EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Σε τεντωμένο σχοινί οι αποφάσεις των ΗΠΑ

22 Jan, 2024
Σε τεντωμένο σχοινί οι αποφάσεις των ΗΠΑ

Σε τεντωμένο σχοινί οι αποφάσεις των ΗΠΑ

Σε τεντωμένο σχοινί οι αποφάσεις των ΗΠΑ

Όλο και περισσότερο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παγιδεύονται σε ένα Catch-22 με την ένταση να αυξάνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, το Ισραήλ να διατηρεί αμείωτη την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας και το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ) πιθανώς να αποφασίζει ότι το Ισραήλ μπορεί να διαπράττει γενοκτονία.

Μια δικαστική απόφαση κατά του Ισραήλ θα ενίσχυε τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης που ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις σε πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ δικαιολογούνται βάσει της Σύμβασης για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. Η Σύμβαση υποχρεώνει τους υπογράφοντες να επιδιώξουν την επιβολή της απαγόρευσης της γενοκτονίας.

Η υποχρέωση αποτέλεσε τη βάση για την υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ ενώπιον του ICJ.

Οι Χούτι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Σαναά, βασίζουν τη δικαιολόγησή τους στο ότι η Υεμένη είναι συμβαλλόμενο μέρος στη σύμβαση, ακόμη κι αν η κυβέρνησή τους δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Η Βρετανία αμφισβήτησε το νομικό σκεπτικό των Χούθι σε ένα έγγραφο πολιτικής, επιμένοντας ότι η απόφαση να χτυπήσουν τους Χούτι, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, «ελήφθη νόμιμα».

methode times prod web bin 0358d1a6 58ae 4ef8 9067 89f9c8b7d1cc

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι η Βρετανία «είχε τη δυνατότητα βάσει του διεθνούς δικαίου να χρησιμοποιήσει βία σε περιπτώσεις όπου η δράση για αυτοάμυνα είναι το μόνο εφικτό μέσο για την αντιμετώπιση μιας πραγματικής ή επικείμενης ένοπλης επίθεσης και όπου η χρησιμοποιούμενη δύναμη είναι απαραίτητη και αναλογική».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έπληξαν δύο φορές αυτή την εβδομάδα στρατιωτικούς στόχους των Χούθι σε αντίποινα για τις επιθέσεις των Χούτι στα πλοία του Κόλπου και των αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων στα ύδατα του Κόλπου.

Ωστόσο, το δίλημμα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι είναι καταραμένοι αν το κάνουν και καταραμένοι αν δεν το κάνουν.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν την πολυτέλεια να μην διασφαλίζουν την ασφαλή και ασφαλή διέλευση των πλοίων στα κρίσιμα ύδατα του Κόλπου.

Ωστόσο, με την κοινή γνώμη, περιφερειακά και διεθνώς, να επικρίνει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, τα πλήγματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας αυτής της εβδομάδας κατά των Χούτι θεωρούνται ευρέως ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ και απειλούν να μετατρέψουν τον πόλεμο της Γάζας σε περιφερειακή πυρκαγιά.

Μια δικαστική απόφαση κατά του Ισραήλ θα ενίσχυε αυτή την αντίληψη.

Οι αντιλήψεις του κοινού και η απειλή μιας περιφερειακής πυρκαγιάς έπεισαν τα κράτη της Μέσης Ανατολής, με εξαίρεση το Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται ο πέμπτος στόλος των ΗΠΑ, να αποστασιοποιηθούν από τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτρέψουν τους Χούτι.

Τα κράτη της Μέσης Ανατολής αμφιβάλλουν ότι τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποτρέψουν τους Χούτι.
Χωρίς εξαίρεση, πιστεύουν ότι μόνο ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Γάζα μπορεί να αποτρέψει την περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου.

Ανησυχούν ότι η αποτροπή των Χούτι θα συνεπαγόταν μια πλήρη επίθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλον έναν παντοτινό πόλεμο και να παρασύρει το Ιράν στη φωτιά στρατιωτικά.

Επιπλέον, ορισμένες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φοβούνται ότι θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν εάν ενταχθούν στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία ανησυχεί ότι μια κλιμάκωση των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για σύναψη συμφωνίας με τους Χούτι που θα απεγκλωβίσει το βασίλειο από την εννεαετή στρατιωτική του επέμβαση στην Υεμένη.

