EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Θλίψη για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη

14 Oct, 2022

Νικήθηκε στα 43 του χρόνια από μια σπάνια μορφή καρκίνου όπως έγινε γνωστό με την ανακοίνωση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη σήμερα, γεμίζοντας θλίψη όλη την Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης του Ταε-Κβον-Ντο, και αναπληρωτής εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πέθανε σήμερα μετά από μάχη με τον καρκίνο που διήρκησε δύο χρόνια. Όπως έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του τις προηγούμενες ημέρες: «Βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο, όμως δύο χρόνια δεν είπα ποτέ “γιατί σε μένα; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τ’ όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και τη χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω τον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου».

 Στην ανάρτησή του αυτή, που σήμερα έκανε τον γύρο του διαδικτύου αφού ο κόσμος έμεινε συγκλονισμένος από την είδηση, ο Ολυμπιονίκης απευθύνεται στην οικογένειά του:

«Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα».

Ζητά να γίνει «αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές».

Η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, είναι να δημοπρατηθούν τα μετάλλιά του, και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σαν ενίσχυση σε δομές για παιδιά που θα επιλεγούν από την οικογένειά του.

 

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1979 στην Θεσσαλονίκη. Ήταν γιος πρωταθλητή του αθλήματος, το οποίο ξεκίνησε το 1982, σε ηλικία τριών ετών δηλαδή. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ, ενώ το επάγγελμά του ήταν πυροσβέστης. Κατέκτησε πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου,  κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα +80 κιλά.

 

photo https://protothema.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This