EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Προβλήματα για οδηγούς

Προβλήματα για οδηγούς που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή κρατούν κινητό τηλέφωνο

10 Apr, 2023

Στην Βικτώρια αποφασίστηκε να τοποθετηθούν παντού κάμερες, ώστε να εντοπίζονται οι οδηγοί που δεν φορούν ζώνη ή που κρατούν κινητό. Τα πρόστιμα ανέρχονται σε πρώτη φάση στα 555 δολάρια, ενώ προβλέπται και αφαίρεση 4 βαθμών.

Κατά την διάρκεια του καθολικού Πάσχα 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, κυρίως νεαρά άτομα. Από τον Ιανουάριο έως σήμερα, 88 είναι οι νεκροί στην Βικτώρια.

Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός ατυχημάτων, δυστυχώς αναμένεται να καταγραφεί ένα 15ετές ρεκόρ.

 

Για τον λόγο αυτό, ο Anthony Carbines, υπουργός αρμόδιος για θέματα αστυνομίας στην Βικτώρια, ανακοίνωσε το μέτρο που θα ληφθεί, και το οποίο αφορά τοποθέτηση συστημάτων κάμερας τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να συλλαμβάνονται οι οδηγοί που παρανομούν. Και αυτό, ενώ το σχέδιο Victorian Road Safety Strategy που υιοθέτησε η κυβέρνηση με κόστος 33,7 εκατ δολαρίων, βρίσκεται ακόμη εν ενεργεία, και θα βρίσκεται έως το 2030.

 

Σε περισσότερες από 200 περιοχές θα τοποθετηθούν οι κάμερες, ενώ 3μηνη περίοδος χάριτος θα δοθεί στους οδηγούς, πριν αρχίσει να ισχύει το μέτρο των ποινών. Οι κάμερες θα παρέχουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Όπως ανέφερε η κυβέρνηση, οι κανόνες οδικής ασφάλειας περί απόσπασης προσοχής οδηγών, εκτός από κινητά τηλέφωνα, αφορά χρήση συστημάτων ενσωματωμένων στο όχημα, τοποθετημένη συσκευή ή φορητή τύπου smartwatch και συσκευές τύπου τάμπλετ. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν θα πρέπει να ασχολούνται με ηλεκτρονικές συσκευές όσο οδηγούν.

Κατά τα άλλα, απαγορεύεται στον οδηγό να πληκτρολογεί ο,τιδήποτε, να κάνει χρήση τηλεφώνου smartphone (κύληση), να επισκέπτεται το διαδίκτυο, να δέχεται βιντεοκλήση ή να αναπαράγει βίντεο ή παιχνίδια, να φτιάχνει φωνητικό μήνυμα, να δίνει συσκευή σε επιβάτη ή να την ακουμπά πάνω του.

Περισσότερα, στο https://vicroads.vic.gov.au/drivingdistractions

Δύο κάμερες σταθερές έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Avondale Heights και στο St Kilda.

Όπως δήλωσε ο υπουργός,  «Η χρήση κινητών τηλεφώνων πίσω από το τιμόνι θέτει σε κίνδυνο ζωές και μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία. Αποτρέπουμε αυτού του είδους την επικίνδυνη συμπεριφορά στους δρόμους μας με τη νέα τεχνολογία ανίχνευσης τηλεφώνου και ζώνης ασφαλείας».

 

πηγη www.neoskosmos.com 

Photo StockSnap / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This