ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

αύξηση των φόρων

ΗΠΑ Η αύξηση των φόρων τώρα θα ήταν λάθος…

6 Jan, 2022

*Από τον Bruce Thompson
Μετάφραση από τον Βικέντιο Μαλαματένιο

Χάρη στον Γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, η προσπάθεια να περάσει το τεράστιο νομοσχέδιο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τους φόρους και τις δαπάνες έχει σταματήσει.

Ο Manchin έχει προειδοποιήσει σωστά ότι αυτό το απερίσκεπτο νομοσχέδιο αύξησης των φόρων και δαπανών, το οποίο το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου διαπίστωσε ότι θα κοστίσει σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια αν παραταθεί για 10 χρόνια, θα αυξήσει τον πληθωρισμό και θα προσθέσει περισσότερο χρέος.

Αλλά οι ανησυχίες εξακολουθούν να είναι πολλές. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Λάρι Σάμερς, αυτή είναι μια περίοδος δοκιμασίας για την αμερικανική οικονομία, με τον κίνδυνο ύφεσης να αυξάνεται. Ο Σάμερς πιστεύει ότι η καθυστερημένη αντίδραση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στην καταπολέμηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Λέει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έως και τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το 2022, με περισσότερες μετά από αυτό.

Κατά την άποψη του Σάμερς, οι πιθανότητες μιας ήπιας προσγείωσης, κατά την οποία τα υψηλότερα επιτόκια δεν θα μειώσουν απότομα την οικονομική ανάπτυξη, είναι μόνο 20% έως 25%. Πιστεύει ακόμη ότι υπάρχει πιθανότητα μεγαλύτερη από 50% να επιστρέψουμε στη στασιμότητα, μια παρατεταμένη περίοδο αργής οικονομικής ανάπτυξης. Ο Summers σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολο για τη Fed να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να βλάψει την οικονομία και ότι όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν σε ύφεση.

Θα πρέπει, επομένως, να ελπίζουμε ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν τις υποσχόμενες αυξήσεις φόρων στο εγγύς μέλλον. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα των υψηλότερων φόρων και των υψηλότερων επιτοκίων θα είχε σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, μειώνοντας την οικονομική ανάπτυξη και ίσως σπρώχνοντάς μας σε ύφεση. Με τους μετεωρολόγους της Wall Street να έχουν ήδη μειώσει τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη λόγω της παραλλαγής omicron, η θέσπιση μιας από τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων σε καιρό ειρήνης στην ιστορία μας θα ήταν ένα από τα χειρότερα οικονομικά λάθη που έκανε ποτέ η Γερουσία.

*Ο Bruce Thompson ήταν βοηθός της Αμερικανικής Γερουσίας, βοηθός υπουργού Οικονομικών για νομοθετικές υποθέσεις και διευθυντής κυβερνητικών σχέσεων της Merrill Lynch για 22 χρόνια.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.