EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μια αρχαία ιστορία σε ριμέικ

Μια αρχαία ιστορία σε ριμέικ

14 Aug, 2023

Της Ελένης Γκιόκα, Κοινωνικής Λειτουργού

 

 

Αγαπώ αυτό τον τόπο, που με όρισε η μοίρα μου να γεννηθώ και να ζήσω, αγαπώ τις μνήμες μου με ανθρώπους, τα τοπία, την ιστορία και την τέχνη, τα βιώματα της ομορφιάς και της φώτισης, που με αξίωσε η ζωή. 

Όμως το τελευταίο διάστημα θρηνώ και δυστυχώς παράλληλα γερνώ, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να ζήσω την επόμενη αναγέννηση, κι αυτό ίσως με γερνάει ακόμα πιο πολύ, με καταβάλλει. 

Θρηνώ επειδή όσα και όσοι εκτιμώ και πάντα εκτιμούσα απαξιώνονται. Η γη μας, η φύση μας, οι θάλασσές μας, η πανάρχαια φιλοξενία, η τέχνη και τα γράμματα,  τα βιβλία, οι άνθρωποί τους, ό,τι αξίζει αληθινά, και πάνω απ’ όλα η ζωή και η αξιοπρέπεια. 
Δεν θα πω τίποτα άλλο, δεν χρειάζεται αφού όλοι τα βλέπουν, αλλά τόση υποβάθμιση της ειλικρίνειας, της κάθε ευθύνης, και τέτοια απουσία της όποιας έμπνευσης ή προθυμίας, ενόσω φουντώνει η χείριστη ιδιοτέλεια, έχω χρόνια να δω.

Ξεχωρίζουν κάποιες παρουσίες, οπωσδήποτε, στενάζει ο κόσμος της σκέψης πιθανότατα, η συνολική κατάσταση όμως μοιάζει εικόνα της μεγαλύτερης παρακμής και παράδοσής μας στο τυχαίο, που κάποτε, συχνά πια, καταντά και μοιραίο.
Γιατί τα λέω εδώ αυτά;

Γιατί ίσως ετούτο το ταπεινό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι το μόνο βήμα που απέμεινε για όποιον ανησυχεί, κάτι σαν βαρέλι που αναποδογυρίζεις σε ένα πάρκο και μιλάς σαν τον τρελό σε ένα μικρό αλλά πολύτιμο για σένα ακροατήριο. 
Λύπη, πένθος, οργή για την τόση ασυναρτησία και ανοησία, που κατάντησε εγκληματική.

Κατακαημένος στην κυριολεξία ο ελληνικός λαός περιμένει λύσεις από εκεί που πήγασαν τα προβλήματα. Μια αρχαία ιστορία σε ριμέικ. 
Συγγνώμη αν σας στενοχώρησα.

 

Στην Ολλανδία εδρεύει η BLACK BLOCK μια Εβραϊκή “εταιρία” η οποία έχει μέλη πάνω από 10.00 άτομα. Τα μέλη της μόνο Ευρωπαίο και Λατίνοι (απαγορεύονται Ασιάτες) είναι λουλούδια ξεχωριστά και ταξιδεύουν κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Γίνονται “αναρχικοί”, χούλιγκανς, τραμπούκοι, παριστάνουν τους ακροαριστερούς-δεξιούς, νεοναζιστές, ντύνονται κυρίως στα μαύρα και όταν αυτοί κυκλοφορούσαν με φουλ φέις… εμείς ούτε που τις είχαμε δει, οπλοφορούν με μαχαίρια κυρίως και σφυριά που μπορούν να κατεβάσουν χοντρές τζαμαρίες! Όποια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση θέλει ή εάν τα “εβραικά αφεντικά” αποφασίσουν για κάποια πολιτική ανωμαλία, κυβερνητική κρίση με διαδηλώσεις συγκεντρώσεις σκληρές με επεισόδια  κλπ… ενημερώνουν την “εταιρία” και αυτή φροντίζει. Ανάλογα με την ένταση των ταραχών, στέλνουν τους κατάλληλους και αυτοί εργάζονται πυρετωδώς και με υπερωρίες!!!

Έχουν δράση στην Αθήνα εξακριβωμένα στην περίπτωση Γρηγορόπουλου και στην Τράπεζα που κάηκε και χάθηκε και μια έγκυος γυναίκα!

Γιατί όλα αυτά? Γιατί όταν υπάρχει “εντολή”…γινόμαστε ένα χάρτινο κράτος καρικατούρα!

Βέβαια και οι Ευρωπαίοι έτσι?

 

 

photo Bergadder / https://pixabay.com  

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This