέας ή ο κηδεμόνας πρέπει να διεκδικήσει αυτό το παιδί -το οποίο πρέπει να είναι είτε πολίτης των ΗΠΑ είτε αλλοδαπός κάτοικος ΗΠΑ- ως εξαρτώμενο από τη φορολογική δήλωση του 2022. Το παιδί πρέπει να έχει ζήσει με τον γονέα για περισσότερους από έξι μήνες, να είναι κάτω των 19 ετών ή κάτω των 24 ετών και φοιτητής πλήρους φοίτησης ή ανάπηρος και το παιδί δεν μπορεί να έχει παράσχει περισσότερο από το ήμισυ των δικών του οικονομικών υποστήριξη κατά το φορολογικό έτος.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This