EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Hawley

Ο γερουσιαστής Josh Hawley προτείνει στο Κογκρέσο να ανοίξει εκ νέου την παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ «στο μάξιμουμ»

28 Feb, 2022

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στη μείωση της εξάρτησής μας από το πετρέλαιο

Ο γερουσιαστής Josh Hawley (R-Mo.) στις 28 Φεβρουαρίου υποσχέθηκε να εισαγάγει νομοθεσία που θα ανοίξει ξανά την παραγωγή ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες «στο τέρμα» καθώς το κόστος του πετρελαίου συνεχίζει να εκτοξεύεται εν μέσω πληθωρισμού ρεκόρ και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ανακοινώνοντας τη νομοθεσία, που ονομάστηκε The American Energy Independence Act of 2022, ο Hawley είπε στο Twitter ότι το νομοσχέδιο «θα ανατρέψει το κλείσιμο του αμερικανικού ενεργειακού τομέα από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και θα επαναφέρει την αμερικανική ενέργεια σε πλήρη παραγωγή».

«Αύριο, θα εισαγάγω νομοθεσία στη Γερουσία για να ανοίξει ξανά η αμερικανική παραγωγή ενέργειας με τέρμα το γκάζι και να αντιστρέψω την καταστροφική συνθηκολόγηση του Τζο Μπάιντεν στους εχθρούς μας», είπε ο Hawley.

Η νομοθεσία έρχεται καθώς οι τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν το όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι στις 23 Φεβρουαρίου, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σε τηλεοπτική ομιλία ότι επρόκειτο να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Η τελευταία φορά που η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι ήταν το 2014.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του φυσικού αερίου και της ενέργειας αυξάνονται σταθερά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα συνολικά εγχώρια αποθέματα βενζίνης έχουν μειωθεί και η ζήτηση για φυσικό αέριο έχει αυξηθεί, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι οι Αμερικανοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περισσότερο πόνο στις αντλίες βενζίνης.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις κατά της εταιρείας που κατασκευάζει τον αγωγό Nord Stream 2 μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας για πάγωμα του έργου. Οι αγωγοί θα μεταφέρουν περίπου 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία κάθε χρόνο.

Επακόλουθες «μαζικές και στοχευμένες» κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοινώθηκαν επίσης από την ΕΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στόχευση του πετρελαϊκού χρηματοοικονομικού τομέα, της ενέργειας και των μεταφορών της χώρας.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι τέτοιες κυρώσεις θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις τιμές της ενέργειας, με πολλές χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Γερμανία, που εξαρτώνται από το ρωσικό πετρέλαιο για να τροφοδοτούν τις χώρες τους, ενώ η Ρωσία παρέμεινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ΕΕ το 2021, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η Ρωσία είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας το 17% του παγκόσμιου φυσικού αερίου και το 12% του πετρελαίου της.

Εν μέσω ανησυχιών για τις τιμές που φαίνεται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω, ο Hawley λέει ότι το νομοσχέδιό του θα εξασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν «πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία και χαμηλό ενεργειακό κόστος για τους πολίτες τους» και κάνει μια τέτοια κίνηση επίσημη πολιτική.

Επίσης «θα δώσει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να εντοπίσουν και να ακυρώσουν υφιστάμενους κανονισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της αμερικανικής ενεργειακής ανεξαρτησίας» και θα απαγορεύσει νέους κανόνες που μειώνουν την ενεργειακή ασφάλεια ή αυξάνουν τις τιμές της ενέργειας, καθώς και θα κατευθύνει τις υπηρεσίες να εργαστούν για την επίτευξη «ενεργειακής ανεξαρτησίας». έως το 2024.

Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης την αποπληρωμή των συνεισφορών των Ηνωμένων Πολιτειών σε οποιεσδήποτε διατάξεις της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, τη χαλάρωση των ρυθμιστικών βαρών για τις ενεργειακές εταιρείες που εμπλέκονται στο fracking και τη μείωση του «κοινωνικού κόστους του άνθρακα» στα 0 $ ανά τόνο για να επικεντρωθούν τα κυβερνητικά πρότυπα στην ενίσχυση της εγχώριας ενέργειας παραγωγή, σε αντίθεση με την ιεράρχηση των στόχων του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, «θα ακυρώσει το μορατόριουμ της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δημόσια γη» και θα αποκαταστήσει την άδεια για τον αγωγό Keystone XL που εκτελείται μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών μετά την ακύρωσή του από την κυβέρνηση Μπάιντεν πέρυσι, επικαλούμενη προβλεπόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Οι ενεργειακές προτεραιότητες της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι τελείως οπισθοδρομικές και τώρα οι εργαζόμενοι Αμερικανοί πληρώνουν το τίμημα», είπε ο Hawley σε δήλωση. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν την πολυτέλεια να εξαρτώνται ενεργειακά από τους εχθρούς μας. Πρέπει να ανοίξουμε ξανά την εγχώρια παραγωγή ενέργειας με τέρμα το γκάζι, να αποκαταστήσουμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία και να αντιστρέψουμε αυτήν την πολιτική της αμερικανικής ενεργειακής παράδοσης».

Η ανακοίνωση του Χάουλι έρχεται καθώς η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε την Κυριακή ότι οι εκκλήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου αποτελούν «λανθασμένη διάγνωση».

«Ο αγωγός Keystone δεν επεξεργαζόταν πετρέλαιο μέσω του συστήματος. Αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι μια λανθασμένη διάγνωση ή ίσως μια λάθος διάγνωση του τι πρέπει να συμβεί», είπε η Ψάκι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ABC This Week Sunday. «Θα σημειώσω επίσης ότι για τις μισθώσεις πετρελαίου, αυτό που πραγματικά δικαιολογεί, κατά την άποψη του Προέδρου Μπάιντεν, είναι το γεγονός ότι πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ξένο πετρέλαιο, από το πετρέλαιο γενικά… και πρέπει να εξετάσουμε άλλους τρόπους για να έχουμε ενέργεια στη χώρα μας και σε άλλες».

Πριν η κυβέρνηση Μπάιντεν αποσυνδέσει το Keystone XL, ο ιδιοκτήτης του αγωγού TransCanada είχε προβλέψει ότι το έργο θα ήταν ανοιχτό για χρήση έως το 2023.

photo  https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This