EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
παράνομων μεταναστών

Παιδιά παράνομων μεταναστών με φυματίωση αφέθηκαν ελεύθερα στις ΗΠΑ

20 Jul, 2023

Χιλιάδες νεαροί παράνομοι μετανάστες με φυματίωση αφέθηκαν ελεύθεροι από την κρατική κράτηση των ΗΠΑ σε διάστημα ενός έτους, αποκάλυψαν αξιωματούχοι σε νέα έκθεση.

Οι παράνομοι μετανάστες, όλοι κάτω των 18 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι στα μέλη της οικογένειας ή σε άλλους υπεύθυνους ενήλικες, παρά το γεγονός ότι είχαν λανθάνουσα φυματίωση, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) σε πρόσφατη αποκάλυψη.

Οι ημερομηνίες δεν ήταν σαφείς. Αξιωματούχοι του HHS ειδοποίησαν κρατικούς αξιωματούχους από την 1η Ιουνίου 2022 έως τις 31 Μαΐου 2023, για τους θετικούς στη φυματίωση νέους μέσω ενός διαδικτυακού συστήματος που λειτουργεί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δήλωσε στο δικαστήριο η Aurora Miranda-Maese, αξιωματούχος του HHS.

Οι Washington Times ανέφεραν για πρώτη φορά την έκθεση, η οποία εκτείνεται σε 35 σελίδες και καλύπτει άλλες πτυχές της διαχείρισης νεαρών παράνομων μεταναστών που μεταφέρονται στο HHS από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ μετά τη διέλευση των συνόρων.

Η κα Miranda-Maese είπε ότι κάθε ανήλικος πρέπει να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση εντός δύο εργάσιμων ημερών από την έναρξη της κράτησης του HHS. Η εξέταση βοηθά τους αξιωματούχους να αξιολογήσουν την υγεία των ανηλίκων, τους επιτρέπει να χορηγούν εμβόλια και τους επιτρέπει να ανιχνεύουν μεταδοτικές ασθένειες όπως η φυματίωση.

Ένα άτομο με λανθάνουσα φυματίωση ή λοίμωξη χωρίς συμπτώματα, απαιτεί θεραπεία από τρεις έως εννέα μήνες για να αποτραπεί πιθανή εξέλιξη σε ενεργό νόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους του HHS. Χωρίς θεραπεία, το 5 έως 10 τοις εκατό των μολυσμένων ατόμων θα αναπτύξουν ενεργό φυματίωση ή νόσο της φυματίωσης, σύμφωνα με το CDC.

Το CDC λέει ότι τα άτομα με τη νόσο είναι μολυσματικά, μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο σε άλλους και μπορούν να πεθάνουν εάν δεν αντιμετωπιστούν. Εάν η φυματίωση ενεργοποιηθεί, αυτό αποτελεί «απειλή τόσο για την υγεία του ατόμου όσο και για τη δημόσια υγεία», σύμφωνα με την κ. Miranda-Maese.

Οι ανήλικοι συνήθως δεν λαμβάνουν θεραπεία ενώ βρίσκονται υπό κράτηση στο HHS, επειδή οι περισσότεροι αποφυλακίζονται πριν περάσει ένας μήνας, είπε, ανοίγοντας την πιθανότητα προβλημάτων όπως η ανάπτυξη ανθεκτικής στα φάρμακα φυματίωσης, εάν η θεραπεία ξεκινήσει και διακοπεί πριν από την ολοκλήρωση.

Για το σκοπό αυτό, το HHS ανέπτυξε το 2018 ένα σύστημα που ειδοποιεί κρατικούς αξιωματούχους για ανήλικους παράνομους μετανάστες που έχουν σταλεί να ζήσουν στις πολιτείες τους.

Αξιωματούχοι σε 44 πολιτείες έλαβαν περισσότερες από 2.450 ειδοποιήσεις για ανήλικους παράνομους μετανάστες με φυματίωση το έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2023, σύμφωνα με το HHS.

Την ίδια περίοδο, 126.069 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι από το HHS.

Ορισμένες πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι έχουν ενημερωθεί για ανηλίκους με ενεργό φυματίωση, εκτός από λανθάνουσες περιπτώσεις.

«Το τμήμα, σε συνδυασμό με τα τοπικά τμήματα υγείας, συντονίζει τη φροντίδα και την κατάλληλη παρακολούθηση για οποιονδήποτε με ενεργό φυματίωση που αναφέρεται μέσω αυτού του μηχανισμού», δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Νέας Υόρκης μέσω email.

«Κάποια άτομα μετακομίζουν πριν από τις συνεντεύξεις», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινου Δυναμικού της Δυτικής Βιρτζίνια.

Ακόμα κι αν δεν το έχουν κάνει, οι ανήλικοι μπορούν να επιλέξουν να μην υποβληθούν σε προτεινόμενη θεραπεία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ιντιάνα.

Οι επικριτές είπαν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ευθύνεται για την κατάσταση.

«Οι σπασμένες συνοριακές πολιτικές του Μπάιντεν συνεχίζουν να καλωσορίζουν εκατομμύρια παραβάτες του νόμου στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων χιλιάδων με μολυσματικές ασθένειες, όπως η φυματίωση», είπε ο βουλευτής Πολ Γκοσάρ (R-Ariz.) στους The Epoch Times μέσω email. «Αντί να προστατεύει τους Αμερικανούς, το καθεστώς Μπάιντεν κυριολεκτικά φέρνει ασθένειες και θάνατο στο κατώφλι μας».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This