EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Κάγια Κάλας και η  εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

25 Jun, 2024
Κάγια Κάλας και η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κάγια Κάλας και η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κάγια Κάλας και η εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κάγια Κάλας, πρωθυπουργός της Εσθονίας και παρουσιαζόμενη ως υποψήφια για τη θέση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις λόγω της πολιτικής της πορείας και των ιδεών της. Η υποψηφιότητά της αναδεικνύει το ερώτημα σχετικά με το πώς μια προσωπικότητα με έντονες πολιτικές πεποιθήσεις και ιδεολογικά προσανατολισμένη θα μπορούσε να επηρεάσει τη διεθνή σκηνή μέσω της ΕΕ.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλεί ανησυχία είναι η πιθανότητα οι πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ να επηρεαστούν από έναν ιδεολογικά φορτισμένο ηγέτη, ιδίως όταν αυτές οι πολιτικές αφορούν διεθνείς σχέσεις, ασφάλεια και στρατηγική. Η Κάγια Κάλας έχει προβάλει ιδέες που μπορούν να αποδοθούν σε εθνικιστική προσέγγιση και έχει υποστηρίξει σκληρή στάση έναντι ορισμένων γειτονικών κρατών και διεθνών οργανισμών.

Αυτό θέτει το ερώτημα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιλέξει ηγέτες με πιο μέτριες και ενοποιητικές ιδεολογίες για να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα και την ενότητά της στις διεθνείς σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, η επιλογή προσώπων με έντονες πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για την ΕΕ να προβάλλει πιο σαφώς τη θέση της σε παγκόσμια θέματα και να ενισχύσει τον εσωτερικό της διάλογο.

Συνοψίζοντας, η υποψηφιότητα της Κάγια Κάλας για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ ανοίγει σημαντικές συζητήσεις για την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ένωση στην παγκόσμια σκηνή και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τις σχέσεις της μεταξύ των κρατών και των διεθνών φορέων.

 

 

 


  1. BBC News:
    Η BBC παρέχει εκτενή κάλυψη των ειδήσεων και αναλύσεων για διεθνή θέματα. Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα

  2. Reuters:
    Μια από τις κορυφαίες διεθνείς ειδησεογραφικές υπηρεσίες που καλύπτει εκτενώς τα διεθνή γεγονότα. Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα

  3. CNN:
    Η CNN προσφέρει αναλύσεις και ειδήσεις από την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα

  4. European External Action Service (EEAS):
    Η επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνει επίσημες ανακοινώσεις και πολιτικές θέσεις. Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα

  5. Politico Europe:
    Πολιτική ειδησεογραφία και αναλύσεις για την Ευρώπη και την παγκόσμια πολιτική. Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα

 

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://kathimerini.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This