EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
NEOM

NEOM: The line city

18 Aug, 2023

Μελετώντας τις ανάγκες συλλογικής διαβίωσης των ανθρώπων, όπως έχουν διαμορφωθεί πλέον, μια ομάδα μελετητών – αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, παρουσιάζει το έργο NEOM – The City Line.

Το σχέδιο αυτό επαναπροσδιορίζει ό,τι γνωρίζουμε γύρω από την “πόλη”, σχεδιάζοντας μια νέα μορφή πόλης σε έκταση 170 χλμ. σε κάθετη διάταξη, ικανή να παρέχει ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει, να επιβιώσει αλλά και να διασκεδάσει, χωρίς την ανάγκη χρήσης αυτοκινήτων, επομένως μη επιβαρύνοντας τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα ή ρύπανσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια επαναστατική ιδέα σχεδιασμένη έτσι ώστε να σέβεται το φυσικό τοπίο, προσφέροντας πρόσβαση τόσο σε οροσειρά όσο και σε παράκτια γραμμή. Τοποθετείται πιλοτικά στα βορειοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=0kz5vEqdaSc

 

Η άλλη άποψη

Τα σχέδια για πρώτη φορά είδαν το φως το 2021 από τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχαμάντ Μπιν Σαλμάν, με το σκεπτικό να δημιουργηθεί μια πρότυπη πόλη κινούμενη αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα σχέδια έδειχναν μια πόλη με πλάτος 200 μέτρων, ύψος 500 μέτρων και μήκος 170 χιλιομέτρων, στην ουσία δηλαδή ένα καλά κλεισμένο σκηνικό για πολίτες μεγέθους έως και 9 εκατ.

Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν μέσα σε 5 λεπτά αυτο που επιθυμούν, χωρίς να χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς, εκτός από ένα τραίνο υψηλής ταχύτητας, που θα μπορεί να διασχίσει τα άκρα της πόλης μέσα σε 20 λεπτά. Οι κάτοικοι θα έχουν το απόλυτο κλίμα, μέσω τεχνητού εξαερισμού. Η κατασκευή του όλου πλάνου θα κοστίσει 500 δις δολάρια.

Και εκεί ξεκίνησαν οι αντιδράσεις τόσο για το θέμα του “εγκλωβισμού” των κατοίκων μέσα σε ένα τεχνολογικά μεν εξελιγμένο περιβάλλον, μακρυά όμως από την ελευθερία της μετακίνησης, της άσκησης, της επαφής με την φύση, την ελευθερία, την διαφορετικότητα, την έκφραση και την δημιουργία – όσο και για την ανάγκη της μετεγκατάστασής τους ώστε να αποτελέσουν τον πληθυσμό της νέας πόλης. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 20.000 άνθρωποι, θα πρέπει να αφήσουν την προσωπική τους ζωή, τα σπίτια τους, το περιβάλλον τους, για να εισέλθουν μέσα στην συλλογική γυάλα του The Line City.

Αν κάποιος μελετήσει αυτό το συλλογικό πεδίο, σίγουρα θα έφτανε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα από πλευράς ατομικής αλλά και συλλογικής ψυχολογίας…

Δείτε χαρακτηριστικά σχόλια στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=b6GgaJWcbww&fbclid=IwAR0FdHp8tEjlpbqIBIx2zV1DHrpH0ftEObtYf1BTZBwqw3eDsmRfZFoFF8k

 

 

photo https://dezeen.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This