EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ανακοίνωσε την άμεση έναρξη λειτουργίας γραφείου του με έδρα το Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) ανακοίνωσε την  άμεση έναρξη λειτουργίας γραφείου του με έδρα το Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη

28 May, 2024

Η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης (ΕΚΜ) καλωσόρισε την ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για την άμεση λειτουργία γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, στις 21 Μαΐου, ο ΕΟΤ ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη για τη θέσης του Προϊσταμένου, με έδρα το Ελληνικό Κέντρο στη Μελβούρνη και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τα λοιπά Νησιωτικά Κράτη Ωκεανίας.

Τα τελευταία εννέα χρόνια η ΕΚΜ προέβη σε σειρά επαφών και διαβημάτων προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και τους σχετικούς φορείς, προωθώντας το αίτημα λειτουργίας γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΜ, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης εξέφρασε τη χαρά του για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, τονίζοντας τη σημασία της για την ενίσχυση των δεσμών όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, αλλά και των σχέσεων της Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό. «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά αυτήν την κίνηση, η οποία όχι μόνο θα ενδυναμώσει τις ελληνοαυστραλιανές σχέσεις, αλλά επίσης θα προάγει την πολιτιστική και τουριστική προβολή της πατρίδας μας.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης, συνέχισε λέγοντας «Το Υπουργείο Τουρισμού γίνεται ακόμη μία γέφυρα που συνδέει την ελληνική διασπορά στην Αυστραλία με την μητέρα πατρίδα. Το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της ιστορίας, καθώς και για τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω συνεδρίων, διαλέξεων αλλά και εκθέσεων, ενισχύοντας την επικοινωνία και τη συνεργασία με τον απόδημο ελληνισμό.»

Κλείνοντας είπε, «Έχουμε δεσμευτεί να παράσχουμε τον αναγκαίο χώρο στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου για τη φιλοξενία των γραφείων του ΕΟΤ, προσφέροντας μάλιστα δύο έτη δωρεάν χρήσης των εγκαταστάσεων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ως ανταπόδοση για την υποστήριξη της κυβέρνησης προς την κοινότητά μας, εν καιρώ οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους ελληνικούς φορείς και συνεργαζόμαστε ενεργά για την διευκόλυνση των σχετικών ενεργειών.»

Το enjonews.gr με αφορμή τη δήλωση του κ. Παπαστεργιάδη, επικοινώνησε με το υπουργείο Τουρισμού και ενημερωθήκαν ότι η διαδικασία προχωράει και μάλιστα με την ένδειξη του κατεπείγοντος παρακάμπτοντας προς το παρόν την όποια χρονοβόρο διαδικασία. Το Υπουργείο Τουρισμού δήλωσε στον δημοσιογράφο κ. Μάνο Σταυριανό, «Σκοπός είναι να στελεχωθεί άμεσα το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη όπως έχει ζητήσει η ΕΚΜ ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο η λειτουργία του, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό εν όψει της τουριστικής σεζόν.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης, με τη σειρά του, εκ μέρους την ΕΚΜ και της παροικίας ευχαρίστησε τον κ. Μάνο Σταυριανό και τους συνεργάτες του στο enjoynews.gr για το ενδιαφέρον που έδειξαν, καθώς και την πρωτοβουλία να διερευνήσουν και να έρθουν σε επαφή με το Υπουργείο Τουρισμό για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρακάτω επισυνάπτεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλήρωσης της θέσης του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστραλίας, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 thumbnail IMG 7452 thumbnail IMG 7451

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που ιδρύθηκε το 1897, είναι ένας εξέχων οργανισμός, αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This