Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Gus Bilirakis

Ένα μήνυμα από τον Γερουσιαστή Gus Bilirakis

18 Apr, 2022

Ένα μήνυμα από τον Γερουσιαστή Gus Bilirakis, εφ’ όλης της ύλης, για θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Φλόριντα

 

 << Την περασμένη εβδομάδα, συναντήθηκα με ψηφοφόρους στο Galen Wilson Senior Center στο Port Richey. Μοιράστηκαν μαζί μου τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως: έλλειψη συγκοινωνιών, αυξανόμενος πληθωρισμός, υψηλές τιμές φυσικού αερίου, ανάγκη για αυξημένη κοινωνικοποίηση και δυσκολίες με ομοσπονδιακούς φορείς. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτές τις προτεραιότητες. Την περασμένη επίσης εβδομάδα, ανακοινώθηκε πως ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ανήλθε στο 8,5%, τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και 40 χρόνια. Ο πληθωρισμός τροφοδοτείται από αλόγιστες κρατικές δαπάνες και βλάπτει όλες τις αμερικανικές οικογένειες. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι κάθε αμερικανικό νοικοκυριό θα ξοδέψει τουλάχιστον 5.200 δολάρια περισσότερα φέτος για βασικά αγαθά και υπηρεσίες λόγω του πληθωρισμού. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να διπλασιάζουμε τις αποτυχημένες πολιτικές και να περιμένουμε διαφορετικά αποτελέσματα>>.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση για την πρόσφατη δραστηριότητά του, ο Γερουσιαστής Gus Bilirakis, συνεχίζει:

<<Η χειρότερη συνοριακή κρίση στην αμερικανική ιστορία οδήγησε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας από τότε που ορκίστηκε ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Οι συνοριοφύλακες προειδοποιούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να καταργήσει το title-42 στα μέσα Μαΐου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το έθνος μας και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη συνοριακή μας κρίση>>.

Αναφορικά με το ενεργειακό, ο Gus Bilirakis, αναφέρει:

<< Κατά την ακρόαση της Υποεπιτροπής Εποπτείας και Έρευνας την περασμένη εβδομάδα, τόνισα πώς οι πολιτικές του Προέδρου Μπάιντεν πλήγωσαν την εγχώρια παραγωγή ενέργειας και απέτρεψαν τις προσπάθειες των Ευρωπαίων συμμάχων μας να τερματίσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό πετρέλαιο. Είναι καιρός να παρέχουμε ανακούφιση στους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας αντιστρέφοντας αυτές τις επιζήμιες πολιτικές>>.

Και συνεχίζει: <<Υποστηρίζω πλήρως την ανάπτυξη καθαρότερων πηγών καυσίμων. Ωστόσο, δεν μπορούμε ρεαλιστικά να μεταβούμε σε αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες εν μία νυκτί. Πρέπει να προστατεύσουμε τους καταναλωτές καθώς υιοθετούμε μακροπρόθεσμες στρατηγικές που επιτρέπουν στην Αμερική να συνεχίσει να είναι ηγέτης παγκοσμίως στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, διατηρώντας παράλληλα το ενεργειακό κόστος σε χαμηλά επίπεδα>>.

Τέλος, ο Γερουσιαστής αναφέρθηκε στα θέματα εθνικής ασφάλειας: <<Υπάρχουν πρόσφατες αναφορές ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν σκέφτεται να πουλήσει F-35 και F-16 στην Τουρκία. Αυτό θα ήταν άλλη μια καταστροφική γκάφα εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση Μπάιντεν. Η αντίθεσή μου πηγάζει από την ανησυχία για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. ΔΕΝ είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας να έχουμε προηγμένα όπλα στο ίδιο θέατρο με τα ρωσικά συστήματα S-400 που θα μπορούσαν να εκπαιδεύονται ενάντια στην καλύτερη τεχνολογία μας μαχητικών αεροσκαφών. Επίσης, ΔΕΝ είναι προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας τα όπλα των ΗΠΑ να χρησιμοποιούνται για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας – επίσημου συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ – ή για τη διαιώνιση της κατοχής της Κύπρου – την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε στρατηγικό εταίρο. Και, σίγουρα ΔΕΝ είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ να δημιουργήσουν το προηγούμενο ότι όσοι επιδοκιμάζουν τους νόμους που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, όπως έχει κάνει επανειλημμένα η Τουρκία, μπορούν να αποφύγουν κάθε συνέπεια>>.

photo https://en.wikipedia.org 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This