ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
πολιτική επιλεκτικής απέλασης

Η πολιτική επιλεκτικής απέλασης της κυβέρνησης Μπάιντεν, που οι πολιτείες λένε ότι θέτει σε κίνδυνο τις κοινότητες, αμφισβητείται στο Ανώτατο Δικαστήριο

30 Nov, 2022

Δύο πολιτείες που αμφισβήτησαν την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν πέρυσι να επικεντρώσει τις προσπάθειες απέλασής της σε άτομα που θεωρούνται απειλή για τη δημόσια ασφάλεια προέτρεψαν το Ανώτατο Δικαστήριο κατά τη διάρκεια προφορικών συζητήσεων στις 29 Νοεμβρίου να μην αποκαταστήσει την πολιτική.

Οι πολιτείες λαμβάνουν τη θέση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνείται παράνομα να επιβάλει τους νόμους της χώρας για τη μετανάστευση , δίνοντας προτεραιότητα μόνο σε ορισμένες κατηγορίες επιβολής σε βάρος άλλων. Λένε ότι ο ομοσπονδιακός νόμος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (INA) απαιτεί συγκεκριμένους αλλοδαπούς εγκληματίες, όπως κακοποιούς εγκληματίες, να κρατούνται μετά την απελευθέρωση από την ποινική κράτηση, εν αναμονή της απόφασης για την απομάκρυνσή τους από τη χώρα. Ο νόμος απαιτεί επίσης ότι οι αλλοδαποί που υπόκεινται σε οριστικές εντολές απομάκρυνσης πρέπει να κρατούνται εν αναμονή της απομάκρυνσής τους.

Αλλά αντί να τηρήσει τις εντολές του INA, η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε σε ένα υπόμνημα ότι θα προβεί σε αποφάσεις κατά περίπτωση, κάτι που σύμφωνα με τα κράτη αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τους βίαιους εγκληματίες να επιστρέψουν στους δρόμους του έθνους.

«Ο νόμος που προσπαθεί να αγνοήσει η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι ξεκάθαρος: ορισμένοι παράνομοι αλλοδαποί που έχουν διαπράξει εγκλήματα πρέπει να κρατούνται και να μην επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθερα στις κοινότητές μας», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας , Κεν Πάξτον, Ρεπουμπλικανός, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. καθώς οι προφορικές συζητήσεις ξεκινούσαν στο ανώτατο δικαστήριο.

«Η διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών μας είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη καθήκοντα της κυβέρνησης, ίσως ακόμη και το πιο θεμελιώδες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε να αγνοήσει αυτό το καθήκον, αλλά παλεύουμε κάθε μέρα για να τους το υπενθυμίζουμε», είπε ο Πάξτον.

Στην υπόθεση Ηνωμένες Πολιτείες κατά Τέξας, ο δικαστικός φάκελος 22-58, το Τέξας και η Λουιζιάνα μήνυσαν την κυβέρνηση Μπάιντεν για μια πολιτική που ανακοινώθηκε σε υπόμνημα στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας που ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατο να αφαιρεθεί οι εκτιμώμενοι 11 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Mayorkas έχει επικριθεί έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους για τη φερόμενη χαλαρή προσέγγισή του στην επιβολή της μετανάστευσης. Ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να τον κατηγορήσουν για παράλειψη καθήκοντος.

«Δεν έχουμε τους πόρους για να συλλάβουμε και να επιδιώξουμε την απομάκρυνση καθενός από αυτούς τους μη πολίτες. Ως εκ τούτου, πρέπει να ασκήσουμε τη διακριτική μας ευχέρεια και να καθορίσουμε ποιον θα δώσουμε προτεραιότητα στη δράση επιβολής της μετανάστευσης», αναφέρει το υπόμνημα.

Αντίθετα, το έγγραφο δίνει προτεραιότητα στη σύλληψη και την απέλαση υπόπτων τρομοκρατών, ατόμων που έχουν διαπράξει εγκλήματα και παράνομων αλλοδαπών που συνελήφθησαν πρόσφατα στα σύνορα.

Το σημείωμα επαινεί την «πλειονότητα των μη υπηκόων χωρίς έγγραφα που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν [παρόλο που] συνεισφέρουν μέλη των κοινοτήτων μας εδώ και χρόνια».

«Περιλαμβάνουν άτομα που εργάζονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του COVID, ηγούνται των εκκλησιών μας, διδάσκουν τα παιδιά μας, κάνουν αγροτικές εργασίες για να βοηθήσουν στην παράδοση φαγητού στο τραπέζι μας και συνεισφέρουν με πολλούς άλλους σημαντικούς τρόπους».

Το σημείωμα του Mayorkas μπλοκαρίστηκε αυτό το καλοκαίρι από τον ομοσπονδιακό δικαστή Drew Tipton, ο οποίος έκρινε ότι το Τέξας είχε νομική ισχύ για να συνεχίσει την υπόθεση επειδή θα μπορούσε να δείξει ότι η πολιτεία είχε πληγεί όταν παράνομοι αλλοδαποί που θα έπρεπε να είχαν τεθεί υπό κράτηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρήκαν το δρόμο για την πολιτεία και διέπραξε εγκλήματα εκεί.

Η πολιτική που έχει πλέον ανασταλεί είναι παρόμοια με εκείνη που επιβλήθηκε από τον τότε Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά διαφέρει από την πιο επιθετική πολιτική που ακολούθησε ο τότε Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε να περιορίσει τον ρόλο της διακριτικής ευχέρειας στην επιβολή των νόμων για τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναστείλει την εντολή του Τίπτον, αλλά στις 21 Ιουλίου αρνήθηκε να το πράξει. Η συντηρητική δικαιοσύνη Amy Coney Barrett, μαζί με τις τρεις φιλελεύθερες δικαστές -Sonia Sotomayor, Elena Kagan και Ketanji Brown Jackson- διαφώνησαν, δηλώνοντας ότι θα είχαν χορηγήσει την παραμονή.

Η Γενική Δικηγόρος των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρελόγκαρ, τόνισε τη δυσκολία επιβολής του INA κατά τη διάρκεια προφορικών συζητήσεων ενώπιον των δικαστών στις 29 Νοεμβρίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) έπρεπε να υιοθετήσει προτεραιότητες επιβολής επειδή «υπάρχουν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια μετακινούμενοι μη πολίτες σε αυτή τη χώρα και το DHS έχει περίπου 6.000 εσωτερικούς υπαλλήλους επιβολής», είπε ο Prelogar.

Image : Gage Skidmore, Flickr via   CC BY 2.0     

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This