EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Οι Επικίνδυνες Συνέπειες της Ηλεκτρονικής Απάτης: Προστασία των Δεδομένων και Περιουσιακών Στοιχείων

Οι Επικίνδυνες Συνέπειες της Ηλεκτρονικής Απάτης: Προστασία των Δεδομένων και Περιουσιακών Στοιχείων

11 Jun, 2024

Η ηλεκτρονική απάτη αποτελεί μία από τις πιο δολοφονικές μορφές εγκλήματος στον ψηφιακό κόσμο μας. Οι συνέπειές της μπορούν να είναι καταστροφικές, από την υποκλοπή των προσωπικών μας δεδομένων έως την κλοπή των περιουσιακών μας στοιχείων. Οι επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, επιτίθενται με σκοπό την απόκτηση ανεξέλεγκτου κέρδους, εκθέτοντας τους αθώους σε κίνδυνο και αβεβαιότητα.

Η απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing) αποτελεί μία από τις δηλητηριώδεις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι. Με τη χρήση ψεύτικων αναγνωριστικών καλούν τα θύματά τους, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τράπεζες ή άλλες οργανώσεις, και τους πείθουν να δώσουν προσωπικές πληροφορίες ή ακόμα και να μεταφέρουν χρήματα.

Το Phishing, η απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποτελεί άλλη μία δημοφιλή μέθοδο επίθεσης. Με ψεύτικα email που φαίνονται αξιόπιστα, οι επιτήδειοι καλούν τα θύματά τους να παράσχουν προσωπικές πληροφορίες ή να επισκεφθούν παραπλανητικές ιστοσελίδες, με σκοπό την παράνομη απόκτηση προσωπικών δεδομένων.

Τέλος, η απάτη μέσω SMS (SMiShing) αυξάνει την επιθετικότητα των επιτηδείων. Με παραπλανητικά μηνύματα κειμένου, κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ανυποψίαστων χρηστών και τους καθοδηγούν σε ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η προστασία από την ηλεκτρονική απάτη απαιτεί επίγνωση και προσοχή από τους χρήστες. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύονται και να ενημερώνονται σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στην ασφάλεια δεδομένων και να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, όπως η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης, η αποφυγή ανοίγματος ύποπτων email και η αποφυγή ανταπόκρισης σε ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις ή μηνύματα.

Στον ψηφιακο  κόσμο όπου η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, η προστασία των δεδομένων μας και η προσοχή στις διαδικτυακές επιθέσεις είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ασφάλειας μας και την προστασία των προσωπικών μας πληροφοριών.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε τέτοια επεισόδια στις αρχές ασφαλείας δεδομένων και στις επιχειρήσεις που μπορεί να επηρεαστούν. Μόνο με την ενημέρωση και την κατάλληλη δράση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτές τις απειλές.

Ελπίζουμε ότι μέσα από τον ενημερωτικό αυτόν άρθρο, οι αναγνώστες θα γίνουν πιο επίγνωστοι των κινδύνων της ηλεκτρονικής απάτης και θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την προστασία του εαυτού τους και των προσωπικών τους πληροφοριών.

Με την ενημέρωσή μας σχετικά με τις δόλιες ηλεκτρονικές τακτικές, καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι μια κουλτούρα κυβερνοασφάλειας, όπου μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τις κακόβουλες επιθέσεις με τη μορφή ειδοποιήσεων. Ειδοποιήσεων που επιζητούν την προσοχή μας, αλλά με πλήρη επίγνωση τις αγνοούμε για την προστασία μας. Ενημερώσου σήμερα για τα διάφορα είδη ηλεκτρονικής απάτης με όλο το ενημερωτικό υλικό της σελίδας μας και προστατεύσου.

Εδω ενα βίντεο από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών Hellenic Bank Association
https://www.youtube.com/watch?v=r5oFEwl0FY4

 

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo TheDigitalArtist / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This