EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ρωσικά Πολεμικά Πλοία στην Κούβα: Πέρα από την Απλή Στρατιωτική Παρουσία

18 Jun, 2024
Ρωσικά Πολεμικά Πλοία στην Κούβα: Πέρα από την Απλή Στρατιωτική Παρουσία

Η άφιξη τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων, μεταξύ των οποίων και ένα πυρηνικό υποβρύχιο, στην Κούβα στις 12 Ιουνίου αναδείχθηκε ως σημαντικό γεγονός στις διεθνείς σχέσεις. Πέραν της απλής προσφοράς στρατιωτικής στήριξης στο καθεστώς της Κούβας, η κίνηση αυτή μπορεί να έχει ευρύτερες πολιτικές συνέπειες και να αντικατοπτρίζει σύνθετες γεωπολιτικές στρατηγικές της Ρωσίας.

 

Πολιτική Απειλή ή Στρατηγική Υποστήριξης;

Η άφιξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κούβα προκάλεσε άμεση αντίδραση από τις δυτικές χώρες, ερμηνεύοντας την ως προκλητική κίνηση εν μέσω των γεωπολιτικών εντάσεων. Ωστόσο, πέραν της επιφανειακής στρατιωτικής διάστασης, η παρουσία αυτή μπορεί να αποτελεί και μια δήλωση υποστήριξης προς την κυβέρνηση της Κούβας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση και κοινωνική αναταραχή.

 

Οικονομική Κρίση στην Κούβα: Η Χειρότερη Ποτέ

Τα τελευταία χρόνια, η Κούβα διέρχεται από τη χειρότερη οικονομική κρίση από την επανάσταση του 1959. Η οικονομία του νησιού συρρικνώνεται ετησίως και ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι αγγίζει το 1.000% ετησίως. Οι αιτίες της κρίσης περιλαμβάνουν την ανεπαρκή υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και την έλλειψη επενδύσεων, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες κομμουνιστικές χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ.

 

Ρωσική Στρατηγική Επιδείνωσης των Δυτικών Σχέσεων

Η προσέγγιση της Ρωσίας στην Κούβα μπορεί να ερμηνευτεί και ως μέρος μιας στρατηγικής για την επιδείνωση των σχέσεων με τον Δυτικό κόσμο. Με τις διαρκείς εντάσεις στην Ουκρανία και την Ευρώπη, η Ρωσία ενδέχεται να επιζητεί νέες σφαιρικές συμμαχίες και επιρροές σε περιοχές που θεωρεί κρίσιμες.

 

Συμπεράσματα

Συνολικά, η παρουσία των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κούβα δεν είναι απλώς μια στρατιωτική κίνηση, αλλά μια πολιτική και γεωστρατηγική καταφύγιο για τη Ρωσία, η οποία εκμεταλλεύεται τις εντάσεις και τις αδυναμίες στη διεθνή σκηνή. Η αντίδραση των διεθνών κοινοτήτων αναμένεται να παρακολουθείται με προσοχή, καθώς οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν την γεωπολιτική αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://breakingdefense.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This