ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 4, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Πόλεμος και Ειρήνη

Πόλεμος και Ειρήνη

8 Mar, 2022

«Ην γαρ καλούσιν οι πλείστοι των ανθρώπων ειρήνη , τούτο (δοκεί) είναι
μόνον όνομα, την δ’ έργω  πάσαις προς πάσας τας πόλεις  αεί πόλεμον
ακήρυκτον, κατά φύσιν. (Νόμοι Α626α)

(Αυτή, την οποία η πλειονότητα των ανθρώπων αποκαλεί ΕΙΡΗΝΗ, (φαίνεται να)  είναι μόνο ως προς το όνομα (θεωρητικά)  ειρήνη, ως προς το έργο (πρακτικά) είναι πάντοτε, σύμφωνα με το νόμο της φύσης, πόλεμος ακήρυχτος  όλων των πόλεων προς όλες).

 

Η πανδημία συνεχίζεται μετά από δυο δεινά για την ανθρωπότητα χρόνια, η λιτότητα την ακολουθεί και ο Πρόεδρος Πούτιν πραγματοποιεί το όραμά του να γίνει Αυτοκράτορας της Ρωσίας! Όσοι έχουμε διαβάσει την Αποκάλυψη του Ιωάννη ριγούμε κυριολεκτικά! Βρισκόμαστε μπροστά σε μία παγκόσμια κρίση μεγάλων διαστάσεων, και μας προετοίμασε γι αυτήν με σχετικό διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου μας εξέθεσε την αντίληψή του περί Ιστορίας αλλά και τις υπερφίαλες κατακτητικές επιδιώξεις του. Στην πραγματικότητα αμφισβητεί τον παγκόσμιο  χάρτη, το σύστημα ασφαλείας και εμφανίζεται έτοιμος να αναδιατάξει τα πάντα και να τα θέσει υπό την αιγίδα της νέας δικής του Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η Κριμαία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά, όμως, με επιχειρήματα μέσα από μια αναδρομή στη ιστορία  της Ρωσίας. Το μήνυμά του Προέδρου Πούτιν ήταν ότι η ασφάλεια της  Ρωσίας κινδυνεύει από την  Ουκρανία, η οποία μπορεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, γι αυτό και δεν πρέπει η Ουκρανία να είναι στην πραγματικότητα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Και έτσι αποφάσισε να απειλήσει την ανθρωπότητα με τα δικά του πυρηνικά όπλα! Αλίμονο αν η πρόοδος της Τεχνολογίας οδηγεί στην εκμηδένιση της Ανθρωπιάς!

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζει στην πραγματικότητα η Ρωσία με την Ουκρανία. Μόνον που οι παίκτες δεν είναι μόνοι τους. Είναι μαζί τους οι λαοί, που εμπαίζονται, και δεν χρωστάνε τίποτα στους ηγέτες τους, που πιθανά τους… ψήφισαν. Τα μεγάλα παιχνίδια , βέβαια, παίζονται από τους μεγάλους κυβερνήτες, που αν δεν γνωρίζουν την Ιστορία, γνωρίζουν τουλάχιστον πού οδήγησαν πρόσφατες σχετικά παρόμοιες κατακτητικές ενέργειες, όπως γνωρίζει και ο πιο ταπεινός πολίτης. Και είναι γεγονός ότι οι μεγάλοι δεν αντέδρασαν  έγκαιρα, γεννώντας την υποψία μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια παρτίδα σκακιού, μπροστά σ’ ένα βρώμικο παιχνίδι….

2022 : Εκατό χρόνια μετά το 1922, επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής. Το βιβλίο του Γιάννη Καψή με τίτλο : «1922 Η Μαύρη Βίβλος» είναι η αληθινή Μαύρη Βίβλος της γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Στις σελίδες του παρατίθενται συγκλονιστικά αποσπάσματα από καταθέσεις  προσφύγων, που αποτελούν αδιάψευστα ντοκουμέντα, τα οποία οι Τούρκοι σήμερα αποδίδουν στις αναπόφευκτες ακρότητες του πολέμου. Όμως , η αλήθεια είναι ότι η γενοκτονία των χριστιανών ήταν ένα μελετημένο σχέδιο εξόντωσης των μειονοτήτων της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Ας μη ζήσουμε μια επανάληψη της Ιστορίας παγκόσμια!

 

Λέγεται ότι οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι είναι συχνά επικίνδυνοι για τους άλλους, αλλά και για τον εαυτό τους. Ο Ρώσος Πρόεδρος απειλεί όλον τον πλανήτη, μισεί την Δύση, και αποδεικνύεται αυταρχικός, κυνικός και επικίνδυνος για όλο τον κόσμο ηγέτης. Κινείται πολύ δυναμικά αλλά και αλόγιστα και επομένως  πολύ επικίνδυνα, όχι μόνον για τους αντιπάλους του, αλλά και για την ίδια την πατρίδα του. Ας μη λησμονούμε τα λόγια του Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα στην Πολιτεία του : «Αν οι φιλόσοφοι δεν γίνουν βασιλείς στις πόλεις , ή αυτοί που ονομάζονται σήμερα βασιλείς και δυνάστες δεν φιλοσοφήσουν γνήσια και όσο χρειάζεται σε τρόπο που να συμπέσει στο ίδιο πρόσωπο και δύναμη και φιλοσοφία …είναι αδύνατο να σταματήσει το κακό στις πόλεις και σε όλο το ανθρώπινο γένος».

Θλίψη, θλίψη βαθιά και παγκόσμια για την ανθρωπότητα, τον 21ο αιώνα!
Συγκλονίζει τους πάντες η έκρηξη ενός άδικου πολέμου με αγριότητα, που
θυμίζει σκοτεινό Μεσαίωνα. Σε περίοδο μάλιστα, που μια επίμονη πανδημία στοιβάζει τους νεκρούς, είναι ασύλληπτη η δολοφονία εν ψυχρώ ανθρώπων αθώων. Ο πόλεμος είναι γεμάτος «βία» λέξη με ρίζα σανσκριτική, που σημαίνει κυριαρχία, και αυτή ακριβώς η κυριαρχία είναι και ο στόχος του Προέδρου Πούτιν, με  ανατροπή της διεθνούς ισορροπίας.

Ας προσευχηθούμε για την ειρήνη, και ας ευχηθούμε να υπερισχύσει η σύνεση στο νου των κυβερνώντων τους λαούς, και σύντομα να λήξουν τα δεινά του πολέμου… όχι άλλος πόλεμος!

 

Ομ. καθηγήτρια Στέλλα Πριόβολου, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγ.Παρασκευής.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This