EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

14 Mar, 2024

Η συνέχεια του άρθρου του Παν. Τραϊανού

 

Ο μισητός και τρομερά επίφοβος για τους ανθρώπους Αντίχριστος ανήκει σε αυτόν τον εξουσιαστικό τύπο! Ο σχεδιασμός τού Αντίχριστου είναι να στέκεται πιο «ψηλά» από τους ανθρώπους και πάντα ανάμεσα σ’ αυτούς και τον Θεό! …Σφετεριστής τού Θρόνου Του, ο οποίος απλά παγιδεύει τους ανθρώπους με τα γνωστά υποκριτικά αιγοκερίσια «κλάματα»! …«Δείτε με πώς σταυρώθηκα για εσάς» …«Νιώστε πώς πονάω για εσάς» …«Για να σας σώσω θυσιάστηκα» …«Λατρέψτε με» …«Υποτα­χθείτε σ’ αυτούς που θα σας υποδείξω και οι οποίοι είναι εξίσου «βασανισμένοι» με εμένα «μάρτυρες»» …«Χτίστε μεγαλοπρε­πείς ναούς για να με λατρεύετε υπό τις οδηγίες τους» …«Κάντε με αθάνατο θεό, γιατί είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας»! Αυτές είναι οι «αντιπαροχές» που ζητάει ο Αιγόκερως από την κοινωνία για τη θυσία του. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για το «απόλυτο» της εξουσίας …Δεν υπάρχει πιο ισχυρό πρότυπο εξουσίας από τον Αιγόκερω!

Αντίθετα ο Υδροχόος στην πιο ισχυρή του μορφή θέλει να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και άρα εκ των δεδομένων «αναζητά» τον Θεό! …Δεν «βλέπει» εάν οι άνθρωποι πίσω του βρίσκονται «κοντά ή μακριά» …Δεν τον ενδιαφέρει αυτή η γνώση σ’ ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου του …Στόχος του είναι ο Θεός και η ταύτισή του μ’ Αυτόν ….Στόχος του είναι να γίνει Θεός όχι με τη βλάσφημη λογική, αλλά γιατί αυτό πιστεύει ότι είναι η Θεία Εντολή τού «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν»! …Στόχος του είναι να «μπει» στα Σχέδιά Του ακόμα κι ως ταπεινός υπηρέτης Του! …Ούτε καν ως Υιός Του, όπως είναι η αιώνια Θεία Υπόσχεση …Στόχος του είναι ο «άθλος», γιατί είναι «αθλητής» …Στόχος του είναι να γίνει Πρωταθλητής, γιατί κάνει προετοιμασία και άρα κάνει όλες τις θυσίες τού πρωταθλητισμού …και παίρνει όλα τα ρίσκα των τραυματισμών που αυτός συνεπάγεται …Στόχος του είναι να «δει» αυτά τα οποία δεν έχει «δει» κανένας άλλος άνθρωπος και ποτέ …Να τα «δει»! …και άρα, όταν συμβεί αυτό, ν’ αναλάβει να τα αποκαλύψει και στους υπόλοιπους ανθρώπους!!!

Αυτός ο στόχος από μόνος του αποκαλύπτει ότι η εξουσία του επάνω στους ανθρώπους ΔΕΝ είναι το πρωτεύον ζητούμενο γι’ αυτόν! Αυτή απλά προκύπτει και ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός. Για τον Υδροχόο το πρωτεύον ζητούμενο είναι η δόξα …Αυτό το οποίο αναζητά και λαχταρά ο κάθε πρωταθλητής …Η αποθέωσή του από τον κόσμο στο στάδιο …Το μεγάλο χειροκρότημα! …Τα δάκρυα χαράς τής μεγάλης νίκης …Η δικαίωση των κόπων του …Να τυλιχθεί με τα σύμβολά του και να κάνει τον γύρο τού θριάμβου! …Να τιμήσει ο ίδιος αυτούς που τον βοήθησαν και να τιμηθεί κι ο ίδιος για το κατόρθωμά του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Υδροχόος —ως ζώδιο— δεν αποτελεί και άρα δεν μπορεί να καταταχθεί ως «καλούπι» εξουσια­στών!  Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο ΟΛΗΣ της ανθρωπότητας! …ΟΛΑ και ΟΛΟΙ «χωράνε» μέσα σ’ αυτό! …Το «μηδέν» και το «άπειρο»! …Η απόλυτη εξουσία και η απόλυτη αμφισβήτησή της! Είναι το ζώδιο του «ΟΛΑ», αλλά και του «ΤΙΠΟΤΕ»! …Το ζώδιο του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να γίνει θεός, αλλά και κτήνος! …Το ζώδιο του απόλυτου ευεργέτη, αλλά και το ζώδιο του απόλυτου δικτάτορα! …Το ζώδιο το οποίο μπορεί ν’ ασκήσει με τον πιο φυσικό τρόπο την εξουσία, γιατί η εξουσία υπάρχει μέσα στη φύση τού ανθρώπου…

