ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
τιμές της βενζίνης

Οι τιμές της βενζίνης πέφτουν κάτω από τα 4,90 δολάρια το γαλόνι, καθώς οι φόβοι για την ύφεση μεγαλώνουν

27 Jun, 2022

Οι τιμές της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν κάτω από τα 4,90 δολάρια τη Δευτέρα, καθώς εντείνονται οι φόβοι για επικείμενη ύφεση .

Ο εθνικός μέσος όρος για ένα γαλόνι βενζίνης είναι 4,897 $ στις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με την AAA, από 3,095 $ αυτή τη φορά πριν από ένα χρόνο, αλλά από τα ιστορικά υψηλά των 5 $ το γαλόνι που παρατηρήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι μειώσεις των τιμών έρχονται καθώς το κόστος του αργού πετρελαίου συνέχισε να μειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών ότι μπορεί να διαφαίνεται παγκόσμια ύφεση.

Το αργό Brent υποχώρησε 8 σεντς, ή 0,1%, στα 109,97 δολάρια το βαρέλι έως τις 08:15 GMT την Παρασκευή, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε επίσης 8 σεντς στα 104,19 δολάρια.

Η πτώση από τα ιστορικά υψηλά που έφτασε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έρχεται εν μέσω εκτεταμένης ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τη μείωση της ζήτησης λόγω της αύξησης των επιτοκίων και του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη φάνηκε να ρίχνει λάδι στη φωτιά όταν είπε στην Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν ένα «αβέβαιο» οικονομικό περιβάλλον και ενδέχεται να δουν περαιτέρω «εκπλήξεις» στον πληθωρισμό.

«Η χάραξη κατάλληλης νομισματικής πολιτικής σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον απαιτεί την αναγνώριση ότι η οικονομία συχνά εξελίσσεται με απροσδόκητους τρόπους», είπε ο Πάουελ. «Ο πληθωρισμός προφανώς αιφνιδίασε ανοδικά τον περασμένο χρόνο και ενδέχεται να επιφυλάσσονται περαιτέρω εκπλήξεις. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε ευκίνητοι στην ανταπόκριση στα εισερχόμενα δεδομένα και στις εξελισσόμενες προοπτικές. Και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την προσθήκη αβεβαιότητας σε μια περίοδο που είναι ήδη εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιη».

 

Ο πρόεδρος της Fed πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει «ιδιαίτερα προσεκτική στους κινδύνους πληθωρισμού και αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», ενώ πρόσθεσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι «πολύ ισχυρή και σε καλή θέση για να χειριστεί αυστηρότερη νομισματική πολιτική».

 

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This