ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Παραμονή στο Μεξικό

«Παραμονή στο Μεξικό»: Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να επαναφέρει το νόμο για την ασφάλεια των συνόρων.

15 Oct, 2021

Η κυβέρνηση Biden  ετοιμάζεται να επαναφέρει στα μέσα Νοεμβρίου την πολιτική συνόρων της εποχής Trump , που είναι γνωστή ως «Παραμονή στο Μεξικό».

Η πολιτική αυτή αναγκάζει τους μετανάστες να παραμείνουν στο Μεξικό μέχρι την ημερομηνία ακρόασης στο  Αμερικάνικο δικαστήριο Mετανάστευσης.

Το χρονοδιάγραμμα, προειδοποίησαν αξιωματούχοι της διοίκησης, εξαρτάται από το Μεξικό και αν συμφωνεί να δεχτεί όσους έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα.

Η πολιτική, ανεπίσημα γνωστή ως «παραμονή στο Μεξικό», ανεστάλη στην αρχή της θητείας του προέδρου Biden  και τερματίστηκε επίσημα μήνες αργότερα. Αλλά τον Αύγουστο, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας είπε ότι η κυβέρνηση Biden  είχε παραβιάσει τον νόμο για τη διοικητική διαδικασία – η οποία απαιτεί από τους οργανισμούς να λαμβάνουν ορισμένα διαδικαστικά βήματα κατά την εφαρμογή της πολιτικής – στον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσε την ακύρωση  του νόμου και διέταξε την επαναφορά του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αργότερα το αίτημα της κυβέρνησης Biden  να αναστείλει την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου, σχετικά με τον νόμο «παραμονή στο Μεξικό», προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στη διοίκηση καθώς προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις μεταναστευτικές πολιτικές της εποχής Trump.

Επί Προέδρου Trump, μετανάστες από την Κεντρική Αμερική και άλλα μέρη του κόσμου που ζητούσαν άσυλο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού αναγκάστηκαν να μείνουν στο Μεξικό μέχρι τις ακροάσεις των δικαστηρίων μετανάστευσης στις ΗΠΑ, συχνά σε επικίνδυνες πόλεις. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, περίπου 68.000 μετανάστες επέστρεψαν στο Μεξικό σύμφωνα με την πολιτική. Για όσους υπόκεινται στην πολιτική «παραμονή στο Μεξικό», αυτό σήμαινε μήνες αναμονής εκεί.

Ενώ οι αξιωματούχοι του Biden  δήλωσαν ότι διαφωνούν με την πολιτική, επίσημα γνωστή ως Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με το Μεξικό για την επαναφορά της.

Ορισμένα από τα σημεία που εξακολουθούν να συζητούνται μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού περιλαμβάνουν περιπτώσεις ακρόασης εγκαίρως, πρόσβαση σε συμβούλους και καθορισμό κριτηρίων για όσους δεν υπόκεινται στην πολιτική. Η κυβέρνηση του Μεξικού, δήλωσαν αξιωματούχοι της διοίκησης, εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τις ώρες και τις τοποθεσίες των επιστροφών.

“Είναι σημαντικό ότι το Μεξικό είναι ένα κυρίαρχο έθνος που πρέπει να λάβει ανεξάρτητη απόφαση να αποδεχτεί την επιστροφή ατόμων χωρίς καθεστώς στο Μεξικό στο πλαίσιο οποιασδήποτε επανεκκίνησης του MPP. Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση του Μεξικού σχετικά με το πότε και πώς θα εφαρμοστεί εκ νέου το MPP είναι σε εξέλιξη”. Ανέφερε η DHS σε ανακοίνωσή της.

Η DHS είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ενημερώνει τις πολιτικές και τις διαδικασίες για τον υπολογισμό του Covid-19 και ετοιμάζει συμβάσεις για την ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων ακρόασης μετανάστευσης με ήπια όψη που τέθηκαν υπό έντονο έλεγχο κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ. Αυτά τα δικαστήρια θα ανέβουν σε δύο παραμεθόριες πόλεις του Τέξας: το Laredo και το Brownsville, σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης.

Εάν και όταν εφαρμοστεί η πολιτική, θα ήταν η δεύτερη πολιτική εποχής Τραμπ που θα παραμείνει σε ισχύ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Η κυβέρνηση Biden  έχει ήδη αντιμετωπίσει σκληρή κριτική για τη θέσπιση μιας τάξης δημόσιας υγείας που εφαρμόστηκε με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού που επιτρέπει την ταχεία απέλαση των μεταναστών, εμποδίζοντας τους σε μεγάλο βαθμό να ζητήσουν άσυλο.

Αξιωματούχοι της διοίκησης δήλωσαν ότι εάν εφαρμοστούν ταυτόχρονα και οι δύο πολιτικές, η δημόσια τάξη υγείας θα έχει προτεραιότητα.

Photo: CNN.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This