ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Le Monde

Le Monde: “Το ελληνικό Watergate αποδυναμώνει τον Μητσοτάκη”

30 Aug, 2022

H Le Monde αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η υπόθεση των υποκλοπών, ή το “ελληνικό Watergate” όπως το αποκαλεί, αποδυναμώνει τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει το άρθρο:Η στροφή του προς τον αυταρχισμό προκαλεί ανησυχία στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η υπόθεση των υποκλοπών προστίθεται στις έρευνες για την παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων ή εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις”, ενώ έχει προχωρήσει και σε “καταστολή της ελευθερίας έκφρασης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων”.

Η ευρωβουλευτής Sophie in‘t Veld, εισηγήτρια στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη γενικότερη έρευνα που γίνεται σχετικά με τα λογισμικά παρακολουθήσεων, αναφέρει ότι το θέμα των ελληνικών υποκλοπών “είναι ένα θέμα πιο σοβαρό από το Watergate”.

 

Πριν από το δημοσίευμα της Le Monde, το φως της δημοσιότητας είδε το άρθρο της Guardian, όπου έγινε μια αναφορά στο θέμα, με αφορμή κυρίως και το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Οι ελληνικές αρχές, από τη μία πλευρά, ισχυρίζονται ότι είναι αθώες, οπότε δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και από την άλλη είναι πολύ απρόθυμες να ρίξουν φως στο όλο θέμα», αναφέρει η Guardian.

“Η επιτήρηση δεν είναι νέο χαρακτηριστικό του ελληνικού κράτους, όπου οι μνήμες τέτοιων πρακτικών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967-74 δεν έχουν ακόμη ξεθωριάσει μεταξύ της παλαιότερης γενιάς”.

photo https://wikipedia.org 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This