EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δήμητρα

“Δήμητρα”

1 May, 2023

Το προεκλογικό κλίμα στην Ελλάδα είναι “ηλεκτρισμένο” και ο διάλογος επεκτείνεται και στην χάραξη μιας νομισματικής πολιτικής με επίκεντρο ένα σύστημα ψηφιακών πληρωμών, όπως αυτό με το όνομα «Δήμητρα», το οποίο προτάσσεται από το ΜέΡΑ25.

Ο διάλογος για παράλληλα τραπεζικά Ψηφιακά Νομίσματα υπό τον έλεγχο των Κεντρικών Τραπεζών (CBDC) και Κρυπτονομίσματα έχει λάβει μια παγκόσμια διάσταση.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα CBDCs και τα Kρυπτονομίσματα είναι το ίδιο πράγμα, ενώ στην πραγματικότητα τα δυο είναι αντίθετα. Σήμερα, πάνω από 95% των συναλλαγών που εκτελούνται στις ψηφιακά προηγμένες χώρες γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα που εκδίδουν οι Κεντρικές Τράπεζες και τα μετρητά που επίσης εκδίδουν οι Κεντρικές Τράπεζες, αλλά φευ σε μορφή διαβρώσιμου χαρτονομίσματος, υπάρχουν για να διασφαλίζονται η ελευθερία των συναλλαγών, οι προσωπικές ελευθερίες, και εν τέλει ο σημαντικός δημοκρατικός πυλώνας.

 

Με τα CBDCs αυτά τα αγαθά του ελεύθερου κοινωνικού βίου θα περάσουν στον απόλυτο έλεγχο των κεντρικών αρχών, και ισχύει ό,τι εκείνοι θα αποφασίζουν, με ημερομηνία λήξης όποτε εκείνοι αποφασίσουν, και σε όποιες συναλλαγές εκείνοι θα επιτρέπουν. Αντιθέτως, όπως τα μετρητά, τα Κρυπτονομίσματα εξασφαλίζουν απόλυτη ιδιωτικότητα και ελευθερία χρήσης, δηλαδή με πλήρη ανωνυμία.

H αντίδραση προς την κατεύθυνση αυτή της απώλειας προσωπικών ελευθεριών στην Αυστραλία έγινε ενδεικτική με την κατάργηση της χρεωστικής κάρτας χωρίς μετρητά για τους/τις συνταξιούχους, η οποία ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Εργατικής Κυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι έκριναν ότι η χρεωστική κάρτα χωρίς μετρητά στιγματίζει και συχνά κάνει τη ζωή των συμμετεχόντων πιο δύσκολη επειδή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οικονομία με μετρητά.

Όσο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εγκληματικότητας από την ΔΗΜΗΤΡΑ, αξίζει να αναφέρουμε ότι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί και με την Οικονομική Αστυνομία, στην οποία οι πολίτες για χρόνια προτρέπονται να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Έτσι και η Δήμητρα, και κάθε Δήμητρα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αποτελεί μια μορφή αστυνόμευσης. Και να μην ξεχνάμε την ρήση του Πλάτωνα ότι “Οι καλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται τους νόμους για να μάθουν πως να ενεργούν με υπευθυνότητα, ενώ οι κακοί άνθρωποι ψάχνουν τους νόμους για να βρίσκουν τρόπους να κρύβονται από πίσω τους.”

Εν κατακλείδι, οι προτάσεις για μια Δήμητρα σε ότι αυτές αφορούν την κουτσή Ελληνική δημοκρατία είναι τόσο μυθώδεις όσο και ο μύθος του σταλινικού κομμουνισμού που καταδίκασε την Ρωσία και τις Ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες σε απόλυτη φτώχεια για 70 χρόνια. Γι’ αυτό, προκειμένου η Κίνα να αναπτυχθεί και τώρα να υπολογίζεται ως υπερδύναμη, μετά τον Μάο, εγκατέλειψε το συγκεκριμένο τύπο κομμουνισμού. Αλλά ο χρόνος θα δείξει αν και εκεί αν θα καταφέρουν η σοφία τους να υπερνικήσει την κατωτερότητα του κεντρικού κυβερνητικού συστήματος που έχουν θεμελιώσει.

Κοντολογίς το Κρυπτονομίσματα είναι libertarian currency, ενώ το CBDC είναι slave currency. Δυστυχώς, τίποτε δεν φαίνεται ότι μπορεί να φρενάρει, αν όχι να αναστρέψει στις Δημοκρατίες, Δυτικού τύπου τις δυνάμεις του κακού που σπρώχνουν προς την εθελοδουλία, και οι σχετικές προβλέψεις των Hayek και Orwell επαληθεύονται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα. Γι’ αυτό, οι πολίτες που αγαπούμε την ελευθερία πρέπει να γρηγορούμε. * Ο Γιώργος Κ. Μπήτρος είναι ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Στηβ Μπακάλης είναι επισκέπτης ερευνητής στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο Οικονομικών και Οικονομικών στο Πεκίνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΜΠΗΤΡΟΣ – ΣΤΗΒ ΜΠΑΚΑΛΗΣ*

 

 

Πηγή https://neoskosmos.com / photo  https://messolonghinews.gr/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This