EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Αμερική σε διάσπαση;;

Η Αμερική σε διάσπαση;;

26 Feb, 2024

Η Αμερικανική Εμφύλιος Πόλεμος (1861-65) έλαβε χώρα λόγω της δουλείας και, σε μικρότερο βαθμό, των δικαιωμάτων των πολιτειών και του μέλλοντος της οικονομίας. Στην προσέγγιση των εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, μιλιούνται για μια άλλη εμφύλιο που ετοιμάζεται για το μέλλον της χώρας.

Ενώ δεν υπάρχει άμεση απειλή σύγκρουσης στο πεδίο της μάχης, η αυξανόμενη υπερβολική εξεγερτική ατμόσφαιρα είναι αποτέλεσμα μιας αυξανόμενης αντίληψης ότι οι ΗΠΑ είναι τώρα πιο διαιρεμένες σε ιδεολογικές και πολιτικές γραμμές από οποιαδήποτε άλλη φορά από τη δεκαετία του 1850.

Μια όλο και περισσότερο την  Βαλκανισμένη Αμερική  πιθανόν να είναι ακόμη πιο εστιασμένη στο εσωτερικό της, ασχολούμενη με τις εσωτερικές διαιρέσεις για μετανάστευση, φυλετικά ζητήματα, ανισότητα και ζητήματα σεξουαλικής και φύλου ταυτότητας. Μια τέτοια αυτοαπορρόφηση φαίνεται ήδη να εκδηλώνεται στον απομονωτισμό και τον προστατευτισμό εις βάρος των ασφαλιστικών και οικονομικών συμμαχιών που έχουν ωφελήσει σημαντικά τις ΗΠΑ και τον κόσμο εδώ και δεκαετίες.

Το ένα μισό (54%) των αυτοαποκαλούμενων ισχυρών Δημοκρατικών στην Αμερική πιστεύουν τώρα ότι είναι πολύ ή κάπως πιθανό να υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τέσσερις στους δέκα (40%) ισχυρούς Δημοκρατικούς συμφωνούν.

23% των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι η πολιτεία τους πρέπει να αποσπαστεί από την Ένωση.

Η Εκπρόσωπος Μάτζορι Τέιλορ Γκριν, δεξιά Ρεπουμπλικάνα από την Τζόρτζια, έχει ζητήσει για ένα “εθνικό διαζύγιο”. “Χρειαζόμαστε να χωρίσουμε με βάση τις κόκκινες και μπλε πολιτείες”. Και ένας στους τέσσερις (23%) Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι η πολιτεία τους πρέπει να αποσπαστεί από την Ένωση.

Αυτή η διαίρεση μπορεί να  παρατηρήθηκε και στις εκλογές του 2020 μεταξύ των μπλε πολιτειών που ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν και των κόκκινων πολιτειών που ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ, με πολλές από τις πολιτείες που ψήφισαν υπέρ του Τραμπ ανάμεσα σε αυτές που αποχώρησαν από την Ένωση το 1861.

Ωστόσο, οι δύο εμφανιζόμενες Αμερικές μπορούν επίσης να διακριθούν σε μια σειρά από διαχωριστικά κοινωνικά θέματα που αντικατοπτρίζουν βαθύτερες διαιρέσεις από αυτές που απλά εκδηλώνονται στα εκλογικά κιβώτια.

Από τα 15 κράτη των ΗΠΑ με τους πιο περιοριστικούς νόμους για τις αμβλώσεις, όλα ψήφισαν υπέρ του Τραμπ το 2020 και επτά ήταν αρχικά στην ομοσπονδία.  

Επίσης, οι δύο εμφανιζόμενες Αμερικές μπορούν επίσης να διακριθούν σε μια σειρά από διαχωριστικά κοινωνικά θέματα που αντικατοπτρίζουν βαθύτερες διαιρέσεις από αυτές που απλά εκδηλώνονται στα εκλογικά !!

Από τα 15 κράτη των ΗΠΑ με τους πιο περιοριστικούς νόμους για τις αμβλώσεις, όλα ψήφισαν υπέρ του Τραμπ το 2020 και επτά ήταν αρχικά στην ομοσπονδία.  

Από τα 21 κράτη με τους πιο ελαστικούς νόμους για τα όπλα το 2023, 19 ψήφισαν υπέρ του Τραμπ και έξι ήταν στην ομοσπονδία.
Από τα 19 κράτη που ενέκριναν νόμους το 2022 που καθιστούν πιο δύσκολη την ψήφο, 14 ψήφισαν υπέρ του Τραμπ και επτά ήταν στην ομοσπονδία.  

Και από τα 23 κράτη που ενέκριναν νομοθεσία το 2023 επιβάλλοντας περιορισμούς στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, τη συμμετοχή των μεταφυλικών σε σχολικά αθλήματα, τη διδασκαλία στο σχολείο που αγγίζει θέματα LGBTQ και σχετικά θέματα, 22 ψήφισαν υπέρ του Τραμπ και εννέα ήταν στην ομοσπονδία.  

Σε ό,τι αφορά τη δημόσια γνώμη, σχεδόν το 64% των αστικών Αμερικανών πιστεύουν ότι η μετανάστευση ενισχύει την κοινωνία, ενώ μια πλειοψηφία των 57% των αγροτικών Αμερικανών λένε ότι απειλεί τα παραδοσιακά αμερικανικά έθιμα και αξίες. Οι επτά στους δέκα (70%) αστικοί Αμερικανοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να λύσει προβλήματα. Το μισό (49%) των κατοίκων της ύπαιθρου πιστεύει ότι η κυβέρνηση κάνει πολλά πράγματα που θα έπρεπε να αφεθούν σε επιχειρήσεις και ιndιviduals.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις ψήφου, από τις έξι πιο αστικές πολιτείες, μόνο μία ψήφισε για τον Τραμπ και ήταν επίσης στην ομοσπονδία -ένωση Από τις έξι λιγότερο αστικές πολιτείες, τέσσερις ψήφισαν για τον Τραμπ και δύο ήταν στην ομοσπονδία. 

Αυτές οι αυξανόμενες διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία αντανακλώνται σε ένα αυξανόμενο κόμματισμο σε πολλές απόψεις σχετικά με τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο και τα επείγοντα διεθνή θέματα.

Το 70% των Δημοκρατικών που υποστηρίζουν τον Τραμπ πιστεύουν ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία δεν αξίζει το κόστος, σε σύγκριση με το 69% των Δημοκρατών που λένε ότι το κόστος ήταν αξιόλογο. Σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, το έξι στα δέκα (61%) λιμπεράλ Δημοκρατικά πιστεύουν ότι το Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια στη στρατιωτική του επιχείρηση εναντίον της Χαμάς, αλλά μόνο το 8% των συντηρητικών Δημοκρατικών συμφωνούν.

Η εικόνα αυτή είναι ένα σημαντικό σήμα προς τους φίλους και τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μετατραπεί σε Διχασμένες Πολιτείες. Υπάρχουν ουσιαστικά δύο Αμερικές – και είναι σε πόλεμο. Πολεμούν για κοινωνικά, πολιτικά και συνταγματικά ζητήματα, καθώς και για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στον κόσμο. Οι εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ είναι απλώς μια άλλη μάχη σε αυτόν τον πόλεμο.

 

 

photo https://www.globaladmissions.com/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This