…Είναι πλατφόρμα που τους «χωράει» ΟΛΟΥΣ και άρα κι αυτόν ο οποίος ατομικά —και για μια στιγμή— θα ξεπεράσει ακόμα και το «ΑΠΟΛΥΤΟ» και άρα και τον Αιγόκερω! Είναι δεδομένο ότι θα τον ξεπεράσει, γιατί είναι το ζώδιο του ανθρώπου και ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ένας μικρός θεός! Είναι δεδομένο ότι θα τον νικήσει, γιατί όλα τα κάστρα σε κάποια στιγμή πέφτουν. Η μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο που θα «ξεπεράσει» άνθρωπος τον Αιγόκερω θα είναι από την πλευρά τού Υδροχόου! Εάν ο Αιγόκερως φοβάται μήπως κάποιος τον γκρεμίσει από την κορυφή όπου είναι βολεμένος, αυτός μπορεί να είναι μόνον ο Υδροχόος, γιατί μόνον αυτός μπορεί να «σκαρφαλώσει» στην ίδια κορυφή! Τον φοβάται γιατί ΔΕΝ τον βλέπει και ΔΕΝ ξέρει πού βρίσκεται! …Φοβάται τον αιφνιδιασμό του, εφόσον μόνο αυτός μπορεί να δοκιμάσει να προσεγγίσει την «κορυφή» από εκεί απ’ όπου δεν έχει τολμήσει να το κάνει κανένας άλλος …Από εκεί απ’ όπου ο Αιγόκερως δεν έχει λάβει ούτε καν μέτρα φύλαξης! …Μόνον αυτός έχει την «τρέλα» να επιχειρήσει να «σκαρφαλώσει» εκεί χωρίς να το ανακοινώσει σε κα­νέναν και παίρνοντας όλα τα ρίσκα χωρίς κανένα προστατευτικό «δίκτυ» για την ασφάλειά του.

Αυτοί οι δύο είναι οι μεγάλοι μονομάχοι τού ΤΕΛΟΥΣ τού Κόσμου τής Πατριαρχίας! Η απειλή στην απόλυτη προσήλωση του Αιγόκερου είναι η απόλυτη ικανότητα του Υδροχόου! Η απειλή στην αντοχή τού Αιγόκερου είναι η επιμονή τού Υδροχόου! Η απειλή τής παντοκρατορίας τού απόλυτου εξουσιαστή βρίσκεται στην προσωπική ικανότητα τού απόλυτου επαναστάτη! Γι’ αυτόν τον λόγο αναζητούμε τις διαφορές στα «ελατήρια» τα οποία κινούν αυτούς τους θανάσιμους αντιπάλους.

Τον Υδροχόο τον «κινεί» ανοδικά η «καταπίεση» που αισθάνεται από τα ανθρώπινα όρια και άρα η «έλξη» προς τον Θεό. Γι’ αυτόν τον λόγο —και σε αντίθεση με τον Αιγόκερω— ο Υδροχόος «αναρριχάται» κατά «μέτωπο», αδιαφορώντας για τις σχετικές αποστάσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ακριβώς επειδή αδιαφορεί γι’ αυτούς οι οποίοι ως «αγελαίο είδος» βρίσκονται πίσω του και θα μπορούσαν να τον «ακολουθούν», είναι ο πρώτος δυνάμει εξουσιαστής που «σκαρφαλώνει» στις απάτητες «κορυφές» με ανθρώπινη μορφή! …ΔΕΝ είναι επικεφαλής ποιμνίου! …ΔΕΝ είναι κριός ή τράγος! …Είναι μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος έχει αποκοπεί από τα «ποίμνια» κι αναζητά τον Θεό Δημιουργό του!…Είναι άνθρωπος που γεμίζει την προσωπική του «υδρία» —την οποία κουβαλάει στην πλάτη του— με εμπειρίες ζωής! Γι’ αυτόν τον λόγο ο Υδροχόος, ως ζωδιακό του σύμβολο— έχει μια ανθρώπινη μορφή, που κουβαλάει μια υδρία!

