EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εκδήλωση Ελληνο-Ινδικής Φιλίας

Eκδήλωση Ελληνο-Ινδικής Φιλίας

19 Feb, 2023

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσε στο Ωδείο Αθηνών εκδήλωση Ελληνο-Ινδικής Φιλίας, προς τιμήν της Υφυπουργού Εξωτερικών & Πολιτισμού της Ινδίας, Meenakshi Lekhi, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη της Ινδής Υφυπουργού επιβεβαιώνει το στρατηγικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας, κάτι που συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε «την σημερινή ημέρα μνήμης και επετείου από την δολοφονία του Μαχάτμα Γκάντι, καλωσορίζω την Υφυπουργό Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας, κα Meenakshi Lekhi» και αναφέρθηκε στις ιστορικές και διαρκώς αναπτυσσόμενες ελληνο-ινδικές σχέσεις, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως η παιδεία, ο πολιτισμός, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου. «Η στρατηγική σχέση των δυο χωρών βασίζεται στον εποικοδομητικό τους ρόλο σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, καθώς και στις ιστορικές σχέσεις και το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν τους», τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης. Παράλληλα αναφέρθηκε στις κοινές αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και του Πολιτικού Ήθους που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας και επισήμανε δυο σημαντικούς τομείς συνεργασίας, την εκπαίδευση, μέσω της Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Jawaharlal Nehru University, και τον πολιτισμό μέσω της κοινής προσπάθειας αναγνώρισης από την UNESCO στοιχείων ελληνο-ινδικής υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «Ελληνο–Ινδική Επιχειρηματική & Πολιτιστική Οργάνωσης Γυναικών» (WICCI.GR), τη δημιουργία της οποίας υποστήριξε και έθεσε υπό την αιγίδα της η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, στο πλαίσιο της υποστήριξης τόσο του διαλόγου και της φιλίας μεταξύ των λαών, όσο και των πρωτοβουλιών για ανάπτυξη δικτύων και συνεργασιών. Στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου περιλαμβάνονται η καλλιέργεια και ενδυνάμωση επαφών των γυναικών Ελλάδας και Ινδίας σε θέματα οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά, εκπαιδευτικά & περιβαλλοντικά.

Ακολούθησε η παρουσίαση της έκδοσης «Ινδική Μουσική, Κλασική & Λαϊκή Μουσική, Μεγάλοι Δημιουργοί, Μουσικά Όργανα, Χοροί» του Κωνσταντίνου Καλαϊτζή, αποτέλεσμα έρευνας του συγγραφέα από το 1987 έως σήμερα, με σπάνιες φωτογραφίες και ηχητικά αποσπάσματα φωνητικής και οργανικής μουσικής από διάφορα μέρη της Ινδίας. Η εκδήλωση έκλεισε με χαρακτηριστικά δείγματα ινδικής μουσικής από τον κ. Καλαϊτζή, και συναυλία της μουσικού και συνθέτριας, Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

 

πηγη
Γενικό Προξενείο της Ελλάδας/Consulate General of Greece
400 North Tampa Street Suite 1160
Tampa FL 33602

photo https://en.wikipedia.org/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This