EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ένα μυητικό ταξίδι, γέφυρα δύο κόσμων: Οι Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης

Ένα μυητικό ταξίδι, γέφυρα δύο κόσμων: Οι Επτά Εκκλησίες της  Αποκάλυψης

1 Apr, 2024

Το πλέον ιδιαίτερο hatun karpay διοργανώνεται αυτό τον Ιούνιο στην Ελλάδα και στην Μικρά Ασία, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το βόρειο με το νότιο ημισφαίριο.

 machu picchu 43387 640

Hatun Karpay σημαίνει στην γλώσσα Quechua των Άνδεων «Η Μεγάλη Μύηση». Είναι μια σειρά από διδασκαλίες και πρακτικές που λάμβαναν οι δώδεκα διάδοχοι του θρόνου του αυτοκράτορα των Ίνκας. Μια σειρά από αναβαθμισμένες διδασκαλίες γύρω από την φυσική, την φύση, την ενέργεια, την διακυβέρνηση, την ιατρική και πολλά άλλα, που άφησαν μεγαλείο έργων (π.χ. δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο χτίστηκαν τα μεγαλιθικά μνημεία στην πανύψηλη κορυφή των Άνδεων).

Επομένως: Νότια Αμερική. Περού. Νότιο Ημισφαίριο και οι αρχαίες διδασκαλίες του για την αυτοβελτίωση και θεραπεία. («Αρχαίες» γιατί αυτές οι διδασκαλίες έρχονται από το 5.000 πΧ περίπου, πολύ πριν τους Ίνκας δηλαδή, από την αρχαιότερη πόλη της Αμερικής, το Caral).

Από την άλλη, έχουμε την Ελλάδα, που αφ’ ενός είναι η μήτρα του δυτικού (και όχι μόνον) πολιτισμού, ενώ τον πρώτο αιώνα μΧ έγινε ξανά η μήτρα του νεώτερου δυτικού κόσμου, με κορυφαίο προορισμό την Πάτμο, το νησί όπου ο Ιωάννης είδε την Αποκάλυψη, και μέσα από το όραμά του ο Ιησούς πάτησε στην Ελλάδα. Πέρα από την Πάτμο, οι περιοχές των Επτά Εκκλησιών, όπως υπήρξαν ιστορικά στα παράλια της Μικράς Ασίας, επίσης πρωτεύσουες αρχαίου πνεύματος.

Επομένως: Μεσόγειος. Ελλάδα και Μικρά Ασία. Βόρειο Ημισφαίριο και η νεώτερη ιστορία όλου του κόσμου.

Μέσα από τις έρευνές του, ο ακαδημαϊκός Juan Nunez del Prado (Αρχαιολόγος, Ανθρωπολόγος, επίτ. καθηγητής Πανεπιστημίου Κούσκο, Περού) «αποκάλυψε» την κλίμακα των επτά επιπέδων της ανθρώπινης συνειδητότητας, μέσα στο κείμενο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, αποκωδικοποιώντας το πρώτο κεφάλαιο. Ο σκοπός του ιερού αυτού κειμένου είναι να αφυπνίσει μεν τον άνθρωπο, αλλά να τον οδηγήσει επίσης και στο μονοπάτι της προσωπικής του εξέλιξης, νοητικά – πνευματικά – φυσικά. Σίγουρα, όχι να τον τρομάξει, αφού το κείμενο της Αποκάλυψης, μη μεταφραζόμενο επαρκώς έφτασε να αποτελεί μια απειλή για τις γενιές που ακολούθησαν.

Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στην Ελλάδα και την Μικρά Ασία. Ένα ταξίδι στην Ψυχή μας! Ο σκοπός αυτού του ταξιδιού είναι ακριβώς Η Μεγάλη Μύηση στην Ζωή, στην Αλήθεια, στην Μνήμη της πραγματικής δύναμης που έχουμε μέσα μας, ιδιαίτερα τώρα που η καθημερινότητα υποβιβάζει την ισχυρή φύση που διαθέτουμε.

Γιατί, δεν είναι αλήθεια πως είμαστε μόνον θεατές αυτού που συμβαίνει γύρω μας. Δεν είναι αλήθεια πως είμαστε έρμαια της ειδησεογραφίας και της καθημερινότητας. Ο άνθρωπος είναι το Ανώτερο Όν και υπάρχει λόγος να το θυμηθούμε αυτό.

 

Πληροφορίες για το καθημερινό πρόγραμμα, τα μέρη που θα επισκεφθούμε κ.λπ. λεπτομέρειες, για το ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου – 3 Ιουλίου: soqtantin@gmail.com

 

 

 

Photos https://davidjeremiah.blog/, LoggaWiggler / https://pixabay.com

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This