EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ron de Santis

Ron de Santis: Πολιτική ανάπτυξης για την Florida

28 Mar, 2022

Μια σειρά από μέτρα και βήματα ανάπτυξης για την Φλόριντα, ανακοίνωσε ο Ron de Santis, το τελευταίο χρονικό διάστημα και σας παραθέτουμε εδώ τα βασικά θέματα

 

Αύξηση της ελάχιστης αμοιβής των δασκάλων

Ο Ron de Santis ανακοίνωσε την διάθεση 800 εκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους για την αύξηση της ελάχιστης αμοιβής των δασκάλων, και την αύξηση των μισθών των βετεράνων δασκάλων στη Φλόριντα, μεταφέροντας τη μέση αμοιβή των δασκάλων στη Φλόριντα από την 26η θέση στη χώρα το 2020 στην 9η στη χώρα σήμερα.

Τα 800 εκατομμύρια δολάρια είναι μια αύξηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τη χρηματοδότηση του περασμένου έτους και ανεβάζουν τις επενδύσεις της Φλόριντα στην αμοιβή των εκπαιδευτικών σε περισσότερα από 2 δις δολάρια από τη Νομοθετική Σύνοδο του 2020.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε εργαστεί σκληρά για να αυξήσουμε τις αμοιβές των εκπαιδευτικών», είπε ο κυβερνήτης DeSantis. «Έχουμε επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μισθούς εκπαιδευτικών και με την αύξηση του πληθωρισμού, αυτό δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Αυτό θα βοηθήσει τη Φλόριντα να προσλάβει και να διατηρήσει σπουδαίους δασκάλους».

 

Νόμος περί χρηματοοικονομικής παιδείας

Ο Κυβερνήτης DeSantis υπέγραψε τον νόμο Dorothy L. Hukill Financial Literacy Act, ο οποίος απαιτεί από τους μαθητές γυμνασίου να παρακολουθήσουν ένα μάθημα χρηματοοικονομικής παιδείας για να λάβουν τυπικό απολυτήριο γυμνασίου. Η νομοθεσία καθίσταται απαίτηση αποφοίτησης για μαθητές που εισέρχονται στο γυμνάσιο το σχολικό έτος 2023-2024 και δεν θα επηρεάσει τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο γυμνάσιο.

«Ο οικονομικός αλφαβητισμός είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής για έναν μαθητή», είπε ο κυβερνήτης DeSantis. «Το να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές μας έχουν τις δεξιότητες για να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και ίσως μια μέρα να κατέχουν μια επιχείρηση θα αποφέρει μερίσματα για το κράτος μας. Είμαι περήφανος που υπογράφω αυτό το νομοσχέδιο για να υποστηρίξω το μέλλον των φοιτητών της Φλόριντα και, τελικά, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους».

Λόγω των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το έθνος, ο νόμος περί χρηματοοικονομικής παιδείας είναι ακόμη πιο σημαντικός για την προετοιμασία των μαθητών παρέχοντάς τους τη γνώση για την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και ανεξαρτησίας.

 

Διαθέσιμοι πόροι για ενίσχυση των νοικοκυριών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική και Βορειανατολική Φλόριντα

Ο Κυβερνήτης DeSantis ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 29,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και πόρους είναι τώρα διαθέσιμα για να βοηθήσουν οικογένειες και άτομα στην κομητεία Marion και άλλες περιοχές που επηρεάστηκαν από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική και Βορειοανατολική Φλόριντα.

«Όταν χτυπήσει μια καταστροφή, τόσο οι τοπικές όσο και οι κρατικές υπηρεσίες έχουν ρόλο στο να σταθούν ξανά οι κοινότητές μας στα πόδια τους», είπε ο κυβερνήτης DeSantis. «Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κρατικές υπηρεσίες, ώστε όσοι έχουν πληγεί από καταστροφές να έχουν πρόσβαση στους πόρους που χρειάζονται για να ανακτήσουν».

 

Η Emma Weyant νόμιμη νικήτρια

Ο Κυβερνήτης DeSantis υπέγραψε μια διακήρυξη αυτή την εβδομάδα με την οποία ανακηρύσσεται η Emma Weyant «νόμιμος νικητής» του αγώνα πρωταθλήματος ελεύθερου στυλ NCAA 500 μέτρων γυναικών. Τερμάτισε επίσημα δεύτερη μετά από μια τρανς κολυμβήτρια που είναι βιολογικός άνδρας, αλλά σημείωσε «τον ταχύτερο χρόνο μεταξύ όλων των γυναικών κολυμβητών», όπως αναφέρεται στη διακήρυξη.

Ο Κυβερνήτης έγραψε στο Twitter: «Επιτρέποντας στους άνδρες να αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα, το NCAA καταστρέφει ευκαιρίες για τις γυναίκες, κοροϊδεύει τα πρωταθλήματά του και διαιωνίζει μια απάτη. Στη Φλόριντα, απορρίπτουμε αυτά τα ψέματα και αναγνωρίζουμε την Emma Weyant της Sarasota ως την καλύτερη κολυμβήτρια γυναικών στα 500 ελεύθερο».