Όταν φτάσει στην «Κορυφή» —απολύτως μόνος του— θα πρέπει να πάρει εκ νέου αποφά­σεις! Όταν φτάσει στο «άβατο» και μπορεί πλέον να «εκτελέσει» τον κυρίαρχο Αιγόκερω στην αδυναμία του, θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του … Ή θα παραμείνει εκεί μόνος του και άδοξα —χωρίς να μπορεί να μοιραστεί με κανέναν τη χαρά του και το επίτευγμά του— ή θα πρέπει να κάνει το αντίθετο. Επειδή το πρώτο δεν το κάνει κανένας άνθρωπος που θυσιάζεται και μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα με τη θυσία του, η επιλογή τού δευτέρου είναι μονόδρομος για τον Υδροχόο! …ΠΡΕΠΕΙ να «επιστρέψει» πίσω στους ανθρώπους και να μοιραστεί μαζί τους την κατάκτησή του! Με τη γνώση που έχει αποκτήσει στη διαδρομή που ολοκλήρωσε θέλει να γυρίσει και να τους πάρει όλους μαζί του! …Να τους «ανεβάσει» εκεί όπου μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ανέβει κανένας άλλος! …Να τους «ανεβάσει» εκεί όπου υπάρχει όλη η «λεία» που μέσα στους αιώνες έχει συγκεντρώσει ο Αιγόκερως στο «άβατό» του.

Μόνον αυτός μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί είναι ο μόνος που παραβίασε το «άβατο» αυτό! Είναι ο μόνος που μπορεί να εξουδετερώσει τον Αιγόκερω που φυλάει τη «λεία» του! Είναι ο μόνος που στην πορεία του μπόρεσε και «γέμισε» την «υδρία» του με καθαρή γνώση —από τα πιο καθαρά και γάργαρα «νερά», που μόνον στην «κορυ­φή» τού Κόσμου υπάρχουν—! …Αυτός, ο οποίος ξεδίψασε πρώτος σ’ έναν κόσμο που έχει εγκλωβιστεί στο μέσον τής «ερήμου» και φλέγεται από τη «δίψα». Αυτό είναι που εξηγεί και το σύμβολο του Υδροχόου, το οποίο είναι ένας άνθρωπος που χύνει νερό! …Αυτός ο οποίος απομακρύν­θηκε μόνος του από την «έρημο» των ανθρωπίνων προβλημάτων, για να σκαρφαλώσει στα «βουνά» και να επιστρέψει σ’ αυτούς με την «υδρία» του γεμάτη!…

…Ο άνθρωπος ο οποίος, όμως, για να ολοκληρώσει το έργο του ως Υδροχόος, θα πρέπει αυτό το «νερό» να το μοιράσει! Εάν το έχει στην πλάτη του σε μια σφραγισμένη «υδρία», τότε ΔΕΝ είναι Υδροχόος! Εάν το κρατήσει απολύτως εγωιστικά για τον εαυτό του, ΔΕΝ είναι Υδροχόος! Εάν το κρατήσει σφραγισμένο και το μοιράζεται με τους «εκλεκτούς» του, για να εξουσιάζουν τους αδαείς, μπορεί να καταλήξει να γίνει ένας νέος Αιγόκερως στη θέση κάποιου παλιού, αλλά Υδροχόος ΔΕΝ είναι! Μόνον όταν αρχίσει και μοιράζει το «ύδωρ» γίνεται Υδροχόος! …Όταν αρχίσει και ευεργε­τεί τους «διψασμένους» γίνεται τέτοιος! …Όταν με την απόδειξη της «υδρίας» τούς πείθει να τον ακολου­θήσουν, για να τους δείξει πού βρίσκονται οι «πηγές» οι οποίες θα τους «ξεδιψούν» αιώνια! …ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ συνδέεται με την εξουσία ως Υδροχόος! Αναγκάζεται να ασκήσει —έστω και σε έναν πολύ χαλαρό βαθμό— εξουσία.

 

Συνεχίζεται

 

 

photo Darkmoon_Art / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This