ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η LG αποσύρεται απο την αγορά κινητών1

Η LG αποσύρεται από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας

6 Aug, 2021

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία LG, ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή κινητών τηλεφώνων, καθώς εμφανίζει ζημία τα τελευταία χρόνια. Το 2013 η LG ήταν η τρίτη σε πωλήσεις κινητών συσκευών εταιρεία, πίσω μόνο από Apple και Samsung. Ωστόσο, τα τελευταία 6 χρόνια η εταιρεία δεν έχει κάνει τις αναμενόμενες πωλήσεις, έχοντας ζημίες που φτάνουν τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το γεγονός αυτό οφείλεται στον όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό που επικρατεί στον χώρο, με Apple και Samsung, να κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Έτσι, το 2021 δεν θα δούμε κάποιο νέο τηλέφωνο από την εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο η LG γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία αποσύρεται από τον χώρο.

Το μερίδιο που κατέχει σήμερα η LG στην αγοραστική πίτα φτάνει το 2%, ποσοστό που διαφέρει σε κάποιες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, στην οποία φτάνει το 10% και στην οποία είναι η 3η δύναμη. Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Counterpoint, η εταιρεία έκανε πωλήσεις 23 εκατομμυρίων τηλεφώνων για το 2020. Οι πωλήσεις της εταιρείας Samsung, για το αντίστοιχο διάστημα, έφτασαν τις 256 εκατομμύρια συσκευές. Με την απόσυρση της LG, εταιρείες που παράγουν κινητά τηλέφωνα μεσαίου κόστους, όπως για παράδειγμα οι κινέζικες  Xiaomi, Oppo και Vivo θα ευνοηθούν και προβλέπεται ότι θα ανεβάσουν τις πωλήσεις τους. Αυτό θα συμβεί γιατί ένα μεγάλο μέρος των χρηστών, που αναζητούν κινητά τηλέφωνα μεσαίου κόστους και οι οποίοι επέλεγαν την LG για χρόνια, θα στραφούν σε αντίστοιχες λύσεις, όπως είναι τα κινητά των παραπάνω εταιρειών, και όχι στα πιο ακριβά μοντέλα των Apple και Samsung.

Η LG υπήρξε καινοτόμα στο παρελθόν στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, άλλες φορές με πετυχημένες κινήσεις και άλλες όχι τόσο. Η εταιρεία υπήρξε διάσημη κατά το παρελθόν για τις προηγμένες κάμερες που εισήγαγε στην αγορά, με μοντέλα όπως τα LG V10, LG G6 και LG V30, να θεωρούνται καινοτόμα για την εποχή τους. Ωστόσο, υπήρξαν και αποτυχημένες απόπειρες κινήσεων εντυπωσιασμού, όπως τα κινητά διπλών οθονών, τα κινητά με δερμάτινη πλάτη και τα αρθρωτά τηλέφωνα, τα οποία δεν έκαναν τις αναμενόμενες πωλήσεις και θεωρήθηκαν αποτυχημένα.

Η επόμενη μέρα της εταιρείας

Η απόσυρση της LG από τον χώρο των κινητών τηλεφώνων, η οποία χαρακτηρίζεται ως «στρατηγική απόφαση από τον πολύ ανταγωνιστικό χώρο της κινητής τηλεφωνίας», σημαίνει αρχικά ότι η εταιρεία θα κλείσει όλη την μονάδα παραγωγής κινητών τηλεφώνων της και φημολογούμενα μοντέλα, όπως τα LG V70 ThinQ, LG Velvet 2 δεν θα εμφανιστούν ποτέ στην αγορά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μονάδα κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, αποτελεί την μικρότερη από τις πέντε μονάδες της, και συνεισφέρει μέχρι σήμερα μόλις το 7% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην μονάδα κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες και δραστηριότητες της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η LG θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη, για κάποιο χρονικό διάστημα στους χρήστες κινητών τηλεφώνων της εταιρείας.

Έτσι, η LG, θα μπορέσει να εστιάσει περισσότερο σε άλλες περιοχές, οι οποίες έχουν περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, οι διασυνδεδεμένες συσκευές, τα «έξυπνα» σπίτια, η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ. Επίσης, η εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, αναπτύσσοντας τεχνολογίες σχετικές με την κινητικότητα, όπως είναι το 6G.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.