EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΑΚΥΡΗ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ»

2 Jul, 2024
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μετά από όσα έχουν γραφεί και συμβεί σχετικά με το Σκοπιανό, ορισμένες επισημάνσεις ίσως είναι χρήσιμες.

Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ αρχίζει με το «Εμείς οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών» και  το άρθρο 2 του Χάρτη αναφέρει ότι : «Ο Οργανισμός βασίζεται στην αρχή της κυρίαρχης ισότητας όλων των μελών του».

Η Οικουμενική Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στο άρθρο 21 αναφέρει: «Η βούληση του λαού θα αποτελεί τη βάση της εξουσίας της κυβέρνησης…»

Το άρθρο 1 του Συντάγματος της Ελλάδος αναφέρει: «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Και απορούν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ρωτώντας όσους καταπιάνονται με το ζήτημα των Σκοπίων γενικά και ιδιαίτερα της «συμφωνίας των Πρεσπών», ηγέτες, ΜΜΕ, ΜΚΟ: Με ποιο σκεπτικό, με ποια λογική κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) εξακολουθούν να την υποστηρίζουν αγνοώντας τα παραπάνω καθώς και τα γεγονότα που προηγήθηκαν, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία την χαρακτηρίζει «επαίσχυντη και προδοτική»; Είναι τάχα υπερβολή;

Σεβάστηκαν οι «αρμόδιοι» τη λαϊκή βούληση, τη λαϊκή ετυμηγορία όταν όλες οι εκδηλώσεις, συλλαλητήρια εκατομμυρίων (και όχι μόνον εκατοντάδων χιλιάδων που ισχυρίστηκαν ανερυθρίαστα οι «αρμόδιοι»), απέδειξαν την αντίθεση του λαού στη «συμφωνία»; Απλά, συμβιβάστηκαν ασύμφορα με πνεύμα υποτέλειας και εθελοδουλίας. Και μήπως υπήρξε γνήσια συμφωνία και στο συνονθύλευμα των  φανερά ή κρυφά ανταγωνιζόμενων εθνοτήτων στα Σκόπια;

Ας θυμηθούμε- επιγραμματικά- κάποια σημαντικά γεγονότα που σηματοδότησαν το απογοητευτικό αποτέλεσμα. Τι έκαναν οι Ελληνες αρμόδιοι» εδώ και οι Ελληνες της Διασποράς όταν οι τότε άσπονδοι «φίλοι»-της Ελλάδας ηγέτες ΗΠΑ, ξεχνώντας τα δημοκρατικά τους ιδανικά και την ορθή αντίδρασή τους στην απόπειρα των Τίτο και Στάλιν να δημιουργήσουν κράτος «Μακεδονίας» (Υουργός Εξωτερικών Stetinious), συμφώνησαν, προδίδοντας την Ελλάδα, να δώσουν στα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία», που αποτελεί σφετερισμό του αρχαίου, ελληνικότατου και ένδοξου ονόματος, όπως είναι γνωστό σε όσους κατέχουν την Ιστορία, και έχουν γράψει διαπρεπείς ξένοι Επιστήμονες (ακόμη και Σκοπιανοί  κ.ά.); Υποχώρησαν, συμβιβάστηκαν σε βάρος της Πατρίδας τους (όπως και σε άλλα εθνικά ζητήματα).Είναι γνωστό το τι έπραξαν οι τότε Ελληνες ηγέτες, εκτός εξαιρέσεων, στα πλαίσια ενός φαύλου κύκλου αντιφατικών δηλώσεων και ενεργειών  μολονότι κάποιοι αντικειμενικοί ξένοι τους είχαν προειδοποιήσει. Αρκεί η δραματική δήλωση προς τους Ελληνες «αρμοδίους» του Αμερικανού, Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου LEE HAMILTON για να συνειδητοποιήσουμε τα τραγικά λάθη Ελλήνων ηγετών, ΜΜΕ, ΜΚΟ κ.ά. : «ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ»!

Ποιος ήταν ο σκοτεινός και απαράδεκτος ρόλος των αξιοθρήνητων Ειδικού Αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ, και του Ελληνα Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, που δεν τόλμησαν, ως όφειλαν, να προτείνουν ένα άλλο όνομα που να μην περιέχει το όνομα «Μακεδονία»;  Λησμόνησαν ότι μια ολόκληρη Μεγάλη Βρετανία υποχώρησε για το ζήτημα της περιοχής Bretagne στη Γαλλία και ονομάστηκε Ηνωμένο Βασίλειο; Και η Ελλάδα υποχώρησε σε ένα «κρατίδιο-έκτρωμα» ;

Tελικά, τα Σκόπια έγιναν δεκτά στον ΟΗΕ με το όνομα “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (fYROM).Και ακολούθησε η τραγική «συμφωνία των Πρεσπών», που απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία τον τραγικό συμβιβασμό, την υποτέλεια, την εθελοδουλία των τότε κυβερνώντων, που οι Επαϊοντες χαρακτηρίζουν-και ορθά- «επαίσχυντη και προδοτική». Και, δυστυχώς, συμβιβάστηκαν και οι μετέπειτα κυβερνώντες και φτάσαμε στην πρόσφατη άρτια οργανωμένη, προβοκατορική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, και την «φασιστικά» απαγόρευση τής εναντίον της διαδήλωση σοβαρών ΜΚΟ με διαπρεπή μέλη, Πρέσβεις, Καθηγητές, Στρατηγούς κ.ά. Και-θλιβερότατο- τα ΜΜΕ εκτός εξαιρέσεων, αγνόησαν τη διαδήλωση! Το συμπέρασμα στους Ελληνες «σοφούς»!

Οσον αφορά τα ίδια τα Σκόπια, ένα τεχνητό κρατίδιο δίχως ισχυρά θεμέλια, δίχως μέλλον, παίζει το ρόλο του Ιούδα, του προβοκάτορα για να συμβάλλει στο «διαίρει και βασίλευε» στην «Πυριτιδαποθήκη», τα θλιβερά Βαλκάνια. Και είδαμε τον φαύλο κύκλο δηλώσεων και πράξεων ηγετών τους, που ακυρώνουν τη «συμφωνία», και που, έτσι κι αλλιώς, πρέπει να ακυρωθεί για όλους τους λόγους που προαναφέραμε και σύμφωνα και με απόψεις διαπρεπών  Ελλήνων και ξένων προσωπικοτήτων. Ιδού η Ρόδος και ιδού το «πήδημα» μπροστά στο «γκρεμνό»!

«Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»!

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!   

image: mera25

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This