EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ημερήσια Διαταγή

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την εορτή της Εθνικής Επετείου

28 Oct, 2023

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, για την εορτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

 

 

          Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σταθμό στην ιστορία του ελληνικού Έθνους και παραμένει στην εθνική συλλογική μας μνήμη ως κομμάτι ζωντανό και αναπόσπαστο. Είναι ημέρα περηφάνιας και τιμής της απαράμιλλης τόλμης και του ηρωισμού που επέδειξαν οι Έλληνες αγωνιστές. Ο μεγάλος αυτός εορτασμός δεν συνιστά μια τυπική υποχρέωση που απαντάται μέσα από συγκεκριμένες ημερομηνίες και στοιχεία, αλλά ορόσημο ιστορικών γεγονότων τα οποία επισφράγισαν με ανεξίτηλη δόξα την ιστορική πορεία του Έθνους μας.

          Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ως σημείο αναφοράς της σύγχρονης ιστορίας μας, δυναμίτισε όλο το κόσμο και απέδειξε για άλλη μία φορά πως η αντίσταση του ελεύθερου ελληνικού κράτους, σε οιασδήποτε μορφής κατάκτηση και στέρηση της ελευθερίας είναι σθεναρή, ενιαία και αδιαπραγμάτευτη.

          Η θυσία των Ελλήνων αγωνιστών του ΄40, σύμβολο αδάμαστης θέλησης και αέναου αγώνα για εκείνους που θέλουν να ζουν με ελευθερία, δίχως άλλο μας παρακινεί:

  • Να αναλογιστούμε τα διδάγματα της εποχής, τα εθνικά ιδεώδη διαχρονικού βεληνεκούς καθώς και το χρέος μας απέναντι στην αιματοβαμμένη ιστορία σφυρηλατώντας την εθνική ενότητα και ομοψυχία.
  • Να διδαχθούμε από την ατσάλινη θέληση και το πείσμα των προγόνων μας, την προσήλωση σε αξίες και ιδανικά, τη μεγαλοψυχία, το φιλότιμο και την ενσυνείδητη σημασία των όρων της φιλοπατρίας και της αυταπάρνησης.
  • Να πράττουμε το καθήκον μας αδιάκοπτα, ως ηθική υποχρέωση· προς εκείνους που σήμερα τιμούμε, με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα τη θωράκιση του εθνικού συμφέροντος.

          Οι παγκόσμιες προκλήσεις και οι ιδιάζουσες συνθήκες του σήμερα, απαιτούν ομοψυχία, εγρήγορση και συνεχή ετοιμότητα, προκειμένου η ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι άρτια και αποτελεσματική.

          Η σημερινή λοιπόν, επέτειος θα πρέπει πρωτίστως να είναι ημέρα περισυλλογής, αφύπνισης και συλλογικής εθνικής προσπάθειας, κυρίως για όλους εμάς που αποστολή μας είναι η προστασία της ζωής και των εννόμων αγαθών των πολιτών.

          Χρόνια Πολλά σε όλους!

 

 

photo https://el.wikipedia.org/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This