ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ψηφοδέλτια

Η ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει ανακοίνωση για ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

1 Aug, 2022

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ( USPS ) επιβεβαίωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα τμήμα που θα επιβλέπει τα ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου στις μελλοντικές εκλογές.

Η Adrienne Marshall, εκτελεστική διευθύντρια των νεοσυσταθέντων Υπηρεσιών Εκλογών και Κυβερνητικών Ταχυδρομείων, είπε ότι θα επιβλέπει τις «ομάδες προεκλογικής αλληλογραφίας» στις τοπικές κοινότητες για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

«Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ασφαλή και έγκαιρη παράδοση της προεκλογικής αλληλογραφίας του έθνους», είπε σε μέσα ενημέρωσης στις 27 Ιουλίου.

Πριν από αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου του USPS τα επόμενα 10 χρόνια.

«Αυτή η πρόταση επεκτείνεται στις βασικές δημόσιες υπηρεσίες που παρέχει η Ταχυδρομική Υπηρεσία στον αμερικανικό λαό και θα βοηθήσει επίσης στην ανακούφιση της πίεσης του προϋπολογισμού στα τοπικά εκλογικά γραφεία σε όλη τη χώρα», έγραψε η κυβέρνηση τον Μάρτιο.

Περιλαμβάνει επίσης πολιτικές για να γίνει το «επίσημο ψηφοδέλτιο δωρεάν ταχυδρομικό υλικό και να μειωθεί το κόστος άλλης αλληλογραφίας που σχετίζεται με τις εκλογές για τις δικαιοδοσίες και τους ψηφοφόρους», ενώ «ενισχύει την ικανότητα της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας να παραδίδει και να λαμβάνει αλληλογραφία με ασφάλεια και ταχύτητα σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές». είπε τότε ο Χάουζ.

Το USPS ισχυρίστηκε ότι παρέδωσε το 97,9 τοις εκατό των ψηφοδελτίων από τους ψηφοφόρους σε εκλογικούς αξιωματούχους εντός τριών ημερών και το 99,89 τοις εκατό των ψηφοδελτίων παραδόθηκε εντός επτά ημερών, κατά τις εκλογές του 2020.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία στέλνει επιστολές καθοδήγησης σε εκλογικούς αξιωματούχους σε κάθε πολιτεία και επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, σχεδόν 40 εκατομμύρια ψηφοδέλτια έχουν ταχυδρομηθεί προς και από ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών.

Αξιοπιστία και απάτη

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πει ότι οι ψηφοφορίες μέσω αλληλογραφίας προκαλούν νοθεία και είναι αναξιόπιστες. Πολυάριθμες αγωγές κατατέθηκαν στον απόηχο των εκλογών του 2020 σχετικά με τα ψηφοδέλτια, τις κάλπες και τις σχετικές πολιτικές, ενώ ορισμένα νομοθετικά σώματα που ελέγχονται από το GOP έχουν αυστηροποιήσει τους κανόνες σχετικά με τις εκλογές.

Το 2005, ο πρώην πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζίμι Κάρτερ και ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου Τζέιμς Μπέικερ δημοσίευσαν μια έκθεση που βρήκε ότι η αλληλογραφία και τα ψηφοδέλτια παραμένουν η μεγαλύτερη πηγή πιθανής απάτης στους ψηφοφόρους, ενώ πρόσθεσε ότι «τα συστήματα εξαγοράς ψήφων είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί όταν οι πολίτες ψηφίζουν ταχυδρομικώς».

Όμως, χρόνια αργότερα, ο Κάρτερ τον Μάιο του 2020 – μήνες πριν από τις εκλογές – δημοσίευσε μια δήλωση που καλούσε τις πολιτείες να επεκτείνουν την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου λόγω του COVID-19.

«Για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής», ανέφερε η δήλωση, «το Κέντρο Κάρτερ προτρέπει τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις να επεκτείνουν την πρόσβαση στις επιλογές ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου και να παράσχουν επαρκή χρηματοδότηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να επιτρέψουν τον πρόσθετο σχεδιασμό, προετοιμασία, εξοπλισμό, και δημόσια μηνύματα που θα απαιτηθούν».

Νωρίτερα αυτό το έτος, αξιωματούχοι του USPS επιβεβαίωσαν ότι διερευνούσαν δύο ξεχωριστά περιστατικά όπου βρέθηκαν ψηφοδέλτια με αλληλογραφία στη Νότια Καλιφόρνια. Μια γυναίκα φέρεται να βρήκε ένα κουτί με ψηφοδέλτια σε ένα πεζοδρόμιο στο Χόλιγουντ τον Μάιο, ενώ ένας άνδρας στο Σαν Ντιέγκο βρήκε ψηφοδέλτια πεταμένα κοντά σε ένα κάδο.

Image: USPS

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This