EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Λίμνη με τα νούφαρα

Η Λίμνη με τα νούφαρα 

16 Mar, 2023

Η λίμνη Ζορίκα βρίσκεται στο Ανατολικό Ζαγόρι, ανάμεσα στα χωριά Φλαμπουράρι και Γρεβενίτι. Το όνομα Ζορίκα το πήρε από το ρέμα που κυλάει λίγο πιο χαμηλά, αλλά είναι σε όλους γνωστή ως «η λίμνη με τα νούφαρα». Την συναντούμε δίπλα στον επαρχιακό δρόμο κατεβαίνοντας από το φράγμα του Αώου προς τα Ζαγοροχώρια.  

ΜΕ ΝΟΥΦΑΡΑ 01μ στη λίμνη

ΜΕ ΝΟΥΦΑΡΑ 04μ

ΜΕ ΝΟΥΦΑΡΑ 05μ

Είναι μια πολύ μικρή, πανέμορφη λίμνη που περιβάλλεται από πεύκα του είδους “μαύρη πεύκη”. Η επιφάνειά της καλύπτεται από νούφαρα με λευκά άνθη. Αποτελεί έναν σπάνιο βιότοπο για πολλά είδη, μέσα στην καρδιά του πυκνού δάσους. Βλέποντας τη παρθένα ομορφιά της νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια προϊστορική εποχή, τότε που στην περιοχή ζούσαν μικρές ομάδες ανθρώπων, που επιβίωναν κυνηγώντας και συλλέγοντας καρπούς.  

Φτάσαμε αργά το απόγευμα. Τα νούφαρα ήταν μισάνοιχτα και πλήθος πουλιών πετάριζαν πάνω τους, κυρίως σταχτοσουσουράδες και κιτρινοσουσουράδες, λίγο πριν φωλιάσουν για τη νύχτα. 

Διάβασα όμως ότι στην περιοχή μπορεί κανείς να συναντήσει μπούφους και σπάνιους μαύρους δρυοκολάπτες, που δυστυχώς δεν συναντήσαμε. Αλπικοί τρίτωνες, σαλαμάνδρες, καθώς και αρκετά ερπετά όπως σαΐτες, δεντρογαλιές και οχιές ζουν επίσης στην περιοχή. Αρκετά συχνά εμφανίζονται και κάποιες αρκούδες, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ τα πιο συχνά θηλαστικά της περιοχής είναι οι αλεπούδες, οι αγριόγατες, τα ζαρκάδια, οι σκίουροι, οι ασβοί και οι λαγοί.  

Από την πλευρά του δρόμου η λίμνη είναι άμεσα προσβάσιμη και μπορείς να πλησιάσεις και να παρατηρήσεις τα αμφίβια που ζουν στα ρηχά νερά. Ένα τραπεζάκι με δυο πάγκους σε καλεί για μια σύντομη στάση, για καφεδάκι ή πικ-νικ ανάμεσα στα ψηλά δέντρα. 

Η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρες και πεζοπόρους. Με την πρώτη ευκαιρία προτείνω να την επισκεφθείτε. Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με άλλους υπέροχους προορισμούς στην περιοχή, όπως η τεχνητή λίμνη του Αώου, το Μέτσοβο, τα Ζαχοροχώρια και η Βάλια Κάλντα.  Οι δρόμοι είναι στενοί και με πολλές στροφές, αλλά σε κάθε στροφή επιφυλάσσουν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. 

 

ΜΕ ΝΟΥΦΑΡΑ 02μ

Κείμενο και φωτογραφία: 
Μαγδαληνή Πούγγουρα 
Εικαστικός – καλλιτέχνης φωτογράφος 
Δημοσιογράφος Τουρισμού & Πολιτισμού – ΕΔΗΣΥΠΤΕ – FIJET 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This