 

 

Οι αγρότες σε 17 κομητείες λαμβάνουν βοήθεια λόγω καταστροφών από την παγωνιά του Ιανουαρίου

Ο κυβερνήτης DeSantis ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ενέκρινε μέτρο στήριξης για 17 κομητείες που επηρεάστηκαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν από τις 23 έως τις 31 Ιανουαρίου 2022.

«Με την έγκριση του αιτήματός μας για δήλωση καταστροφής, οι αγρότες στη Φλόριντα έχουν πόρους στη διάθεσή τους καθώς συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για ανάκαμψη από τις πρόσφατες χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο κυβερνήτης DeSantis. «Παραμένω αφοσιωμένος στη στήριξη της αγροτικής βιομηχανίας της πολιτείας μας και των αγροτών».

Αυτό το μέτρο, καθώς και ο χαρακτηρισμός «καταστροφή» του USDA καθιστά τους αγρότες σε αυτές τις κομητείες επιλέξιμους για βοήθεια από την Υπηρεσία Γεωργικών Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των δανείων έκτακτης ανάγκης. Οι αγρότες στις επιλέξιμες κομητείες έχουν στη διάθεσή τους οκτώ μήνες από την ημερομηνία δήλωσης καταστροφής του USDA για να υποβάλουν αίτηση για δάνεια έκτακτης ανάγκης.

Οι 17 βασικές κομητείες που είναι επιλέξιμες για βοήθεια από το USDA είναι οι Broward, Collier, DeSoto, Glades, Hardee, Hendry, Highlands, Hillsborough, Indian River, Manatee, Martin, Okeechobee, Osceola, Palm Beach, Polk, St. Lucie και Sarasota.

Τα προγράμματα που διατίθενται βάσει αυτής της δήλωσης περιλαμβάνουν το Πρόγραμμα Βοήθειας για Καταστροφές σε Μη Ασφαλισμένες Καλλιέργειες, το Πρόγραμμα Βοήθειας για Δέντρα, Δάνεια Έκτακτης Ανάγκης και το Πρόγραμμα Αποζημίωσης Ζώων.

 

Ξεκίνησε η ψηφιακή εκστρατεία ενημέρωσης για την κατάχρηση ναρκωτικών

Η Πρώτη Κυρία Casey DeSantis ανακοίνωσε ψηφιακά στοιχεία της καμπάνιας της που έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους νεαρούς κατοίκους της Φλόριντα σχετικά με τις επιπτώσεις της κατάχρησης ουσιών. Το TheFactsYourFuture.org είναι ένας νέος ιστότοπος που περιλαμβάνει υλικό, το οποίο μπορούν να κατεβάσουν τα σχολεία, οι δάσκαλοι, οι γονείς – και να χρησιμοποιήσουν για την εκπαίδευση των παιδιών.

«Ο κυβερνήτης DeSantis και εγώ θέλουμε να δούμε όλη τη νεολαία της Φλόριντα να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητές της. Η σημερινή ανακοίνωση είναι η τελευταία εξέλιξη του The Facts.Your Future, πρωτοβουλία, η οποία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο η πρόληψη της κατάχρησης ουσιών διδάσκεται στα σχολεία μας», είπε η Πρώτη Κυρία. «Πρέπει να προσεγγίσουμε τους εφήβους με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάχρηση ουσιών εκεί όπου περνούν το χρόνο τους – στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – για να τους βοηθήσουμε να ζήσουν μια υγιή και παραγωγική ζωή».

 

Ο γερουσιαστής Rubio κυκλοφόρησε το εμπνευσμένο βίντεο Stand with Ukraine

«Το μόνο πράγμα στο οποίο νομίζω ότι μπορούν να συμφωνήσουν όλοι είναι ότι ο λαός της Ουκρανίας εμπνέει τον κόσμο».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=bjWQFosatRc

 

Η AG Moody απονέμει στους Crime Stoppers το Back the Blue Award

Ο Γενικός Εισαγγελέας Moody απένειμε το βραβείο Back the Blue στο Florida Association of Crime Stoppers (FACS) για το ρόλο του στο να επεκταθεί σε εθνικό δίκτυο η σειρά συμβούλων **TIPS της Φλόριντα.

Τον Οκτώβριο του 2020, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και η FACS ανέπτυξαν τον **TIPS, τον πρώτο ανώνυμο αριθμό τηλεφώνου αναφοράς εγκλήματος σε όλη την πολιτεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Crime Stoppers USA το υιοθέτησε πρόσφατα για χρήση σε εθνικό επίπεδο, ώστε οποιοσδήποτε στη χώρα να μπορεί να αναφέρει τοπικά εγκλήματα.

 

photo https://en.wikipedia.org 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This