EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Θρίαμβος και… φόβος

Θρίαμβος και… φόβος

27 Jul, 2023

Τα αποτελέσματα των δεύτερων εθνικών εκλογών επιβεβαίωσαν το θρίαμβο του Κ.Μητσοτάκη , αλλά παράλληλα σκόρπισαν τον φόβο εξαιτίας του… κρυπτόμενου κόμματος του  Η. Κασιδιάρη. Η πρωτοτυπία της χώρας μας στις εκλογές του 2023 είναι μοναδική. Κυβέρνηση κυρίαρχη, Αντιπολίτευση ανύπαρκτη και άνθιση του φασισμού!… Ο «από μηχανής Θεός» ας βάλει το χέρι του.

Ο Β. Βενιζέλος σε πρόσφατο άρθρο του ερμηνεύει με τον δικό του επιστημονικό-πολιτικό τρόπο το φαινόμενο των …λουλουδιών της Ακροδεξιάς και τη σχέση τους με τον Η. Κασιδιάρη : «Η αλήθεια είναι ότι επισήμως με δηλώσεις αναδεικνύεται η σχέση αυτή με τον Ηλία Κασιδιάρη του κόμματος Σπαρτιάτες. Νομίζω ότι διατυπώθηκαν με πολύ μεγάλη θέρμη ευχαριστίες εκατέρωθεν και ενθουσιασμός πολιτικός για αυτήν την ταύτιση. Αυτό δείχνει πράγματι ότι καταστρατηγήθηκε η απαγόρευση συμμετοχής συνδυασμών, οι οποίοι συνδέονται με πρόσωπα που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις του νόμου και αυτό είναι μία αποτυχία νομική και θεσμική της μαχόμενης δημοκρατίας, την οποία απεδέχθη ως θεωρία ρητά η νομολογία του Αρείου Πάγου με τις δύο αποφάσεις αυτές, τις πολύ σημαντικές, που εξέδωσε για τον αποκλεισμό συνδυασμών από τις εκλογές».

Λέγεται ότι οι νέοι ψηφίζουν αντισυστημικά, και ότι πολλοί από αυτούς ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες». Το ερώτημα , όμως, είναι πρώτον, αν είναι αρκετά ώριμοι ως ψηφοφόροι στην ηλικία των δεκαεπτά και δεύτερον αν έχουν την ορθή γνώση του αντισυστημικού. Με ανεπαρκή παιδεία οι νέοι βιώνουν μια κοινωνία απομακρυσμένη από  τις δημοκρατικές αρχές και τα ιδεώδη του ευρωπαϊκού πολιτισμού, του πολιτισμού, δηλαδή, με τις ρίζες της κλασικής αρχαιότητας.

Το φαινόμενο της ανόδου ακροδεξιών κομμάτων, δεν είναι στενά ελληνικό, και οι ευρωπαίοι ηγέτες των χωρών, που απειλούνται από αυτό, θα πρέπει να αφυπνιστούν και να ανατρέξουν στην πολιτισμική διαδρομή τους.  Το φαινόμενο, εξάλλου, της μετανάστευσης, για το οποίο επίσης αδιαφόρησαν, έχει φθάσει σε αλγεινό επίπεδο.

Οι αλλαγές, που η επανεκλεγείσα κυβέρνηση επαγγέλλεται, στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς υπουργούς, Δικαιοσύνης, Παιδείας, Υγείας και Πολιτισμού, παλαιά άξια στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας. Μπορούμε να ελπίζουμε άραγε, μετά από αυτό το εντυπωσιακό άνοιγμα της Δεξιάς προς το Κίνημα Αλλαγής; Ήρθε πράγματι η νέα Αλλαγή;

Είναι γεγονός ότι η πανδημία διατάραξε την κανονικότητα σε αυτόν τον τόπο, και αυτή η έλλειψη κανονικότητας φοβάμαι ότι συνεχίζεται! Οι πολίτες  αντιμετώπισαν  στον προεκλογικό αγώνα μιαν Αξιωματική  Αντιπολίτευση αντιμαχόμενη την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνοντας και οι δυο μαζί, σαν χαλασμένη ορχήστρα, την εικόνα ότι ουδόλως ενδιαφέρονται να κυβερνήσουν, την ώρα μάλιστα που το κυβερνών κόμμα αγωνιζόταν καθαρά για αυτοδυναμία, εκπέμποντας συνεχώς αισιόδοξα μηνύματα. Kαι αποδείχθηκε ότι οι πολίτες επιλέγουν την σταθερότητα παρ’ όλες τις δυσμενείς συνθήκες που βιώνουν, και όχι την αβεβαιότητα. Εξάλλου, η αισιοδοξία δεν λείπει ποτέ από τους ανθρώπους!..

 Μετά από τις δύο εκλογές οι πολίτες – και είναι ουκ ολίγοι αυτοί που δεν ψήφισαν – ζαλίζονται με την Δεξιά, που έχει ξεπεράσει τα όρια,  καθώς δεν  έχει καταστεί απλώς κυβέρνηση, αλλά κυρίαρχη τάξη πραγμάτων, εγκυμονούσα ποικίλους κινδύνους, λαμβάνοντας  μάλιστα  υπόψη και την ακροδεξιά επικρατούσα Αντιπολίτευση. Η πρώην Αξιωματική Αντιπολίτευση καταρρέει μαζί με τον ηγέτη της, και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , έχοντας επιβιώσει, παρά τα κτυπήματα εκατέρωθεν, προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπιστία του.

Ο δημοσιογράφος και πολικός αναλυτής Αντώνης Καρακούσης επεσήμανε σε άρθρο του ότι «όσο δεν εντοπίζεται η έκταση και το βάθος των μετατοπίσεων της κοινωνίας και δεν επιχειρείται βαθιά επεξεργασία των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών, η αντιπολίτευση θα παραμένει κατακερματισμένη και αδύναμη». Αναμφισβήτητα, αυτό είναι το απαραίτητο, αλλά και πολύ δύσκολο εγχείρημα, που απαιτείται από την δημοκρατική Αντιπολίτευση, και απαιτεί δύναμη, θάρρος, και χρόνο…dum spiramus speramus !

Ομ.καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.

 

 

Photo Atlantios / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This