EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επίτιμος πρόεδρος

Επίτιμος πρόεδρος του Ρ.Ο. της Σαλαμίνας ο Οικουμενικός Έλληνας Κυριάκος Μαριδάκης 

19 Jan, 2023

“Η αναγνώριση και η επιβράβευσή μου, δίνει νόημα και αξία στα όσα κάναμε μαζί μία ολόκληρη σχεδόν δεκαετία. Μου δώσατε δύναμη και πολύ αγάπη και θα είστε για πάντα όλοι “επίτιμοι” στην καρδιά μου!” – Κυριάκος Μαριδάκης

 

Ο Ροταριανος όμιλος Σαλαμίνα Βασιλεύς Αιας από την πρώτη κιόλας μέρα από την ίδρυση του, έχει διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικο για την αξιοσημείωτη συνεισφορά και το θεάρεστο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός Ροταριανος όμιλος παγκοσμίως που έχει  παραδώσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο το λάβαρο του, σε αρχηγό ξένου κράτους, μετά την  ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μαριδάκη στο παλάτι του Μονακό με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο επίτιμος Πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου του Πριγκιπάτου, πραγματοποιώντας αδελφοποιήσεις με ιστορικούς ροταριανούς ομίλους όπως του Σανταντέρ της Ισπανίας, της Αμμοχώστου της Κύπρου  και με παγκόσμια εκπροσώπηση σε αντίστοιχους ομίλους της Γερμανίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ρουμανίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατων. 

Την Δευτέρα  16 Ιανουαρίου 2023, ο όμιλος πραγματοποίησε στον πολυχώρο ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ την πρώτη πανηγυρική συνεστίαση της χρονιάς με την κοπή της βασιλόπιτας, με ομιλητή τον καθηγητή π. Διοκητη της Περιφέρειας 2470 Ροτ. Χρήστου Κίτσιου παρουσιάζοντας το βιβλίο του  “Η γεωμετρία των Ελλήνων”. 

Αμέσως μετά η Ροταριανη Πρόεδρος κ. Αννα Μπούμπα εκ μέρους του Διοικητου συμβούλιου ανακοίνωσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναγνώρισης, την αναγόρευση του Ιδρυτικόυ Προέδρου τ. Βοηθού Διοικητου της περιφέρειας 2470 Κυριάκου Μαριδάκη σε Επίτιμο Πρόεδρό μετά απ Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, με την τιμητική παρουσία του Π Διοικητού της Ροταριανης Περιφέρειας 2470 Καθηγητού Χρήστου Κίτσιου μελών, φίλων του ομίλου και αξιωματούχων ροταριανων. 

 

Η τιμητική προσφώνηση της Προέδρου κ. Μπούμπα

 

Ο Ρ.Ο. Σαλαμίνα ‘Βασιλεύς Αίας’ αναγνωρίζει και τιμά τον Ιδρυτικό Πρόεδρο ,τ.Β. Διοικητή –  Οικουμενικό Έλληνα ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΑΡΙΔΑΚΗ, Μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 , Υπεύθυνος Διπλωματικών σχέσεων 60 πρεσβειών και διεθνών οργανισμών της διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ

Για το ήθος ,την ανιδιοτελή πολύχρονη κοινωνική , πολιτιστική και ανθρωπιστική προσφορά για την Παγκόσμια Ειρήνη, την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού , την Αλληλεγγύη των Λαών , μετατρέποντας το πολεμικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας σε Παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού, αξίων και ιδανικών, για την παγκόσμιά προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας, την τουριστική και πολιτιστική προβολή της Ιστορικής μας νήσου, ενισχύοντας την δημόσια και πολιτιστική διπλωματία της χώρας μας, απονέμοντας τον  τίτλο του ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Ιδιαιτέρως συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Κυριάκου Μαριδάκη :

Η αναγνώριση και η επιβράβευσή μου, δίνει νόημα και αξία στα όσα κάναμε μαζί μία ολόκληρη δεκαετία. Μου δώσατε δύναμη και αγάπη και θα είστε πάντα όλοι “επίτιμοι” στην καρδιά μου!»

 

IMG 20230118 125803 790 Screenshot 20230118 163302 Photos

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This