ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Σκροπονέρια Εύβοιας

Τα Σκροπονέρια Εύβοιας

15 Nov, 2021

Τα Σκροπονέρια Εύβοιας βρίσκονται στις δυτικές ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Είναι χτισμένα στο βάθος του ομώνυμου όρμου, ενώ ο συνώνυμος οικισμός Σκροπονέρια Βοιωτίας ή «Ακτή Βοιωτίας» μόλις 3 χλμ. δυτικότερα. Δημιουργήθηκε από τον οικοδομικό συνεταιρισμό των Ελλήνων βουλευτών γι’ αυτό και αναφέρεται ως «Πολιτεία» ή «Βουλευτικά». Απέχει 29 χλμ. Δ. από την Χαλκίδα και 13 χλμ. Δ. από την Ανθηδόνα. Ο οικισμός έχει θέα προς βορρά τον ομώνυμο όρμο του Σκροπονερίου και το νησάκι Γλαρονήσι. Νοτιοδυτικά του οικισμού βρίσκεται η Παραλίμνη και το όρος Πτώον.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστά με το όνομα «φωκών όρμος» βρίσκονται στις δυτικές ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Είναι χτισμένα στο βάθος του ομώνυμου όρμου, ενώ ο συνώνυμος οικισμός Σκροπονέρια Βοιωτίας ή «Ακτή Βοιωτίας» μόλις 3 χλμ. δυτικότερα. Δημιουργήθηκε από τον οικοδομικό συνεταιρισμό των Ελλήνων βουλευτών γι’ αυτό και αναφέρεται ως «Πολιτεία» ή «Βουλευτικά». Απέχει 29 χλμ. Δ. από την Χαλκίδα και 13 χλμ. Δ. από την Ανθηδόνα.

Ο οικισμός έχει θέα προς βορρά τον ομώνυμο όρμο του Σκροπονερίου και το νησάκι Γλαρονήσι. Νοτιοδυτικά του οικισμού βρίσκεται η Παραλίμνη και το όρος Πτώον. Στην αρχαιότητα ήταν γνωστά με το όνομα «φωκών όρμος»

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα