EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σεμινάρια επιμόρφωσης

Σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Prolepsis και το GIVMED: Ενίσχυση εγγραμματισμού μαθητών σε θέματα εμβολιασμού και χρήσης φαρμάκων

6 Mar, 2023

Το Ινστιτούτο Prolepsis (prolepsis.gr), σε συνεργασία με το GIVMED (givmed.org) και τη στήριξη της UNICEF, πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης για την ορθή χρήση και αξιοποίηση των φαρμάκων και των εμβολίων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματοποιούνται διαδικτυακά έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, περιλαμβάνει το επιστημονικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη του εγγραμματισμού των παιδιών σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια, καθώς και υποστηρικτικές βιωματικές και ψηφιακές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη. Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες βιβλιογραφικές πηγές και είναι προσαρμοσμένο στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Τα σεμινάρια με τίτλο: «Ενίσχυση του εγγραμματισμού των παιδιών σε θέματα εμβολιασμού και χρήσης φαρμάκων μέσω επιμορφώσεων σε εκπαιδευτικούς» πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εξασφάλιση της πρόσβασης των παιδιών σε φάρμακα και ανάπτυξη βασικών τους γνώσεων σχετικά με τα φάρμακα και τα εμβόλια», το οποίο υλοποιεί το GIVMED με την υποστήριξη της UNICEF.
Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει ως εταίρος – επιστημονικός συνεργάτης, έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά και τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: prolepsis.gr        

 

 

Λίγα λόγια για το GIVMED

Το GIVMED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που εξασφαλίζει την πρόσβαση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε φάρμακα (ηλικιωμένους, παιδιά, άπορους, πρόσφυγες, ψυχικά ασθενείς). Ιδρύθηκε τον Μάρτιο 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει συνολικά 666,446 φάρμακα και προϊόντα υγείας, αξίας 4.900.890 ευρώ μέσω ενός δικτύου 175 κοινωφελών φορέων-σημείων δωρεάς.

*Το GIVMED αναλαμβάνει τον ηλεκτρονικό συντονισμό των δωρεών και όχι την αποθήκευση, παράδοση ή τον έλεγχο των φαρμάκων.

 

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This