EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μήνυμα προέδρου

Μήνυμα προέδρου Δημοκρατίας προς απόδημους Έλληνες

25 Dec, 2023

Μήνυμα προέδρου Δημοκρατίας προς απόδημους Έλληνες επ’ ευκαιρία εορτών Χριστουγέννων και Νέου Έτους.

 

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Με χαρά και συγκίνηση απευθύνομαι σε όλους εσάς, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ζείτε, εργάζεστε και δημιουργείτε μακριά από την πατρογονική εστία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σε όλους εσάς που με πίστη στις δυνατότητές σας, με εργατικότητα και με πυξίδα τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού και τις παραδόσεις της ρωμιοσύνης, πετύχατε όχι μόνο να προσαρμοστείτε στις νέες σας πατρίδες, αλλά να διαπρέψετε και να διακριθείτε στα γράμματα, στις τέχνες, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, στο επιχειρείν και σε κάθε δημιουργική δραστηριότητα. Κατορθώσατε, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, να διατηρήσετε ζωντανή την εθνική σας συνείδηση και την αγάπη για την Ελλάδα, όχι απλώς ως τόπο καταγωγής σας, αλλά ως σταθερό σημείο αναφοράς και εγγενές στοιχείο της ταυτότητάς σας. Και να γίνετε έτσι άξιοι πρέσβεις της πατρίδας μας και παράδειγμα για τους συμπολίτες σας. Η ελληνική πολιτεία σας είναι ευγνώμων και στέκεται με όλες τις δυνάμεις της δίπλα σας.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, οι προκλήσεις και οι κρίσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Η πανδημία, η αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, η κλιματική αλλαγή και οι καταστροφές που προκαλεί, οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, οι πολεμικές συγκρούσεις και οι επακόλουθες κοινωνικές και οικονομικές αναταράξεις δοκιμάζουν την αντοχή κρατών και πολιτών και κλονίζουν τις οικουμενικές αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ένοπλη σύρραξη στη Μέση Ανατολή απειλούν τη διεθνή και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, ενώ η ανάγκη προστασίας των αθώων αμάχων καθίσταται επιτακτική. Ο ρατσισμός, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι κοινωνικές και τεχνολογικές ανισότητες, η έξαρση του λαϊκισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας, θέτουν σε αμφισβήτηση τα δημοκρατικά θεμέλια των κοινωνιών μας. Η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών απαιτεί εγρήγορση, συστράτευση δυνάμεων και συνεργασία σε διεθνές επίπεδο.

Απέναντι στις μεγάλες και αβέβαιες αλλαγές του καιρού μας, η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, χωρίς καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Στο ίδιο πνεύμα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, για την απελευθέρωση και την επανένωση της Μεγαλονήσου, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ.  Η πατρίδα μας, έχοντας εξέλθει από τη δίνη της μακράς οικονομικής κρίσης, φιλοδοξεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον διάλογο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Η ενίσχυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου αποτελούν ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν παρά μόνο με συντονισμένη δράση των ευρωπαϊκών χωρών, στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της κοινής ευθύνης.

Συμπατριώτες μου,

Στους δύσκολους καιρούς μας η ενότητα και η σύμπνοια του ελληνισμού είναι η πιο ισχυρή μας δύναμη. Η πατρίδα μας αναγνωρίζει σε σας ένα απασόσπαστο κομμάτι του εαυτού της και προσβλέπει στις δημιουργικές σας δυνάμεις και στην ακλόνητη πίστη που έχετε στα κοινά μας ιδανικά. Το κύρος και η διεθνής θέση της χώρας μας συνδέεται άρρηκτα και ενισχύεται με την αγαστή και διαρκή συνεργασία των κοινοτήτων των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο.

Με τις σκέψεις αυτές, εύιχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα, υγεία, πρόοδο και κάθε ευτυχία στην Καινούργια χρονιά.

 

 

 

photo https://cnn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This