EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς

5 Jul, 2024
Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς

Η τρέχουσα κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και τις γειτονικές περιοχές είναι σε εξαιρετική ένταση και διακατέχεται από τις επιπτώσεις των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και οργανώσεων του Παλαιστινιακού Κόσμου, όπως η Χαμάς. Σύμφωνα με την αναφορά της Reuters, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι έντονες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται να πλησιάζουν προς το τέλος τους, αλλά ο πόλεμος δεν θα λήξει μέχρις ότου η Χαμάς να σταματήσει να ελέγχει τον παλαιστινιακό θύλακα. Ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι αφού οι συγκρούσεις στη Γάζα ολοκληρωθούν, το Ισραήλ θα μπορέσει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δυνάμεών του κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο, όπου οι μάχες με τη Χεζμπολάχ έχουν επιδεινωθεί.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, η οποία αύξησε την ένταση στον πόλεμο λόγω των λόγων που ανταλλάσσουν Ισραήλ και Χεζμπολάχ. Αυτή η εντεινόμενη σύγκρουση καλύπτει τόσο τα στρατιωτικά όσο και τα ψυχολογικά μέτωπα και έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εντάσεων μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ σε πιθανή επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες διαμεσολάβησης για τη μείωση της έντασης. Ωστόσο, ο κίνδυνος ενός πλήρους κλίμακας πολέμου παραμένει υψηλός καθώς οι εχθρότητες συνεχίζουν να επιδεινώνονται.

Αυτή η σύγκρουση διαδραματίζεται σε μια περίοδο αβεβαιότητας και πολιτικών αναταραχών στην περιοχή, με επιπτώσεις που ξεπερνούν τα σύνορα του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, επηρεάζοντας ευρύτερα τη γεωπολιτική σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και εξελίξεις, ακολουθήστε τις ειδήσεις από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης και διεθνείς οργανισμούς.

Reuters

  1. BBC News
  2. CNN
  3. Al Jazeera
  4. Εφημερίδες όπως οι New York Times, The Guardian, Le Monde κ.λπ.

Από την Δημοσιογραφική όμάδα Greek News and Radio FL

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This