EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ron deSantis

Ron deSantis: Τέλος στην “ιδιωτική κυβέρνηση” του Walt Disney World

23 Apr, 2022

Την Παρασκευή 22 Απριλίου υπέγραψε μια νομοθετική ρύθμιση ο Ron deSantis, ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, με βάση την οποία δίνεται τέλος στην “ιδιωτική κυβέρνηση” της Walt Disney World. 

H μεγάλη εταιρεία είχε πρόσφατα αντιταχθεί στον νέο νόμο που έγινε γνωστός ως “Don’t Say Gay”. Με βάση την νομοθετική ρύθμιση, θα καταργηθεί το πλαίσιο της Reedy Creek Improvement District, της επί 55 έτη ισχύουσας δηλαδή “κυβέρνησης” της Disney, αλλά και μερικών ακόμη περιοχών, και αυτό θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι περιοχές θα “αποκατασταθούν”, και θα επαναπροσδιοριστούν.

Οι φορολογικές επιπτώσεις για την Disney αναμένεται να είναι τεράστιες, καθώς είναι ο βασικός πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στο Ορλάντο. Αυτό ίσως ασκηθεί ως μέσο πίεσης στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης των ρεπουμπλικανών και του οικονομικού κολοσσού.

Τα μέτρα κατά της Disney από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, είναι η συνέχεια σειράς μέτρων που σχετίζονται με τις φυλετικές διακρίσεις, τα μέτρα για την πανδημία, τον σεξισμό, και εν τέλει έφερναν στις υψηλές βαθμίδες των προτιμήσεων τον Ron deSantis, μη διστάζοντας ακόμη και να τον ονομάσουν υποψήφιο για την προεδρεία του 2024.

Πώς ξεκίνησαν όλα:

Η εταιρεία Disney άσκησε κριτική στον νόμο, βάσει του οποίου απαγορεύονταν οι φυλετικοί χαρακτηρισμοί στα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τρίτη τάξη του σχολείου. Τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταματήσει την διαδικασία των δωρεών προς την Πολιτεία, ενώ θα υποστηρίξει ταυτόχρονα και φορείς που θα αντιταχθούν σε αυτό τον νόμο μαζί της. 

Όπως δήλωσε ο Ron deSantis: “Η Disney είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια και θα επιστρατεύσει την οικονομική της ισχύ για να επιτεθεί στους γονείς της πολιτείας μου. Εμείς αυτό το θεωρούμε πρόκληση και θα αντισταθούμε”.

 

 

Φωτό: https://vox.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This