EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η Αλαμπάμα επεκτείνει την απαγόρευση τρανς αθλητών σε επίπεδο κολεγίου

1 Jun, 2023
απαγόρευση τρανς αθλητών

απαγόρευση τρανς αθλητών

απαγόρευση τρανς αθλητών

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, ένας Ρεπουμπλικανός, υπέγραψε νόμο την Τρίτη που απαγορεύει στους βιολογικούς άνδρες να συμμετέχουν σε γυναικείες αθλητικές ομάδες κολεγίων και αντίστροφα.
Η νομοθεσία, που ισχύει για τα διετές και τετραετή δημόσια κολέγια, δηλώνει ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει δίκαιο ανταγωνισμό και ίσες ευκαιρίες για τις αθλήτριες. Επεκτείνει μια παρόμοια απαγόρευση K-12 σε ομάδες κολεγιακού επιπέδου που εφαρμόστηκε το 2021.

Το νομοσχέδιο συγκέντρωσε ισχυρή υποστήριξη από το νομοθετικό σώμα που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ψηφίζοντας με σημαντική πλειοψηφία ψήφων. Στη Γερουσία, πέρασε με ψήφους 26-4, ενώ στη Βουλή της Πολιτείας, πέρασε με ψήφους 83-5.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ο οποίος τροποποιεί τον Κώδικα της Αλαμπάμα του 1975, η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα σχολεία K-12 απαγορεύεται να συμμετέχουν ή να χορηγούν διασχολικές αθλητικές εκδηλώσεις αποκλειστικά για άνδρες, εάν εμπλέκονται άτομα που δεν είναι βιολογικά αρσενικά. Ομοίως, τα βιολογικά θηλυκά απαγορεύεται να συμμετάσχουν σε ανδρικές ομάδες όταν είναι διαθέσιμη μια γυναικεία ομάδα.

«Αν είσαι βιολογικός άνδρας, δεν πρόκειται να αγωνιστείς σε γυναικεία και κοριτσίστικα αθλήματα στην Αλαμπάμα. Είναι θέμα δικαιοσύνης, σαφής και απλής», είπε ο Ivey σε μια δήλωση.

Τα άτομα που έχουν ξεκινήσει ορμονοθεραπεία δεν εξαιρούνται από τη νέα απαγόρευση.

Η νομοθεσία δίνει έμφαση στις φυσικές διαφορές μεταξύ βιολογικών αρσενικών και θηλυκών, αναφέροντας πλεονεκτήματα όπως μεγαλύτερο μέγεθος σώματος, σκελετική μυϊκή μάζα και υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου. Αυτές οι διαφορές, υποστηρίζει, δημιουργούν ένα σημαντικό χάσμα απόδοσης στον αθλητισμό.

Η χορηγός του νομοσχεδίου, η Ρεπουμπλικανός βουλευτής Susan DuBose, είπε ότι «καμία ορμονοθεραπεία δεν μπορεί να αναιρέσει» τα πλεονεκτήματα που έχουν οι βιολογικοί άνδρες έναντι των βιολογικών γυναικών στον αθλητισμό.
«Ο εξαναγκασμός των γυναικών να αγωνίζονται εναντίον βιολογικών ανδρών θα αντιστρέψει την πρόοδο δεκαετιών που έχουν σημειώσει οι γυναίκες για ίσες ευκαιρίες στον στίβο», είπε ο DuBose στην επιτροπή τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με το Movement Advancement Project, έναν αριστερό οργανισμό, συνολικά 21 πολιτείες έχουν εφαρμόσει πολιτικές που απαγορεύουν στους τρανς αθλητές να συμμετέχουν σε αθλητικές ομάδες που δεν ανταποκρίνονται στο βιολογικό τους φύλο στις ρυθμίσεις K-12.

Πέρυσι, η Αϊόβα και η Νότια Ντακότα εφάρμοσαν παρόμοιες απαγορεύσεις. Το νομοθετικό σώμα του Μιζούρι ψήφισε πρόσφατα ένα παρόμοιο νομοσχέδιο που περιμένει την έγκριση του κυβερνήτη. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε πρόσφατα κατά της απαγόρευσης στη Δυτική Βιρτζίνια τον Απρίλιο.
Τα δημόσια σχολεία και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα προστατεύονται από δυσμενείς ενέργειες για συμμόρφωση με τον νόμο με διατάξεις του νομοσχεδίου. Επίσης, απαγορεύει τα αντίποινα σε μαθητές που αναφέρουν παραβάσεις.

Σε περιπτώσεις όπου ένας μαθητής βλάπτεται ή στερείται άμεσα αθλητικών ευκαιριών λόγω παραβίασης, η νομοθεσία παρέχει ιδιωτική αιτία αγωγής για ασφαλιστικά μέτρα, αποζημιώσεις, αμοιβές δικηγόρου και άλλα ένδικα μέσα που είναι διαθέσιμα βάσει του νόμου.

Το νομοσχέδιο της Αλαμπάμα είναι μέρος ενός κύματος νομοθεσίας που επιδιώκεται κυρίως από πολιτείες των Ρεπουμπλικανών, το οποίο οι νομοθέτες υποστηρίζουν ότι αφορά την προστασία των βιολογικών αθλητριών, τη μείωση του κινδύνου τραυματισμού και την προώθηση της ισότητας, επιτρέποντάς τους να ανταγωνίζονται σε ένα δίκαιο πεδίο παιχνιδιού.

Οι νομοθέτες της Αλαμπάμα ψήφισαν νομοσχέδια που απαγορεύουν σε άτομα να έχουν πρόσβαση σε μπάνια και αποδυτήρια αντίθετου του βιολογικού τους φύλου. Οι υποστηρικτές τέτοιων μέτρων υποστηρίζουν ότι αυτό προστατεύει τους χώρους που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες από τον κίνδυνο κακοποίησης από βιολογικούς άνδρες που προσδιορίζονται ως γυναίκες ή μη, αναφέροντας παραδείγματα περιστατικών σε όλη τη χώρα.

Image: DXR, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This