Οι επιθέσεις των Χούτι στη ναυτιλία έχουν απήχηση στους διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Γάζα σε όλο τον κόσμο και στους υποστηρικτές του κινήματος Μποϊκοτάζ, Διαφοροποίησης και Κυρώσεων (BDS) που στοχεύει το Ισραήλ. Χιλιάδες υποστηρικτές του BDS βγήκαν στους δρόμους στη Μαλαισία και την Ινδονησία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε αντίθεση με την Ινδονησία, η Μαλαισία είναι μια από τις λίγες χώρες που επιτρέπει στη Χαμάς να λειτουργεί και να συγκεντρώνει κεφάλαια στη χώρα. Είναι επίσης η μόνη χώρα, μαζί με τους Χούτι, που στοχεύει τη ναυτιλία που σχετίζεται με το Ισραήλ.

Τον περασμένο μήνα, η Μαλαισία απαγόρευσε σε όλα τα φορτηγά πλοία και πλοία υπό ισραηλινή σημαία που ήταν προγραμματισμένα να πλεύσουν στο Ισραήλ να ελλιμενιστούν στα λιμάνια του ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

Ακόμα κι έτσι, τον Οκτώβριο, οι αρχές ανέστειλαν μια μη κυβερνητική ομάδα που διοχέτευε δωρεές στη Χαμάς και πάγωσε περιουσιακά στοιχεία 15 εκατομμυρίων δολαρίων με την υποψία για κατάχρηση κεφαλαίων και ξέπλυμα χρήματος.

Οι Μαλαισιανοί, όπως και άλλοι σε πολλές χώρες, μποϊκοτάρουν δυτικές μάρκες fast food σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο της Γάζας.

Σε απάντηση, η σαουδαραβική Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), η οποία διαχειρίζεται το franchise της McDonald’s στη Μαλαισία, μήνυσε την BDS για αποζημίωση 1,31 εκατομμυρίων δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι το κίνημα είχε κάνει «ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις» που συνδέουν την επωνυμία με Ο «γενοκτονικός πόλεμος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα». Η BDS αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Η GAR ισχυρίστηκε ότι το μποϊκοτάζ είχε οδηγήσει σε απώλεια κερδών και περικοπές θέσεων εργασίας λόγω του κλεισίματος και της μείωσης των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων της.

Ο παγκόσμιος διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πόλεμος στη Γάζα είχε «σημαντικό επιχειρηματικό αντίκτυπο» στην εταιρεία.

Ο κ. Kempczinski δεν υπολόγισε ποσοτικά τον αντίκτυπο, αλλά η McDonald’s αναμένεται να αναφέρει τα κέρδη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η McDonald’s στοχοποιήθηκε αφού η ισραηλινή θυγατρική της είπε τον Οκτώβριο ότι είχε δώσει χιλιάδες δωρεάν γεύματα στο προσωπικό των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και δώριζε γεύματα «σε όλους όσους εμπλέκονται στην άμυνα του κράτους, των νοσοκομείων και των γύρω περιοχών».

Ορισμένα franchise της McDonald’s στην Ινδονησία και το Πακιστάν είπαν ότι είχαν κάνει δωρεές
«Τα McDonald’s και τα Starbucks έξω από τις μεγάλες πόλεις είναι άδεια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να αγοράσουν προϊόντα Nestlé. Οι άνθρωποι του BDS εδώ λένε ότι όλα αυτά είναι εργασία τριβής. Δεν είναι. Οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ένας Μαλαισιανός αναλυτής.

Πρόσθεσε ότι «τα τοπικά brands δεν πρόκειται να είναι σε θέση να προσφέρουν τους ίδιους όρους απασχόλησης. Ούτε θα ήταν σε θέση να επεκταθούν αρκετά γρήγορα ώστε να καλύψουν την όποια χαλαρότητα έχει απομείνει. Λίγοι επενδύουν σε αυτή την οικονομία».

Το μποϊκοτάζ των αμερικανικών εμπορικών σημάτων ενισχύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πλειονότητα των πολιτειών των ΗΠΑ έχουν εγκρίνει νομοσχέδια και εκτελεστικά διατάγματα που έχουν σχεδιαστεί για να αποθαρρύνουν τα μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Πολλά από αυτά έχουν ψηφιστεί με ευρεία δικομματική υποστήριξη. Οι εντολές έχουν προσβληθεί στα δικαστήρια ως παραβιάσεις της ελευθερίας του λόγου.

 άρθρο του Δρ Τζέιμς Μ. Ντόρσεϊ

Photo https://www.timesofisrael.com/, https://www.thetimes.co.uk/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This