EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
αύξηση των φόρων

ΗΠΑ Η αύξηση των φόρων τώρα θα ήταν λάθος…

6 Jan, 2022

*Από τον Bruce Thompson
Μετάφραση από τον Βικέντιο Μαλαματένιο

Χάρη στον Γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, η προσπάθεια να περάσει το τεράστιο νομοσχέδιο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τους φόρους και τις δαπάνες έχει σταματήσει.

Ο Manchin έχει προειδοποιήσει σωστά ότι αυτό το απερίσκεπτο νομοσχέδιο αύξησης των φόρων και δαπανών, το οποίο το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου διαπίστωσε ότι θα κοστίσει σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια αν παραταθεί για 10 χρόνια, θα αυξήσει τον πληθωρισμό και θα προσθέσει περισσότερο χρέος.

Αλλά οι ανησυχίες εξακολουθούν να είναι πολλές. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Λάρι Σάμερς, αυτή είναι μια περίοδος δοκιμασίας για την αμερικανική οικονομία, με τον κίνδυνο ύφεσης να αυξάνεται. Ο Σάμερς πιστεύει ότι η καθυστερημένη αντίδραση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην καταπολέμηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Λέει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έως και τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, με περισσότερες μετά από αυτό.

Κατά την άποψη του Σάμερς, οι πιθανότητες μιας ήπιας προσγείωσης, κατά την οποία τα υψηλότερα επιτόκια δεν θα μειώσουν απότομα την οικονομική ανάπτυξη, είναι μόνο 20% έως 25%. Πιστεύει ακόμη ότι υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερη από 50% να επιστρέψουμε στη στασιμότητα, μια παρατεταμένη περίοδο αργής οικονομικής ανάπτυξης. Ο Summers σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολο για τη Fed να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να βλάψει την οικονομία και ότι όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν σε ύφεση.

Θα πρέπει, επομένως, να ελπίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν τις υποσχόμενες αυξήσεις φόρων στο εγγύς μέλλον. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα των υψηλότερων φόρων και των υψηλότερων επιτοκίων θα είχε σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, μειώνοντας την οικονομική ανάπτυξη και ίσως σπρώχνοντάς μας σε ύφεση. Με τους μετεωρολόγους της Wall Street να έχουν ήδη μειώσει τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη λόγω της παραλλαγής omicron, η θέσπιση μιας από τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων σε καιρό ειρήνης στην ιστορία μας θα ήταν ένα από τα χειρότερα οικονομικά λάθη που έκανε ποτέ η Γερουσία.

*Ο Bruce Thompson ήταν βοηθός της Αμερικανικής Γερουσίας, βοηθός υπουργού Οικονομικών για νομοθετικές υποθέσεις και διευθυντής κυβερνητικών σχέσεων της Merrill Lynch για 22 χρόνια.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This