ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Τραμπ

Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες θα περάσουν στις ΗΠΑ εάν οι Δημοκρατικοί ελέγξουν το Κογκρέσο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

3 Oct, 2022

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε τους υποστηρικτές του στο Μίσιγκαν το Σάββατο, λέγοντάς τους ότι η συνοριακή κρίση θα επιδεινωθεί εάν οι Δημοκρατικοί συνεχίσουν να ελέγχουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Η επιλογή σε αυτές τις εκλογές είναι απλή. Εάν θέλετε την παρακμή και την πτώση της Αμερικής, τότε ψηφίστε τους ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του. «Αν θέλετε να σταματήσετε την καταστροφή της χώρας μας και να σώσετε το αμερικανικό όνειρο, πρέπει να ψηφίσετε Ρεπουμπλικάνους».

«Εάν οι ριζοσπάστες Δημοκρατικοί κρατήσουν τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας, η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Θα πλημμυρίσουν τη χώρα με δεκάδες εκατομμύρια ακόμη παράνομους αλλοδαπούς», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Θέλουν να επιβάλουν μαζική αμνηστία και να δώσουν στους παράνομους αλλοδαπούς πρόνοια, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και δικαίωμα ψήφου».

Ο Τραμπ έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Γουόρεν του Μίσιγκαν την 1η Οκτωβρίου, προσκρούοντας στους υποψηφίους του GOP της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου κυβερνήτη Tudor Dixon, της υποψήφιας υπουργού Εξωτερικών Kristina Karamo και του υποψηφίου γενικού εισαγγελέα Matthew DePerno.

Τον Αύγουστο, η Ομοσπονδία για τη Μεταρρύθμιση της Αμερικανικής Μετανάστευσης (FAIR) ανέφερε ότι σχεδόν 4,9 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 900.000 «που απεδρασαν», έχουν περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η FAIR δημοσίευσε μια δήλωση, ζητώντας τη γρήγορη ψήφιση τεσσάρων νομοσχεδίων των Ρεπουμπλικανών που πιστεύει ότι μπορούν να «επιτεθούν σε διαφορετικές πτυχές» της συνοριακής κρίσης. Ο εκπρόσωπος Andy Biggs (R-Ariz.) εισήγαγε ένα από τα νομοσχέδια, το Ending Catch and Release Act ( HR8951 ) και ο εκπρόσωπος Kat Cammack (R-Fla.) εισήγαγε ένα νομοσχέδιο ( HR8952 ) που θα έδινε στον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας την εξουσία να κλείσει τα σύνορα των ΗΠΑ.

«Η FAIR προτρέπει την ταχεία ψήφιση καθενός από τα παραπάνω μέτρα κοινής λογικής ως μέρος μιας συνολικής προσέγγισης για την ασφάλεια των συνόρων, την ενίσχυση της εσωτερικής μας επιβολής και την ασφάλεια των αμερικανικών κοινοτήτων για ζωή, εργασία και παιχνίδι», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Τραμπ είπε ότι η πρώτη δουλειά ενός Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου θα ήταν «να σταματήσει την εισβολή στα νότια σύνορά μας».

«Θα κλείσουμε τη συνοριακή καταστροφή του Μπάιντεν και θα επαναφέρουμε την ισχυρή πολιτική μας «Παραμονή στο Μεξικό»», είπε.

Φλόριντα

Το Σάββατο, ο Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία του στη συγκέντρωση εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε όσους επλήγησαν από τον τυφώνα Ίαν.

«Θέλω να στείλω τη βαθιά μας συμπάθεια και την τεράστια υποστήριξή μας σε όλους πίσω στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τις Καρολίνες που χτυπήθηκαν από αυτή τη βάναυση οργή του τυφώνα», είπε ο Τραμπ.

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν εξαιτίας του Ίαν, ανέφερε το Associated Press , μετά την καταιγίδα που έπεσε στη Νοτιοδυτική Φλόριντα στις 28 Σεπτεμβρίου ως τυφώνας κατηγορίας 4. Σαράντα επτά από τους νεκρούς βρίσκονται στη Φλόριντα, τέσσερις στη Βόρεια Καρολίνα και τρεις στην Κούβα.

Από το πρωί της Κυριακής, περισσότεροι από 857.90 καταναλωτές εξακολουθούσαν να μην έχουν ρεύμα, σύμφωνα με το Poweroutage.us . Περισσότεροι από 33.000 παρέμειναν χωρίς ρεύμα στη Βόρεια Καρολίνα και περισσότεροι από 10.000 χωρίς ρεύμα στη Βιρτζίνια.

«Παρακαλώ να ξέρετε ότι η καρδιά μας είναι μαζί σας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This