EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μητσοτάκης

Μητσοτάκης – Δεν γίνεται ανεκτή η παρουσία κατοχικού στρατού σε κράτος μέλος της Ε.Ε

17 Aug, 2023

Λευκωσία,31.07.2023 17:07 ΒΤΑ Βουλγαρίας

«Αθήνα και Λευκωσία, Λευκωσία και Αθήνα, συνεχίζουν σε απόλυτο συντονισμό, είτε σε επίπεδο ΕΕ είτε σε επίπεδο ΟΗΕ και σε επίπεδο διμερών και πολυμερών επαφών μας, Επιμένουν σε μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση – μια διζωνική ομοσπονδία με δύο κοινότητες, πάντα στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Αυτά τα ψηφίσματα ήταν, είναι και θα παραμείνουν ο οδηγός μας. Στον 21ο αιώνα, αυτή η ιστορική πληγή, που ακόμα αιμορραγεί σε ένα ανεξάρτητο κράτος, δεν μπορεί να μείνει ανοιχτή. Ούτε η παρουσία κατοχικού στρατού σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ούτε το απαρχαιωμένο σύστημα εγγυήσεων για τα δικαιώματα τρίτων χωρών να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του δεν γίνεται ανεκτό, γι’ αυτό και κάθε σκέψη δύο κρατών είναι εκτός διαπραγματευτικής ατζέντας δήλωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία.

«Είναι καιρός να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο σε ολόκληρο το νησί και ο μόνος τρόπος, όπως είπατε, είναι να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενότερα για την εφαρμογή των συμπερασμάτων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ένα κείμενο που εκφράζει για πρώτη φορά την ετοιμότητα της ΕΕ να αναλάβει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη αυτής της διαπραγματευτικής διαδικασίας σε όλα τα στάδια και με όλα τα κατάλληλα μέσα». είπε ο Μητσοτάκης.

Σημειώνοντας ότι η βελτίωση τόσο των ελληνοτουρκικών όσο και των ευρωτουρκικών σχέσεων είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αγκαλιαστεί, τόνισε επίσης ότι οι λέξεις «σταδιακή» και «αναστρέψιμη» θα «ηγηθούν αυτής της νέας προσπάθειας». «Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν είμαστε αφελείς», πρόσθεσε.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των μεσογειακών χωρών θα είναι ολοένα και πιο απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και ευχαρίστησε την Κύπρο για τη βοήθεια που πρόσφερε στην Ελλάδα και τη δέσμευση της χώρας να συμβάλει στις προσπάθειες αναδάσωσης του νησιού της Ρόδου.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, καλωσορίζοντας τον Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι η Κύπρος θα καλύψει το κόστος αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων στη Ρόδο. Τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες έχουν κοινές σχέσεις και φιλοδοξίες.

«Ακόμα κι αν κάποιοι, είτε στην Αθήνα είτε στη Λευκωσία, για τους δικούς τους λόγους «βλέπουν» διαφορές μεταξύ μας, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μας είναι κοινοί, όπως και ο τρόπος και τα μέσα για την επίτευξη των στόχων. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά τις εκλογές και χαιρετίζουμε τις δημόσιες θέσεις της Άγκυρας σχετικά με την επιθυμία ενίσχυσης των ευρωτουρκικών σχέσεων», είπε ο Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι πολύ σημαντικός.

https://www.bta.bg/bg/news/balkans/499358-ana-mpa-mitsotakis-ne-mozhe-da-se-tolerira-prisastvieto-na-okupatsionna-armiy

 

(04/08/2023)

https://hellasjournal.com/2023/08/i-amerikanikes-dinamis-apoktoun-enan-ikano-ke-stathero-sinergati-stin-periochi-tis-anatolikis-mesogiou-o-michalis-giorgallas-omili-gia-ti-schesi-tis-kiprou-me-tis-ipa/

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την παράνομη επίσκεψη του Αμερικανού βουλευτή του Κογκρέσου Πιτ Σέσιονς στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο

Λευκωσία,04.08.2023 17:49

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδίκασε την παράνομη επίσκεψη του Αμερικανού βουλευτή του Κογκρέσου Πιτ Σέσιονς στην τουρκοκρατούμενη Βόρεια Κύπρο, σημειώνοντας ότι ήταν συνειδητή απόφαση του ίδιου του βουλευτή, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εξυπηρετεί σαφώς άλλους σκοπούς.

Σε δελτίο τύπου, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στην «παράνομη επίσκεψη» ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απομάκρυνση από την επίσημη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το δελτίο τύπου τονίζει επίσης ότι «προφανώς η προαναφερθείσα παράνομη επίσκεψη ήταν μια συνειδητή απόφαση του ίδιου του βουλευτή, η οποία αγνόησε τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και εξυπηρετούσε σαφώς άλλους σκοπούς, όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντύπωσης». Στην περίπτωση του κ. Σέσιονς, σε αντίθεση με άλλους, η πρόληψη δεν ήταν δυνατή ακριβώς λόγω των ιστορικών δεσμών του με την Τουρκία».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό, με γνώμονα τη μακρόχρονη συνεργασία που βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη θέση των αμερικανικών αρχών για το Κυπριακό. η οποία παραμένει αμετάβλητη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η Κύπρος είναι διχασμένη από το 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε το βόρειο τμήμα της. Οι σειρές γύρων των ειρηνευτικών συνομιλιών υπό την ηγεσία του ΟΗΕ ήταν μέχρι στιγμής άκαρπες. Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο του 2017 στο ελβετικό θέρετρο Crans Montana.

https://www.bta.bg/bg/news/balkans/501862-kna-kiparskoto-vanshno-ministerstvo-osazhda-nezakonnoto-poseshtenie-na-amerikan

 

 

 

 Ομάδα σύνταξης: Μαργαρίτα Αντωνίου, Αλέξανδρος Κατράνης, Παναγιώτης Μιντσίδης, Γεώργιος Σιδερής[1]

[1] Η Εβδομαδιαία Ενημέρωση Ελληνικών και Διεθνών Εξελίξεων (ΕΕΔΕ) συντάσσεται με την ευθύνη της Ομάδας Σύνταξης και δεν εκφράζει τις απόψεις του \Greek news fl

 

photo dimitrisvetsikas1969 / https://pixabay.com 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This