EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
πακέτο ασφάλισης περιουσίας

Η Φλόριντα υπόσχεται να ενισχύσει την προστασία υπέρ της ζωής μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

27 Jun, 2022

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις δήλωσε την Παρασκευή ότι η πολιτεία θα ενισχύσει την προστασία της υπέρ της ζωής, ενώ επικρότησε την ανατροπή του Roe v. Wade από το ανώτατο δικαστήριο.

«Με την κατάλληλη ερμηνεία του Συντάγματος, οι προσευχές εκατομμυρίων έχουν ανταποκριθεί», είπε ο DeSantis σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 24 Ιουνίου, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να αναιρέσει τον Roe εναντίον Wade, μετά από ένα σχέδιο γνωμοδότησης της πλειοψηφίας που διέρρευσε τον Μάιο. Η απόφαση ορόσημο του 1973 αποποινικοποίησε τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο τα τελευταία 50 χρόνια.

«Η Φλόριντα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις πρόσφατα θεσπισθείσες μεταρρυθμίσεις υπέρ της ζωής ενάντια στις προκλήσεις του κρατικού δικαστηρίου, θα εργαστεί για να επεκτείνει τις προστασίες υπέρ της ζωής και θα υποστηρίξει τη ζωή προωθώντας την υιοθεσία, την αναδοχή και την ευημερία των παιδιών», συνεχίζει η δήλωση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα αντιδράσει το κράτος.

Ένας νέος νόμος για τις αμβλώσεις στη Φλόριντα επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα δικαιώματα των εμβρύων, χωρίς εξαιρέσεις για βιασμό, αιμομιξία ή εμπορία ανθρώπων. Ο DeSantis υπέγραψε το Βουλευτικό Νομοσχέδιο 5 , τον Νόμο για τη μείωση της εμβρυϊκής και βρεφικής θνησιμότητας, στα μέσα Απριλίου, απαγορεύοντας τις περισσότερες αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες, εκτός εάν αυτές οι διαδικασίες είναι για να σώσουν τη ζωή μιας μητέρας ή από ιατρική ανάγκη ή το έμβρυο έχει μια θανατηφόρα ανωμαλία.

Δημοκρατικοί και ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων αντεπιτίθενται στην απόφαση, θεωρώντας την επίθεση στα αναπαραγωγικά δικαιώματα. Μια κοινότητα του Boynton Beach και οι θυγατρικές της Planned Parenthood και άλλοι πάροχοι αμβλώσεων έχουν καταθέσει αγωγές για να αμφισβητήσουν  τον νέο νόμο της Φλόριντα.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανέφερε σε δήλωση ότι «είναι βέβαιο ότι αυτός ο νόμος θα αντέξει τελικά όλες τις νομικές προκλήσεις». Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, Κρις Σπροουλς, ανέφερε στο Twitter ότι τέτοιες απόπειρες αποτελούν « πρόσθετο εμπόδιο » για την απαγόρευση 15 εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Γερουσίας της πολιτείας Wilton Simpson επαίνεσε την ανατροπή του Roe εναντίον Wade.

«Ως υιοθετημένο παιδί ο ίδιος, είμαι ευγνώμων για αυτήν την απόφαση. Το δικαστήριο επιτέλους διορθώνει ένα σοβαρό λάθος», είπε ο Simpson.

«Μια γυναίκα που βάζει το νεογέννητό της για υιοθεσία έχει ελάχιστους λόγους να φοβάται ότι το μωρό δεν θα βρει το κατάλληλο σπίτι», δημοσίευσε  στις 24 Ιουνίου, επικαλούμενος τη γνώμη του δικαστηρίου. «Στη Φλόριντα, εκτιμούμε τις πολιτικές υπέρ της ζωής, υπέρ της οικογένειας που προστατεύουν τα αγέννητα μωρά και υποστηρίζουν παιδιά, γονείς και ενήλικες που φροντίζουν να μεγαλώσουν ένα παιδί που δεν είναι δικό τους».

Καταγράφοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό σε εθνικό επίπεδο, η Φλόριντα επιτρέπει πλέον τη νόμιμη άμβλωση έως και τις 24 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με το Politico , ένας αυξανόμενος αριθμός περισσότερων από 4.800 ανθρώπων ήρθαν στην πολιτεία για να υποβληθούν σε αμβλώσεις πέρυσι, καθώς η γειτονική Αλαμπάμα νομοθετούσε σκληρότερα μέτρα το 2019.

Photo: The Epoch Times

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This